- Poruka
- 5.424
Pa drzim se teme.Mislim da je sramota sto smo ih citav vek molili i kumili da budemo u zajednici koju nisu hteli.Kada sam procitala dokument ,original iz tog vremena smucio mi se zivot..Hm, držite se teme...

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Pa drzim se teme.Mislim da je sramota sto smo ih citav vek molili i kumili da budemo u zajednici koju nisu hteli.Kada sam procitala dokument ,original iz tog vremena smucio mi se zivot..Hm, držite se teme...

Isto to su mislili pre sto godina..Kralj Nikola je od Crne Gore napravio svoju prciju gde je on radio sta je hteo.Ista situacija je bila i tada.Progonjeni su svi koji su mislili drugacije,a posebno se zaziralo od skolovanih ljudi.Iako su se i tada svi skolovali i radili u Srbiji..
Cudi me da se nikad nismo ucili na svojim greskama![]()
ne znam u kojem si kontekstu mislio pod rijecju "cuvena"
i ne razumijem sta podrazumjevas pod ovim "zavlacenjem",bice da je srpska rijec![]()
Pa drzim se teme.Mislim da je sramota sto smo ih citav vek molili i kumili da budemo u zajednici koju nisu hteli.Kada sam procitala dokument ,original iz tog vremena smucio mi se zivot..![]()
Nesto ti nejsano?

Nesto ti nejsano?![]()
Hm, iskreno... sve ovo shto ste napisali na ovoj temi nema ama bash nikakve veze sa sramotom Srba i Srbije... čak ni uvodni post postavljača teme!
A ni sama tema.
Ovo su sve istorijske greške, politički loše povučeni potezi... to ima svaka država na svetu i ni jedna se ne stidi toga...
Ali, veliki broj država i njihovih državljana bi se stideo u sledećim varijantama:
Da imaju inflaciju kao shto smo je mi imali...
Da njihovi gradjani u drugim državama budu gradjani drugog i trećeg reda...
Da čekaju po petnaesta dana u redu za vizu...
Da im treba viza...
Da im putevi budu puni rupa, gradovi prljavi...
Da svest njihovog naroda bude na niskom nivou... samim tim i ponashanje...
Ima toga josh... to su sramote... a ne ovo o čemu vi pišete!
Naša zemlja je imala slavnu i junačku prošlost, ali i onu drugu.
Po mom mišljenju, najveće sramote su:
1. Bitka kod Angore, kada je srpska vojska ratovala na strani Bajazita
2. Majski prevrat
3. Ne prihvatanje Austrougarskog ultimatuma
4. Saradnja kralja sa okupatorom - Nemcima
5. Granatiranje Dubrovnika
6. Granatiranje Vukovara
7. Granatiranje Sarajeva
8. Genocid u Srebrenici
9. Etničko čišćenje Albanaca
10. Odbijanje Rambujea
11. Ubistvo Zorana Djindjica
Obrisati temu...kad sam procitao naslov mislio sam da moze da bude nesto ozbiljno ali obicna sprdacina...
Prva sramota Srbije koja mi pada na pamet je Kraljevina SHS, oslobodjenje i zajednicka drzava sa onima koji su nas do juce besomucno klali i jos veca sramota Srbije koja mi pada na pamet - TITO (ta je verovatno i najveca)
Ponavljam, od Londona do Moskve se pisalo o 'srpskom varvarstvu', i to je prvostepeno nanelo užasnu štetu ugledu.

to podebljano
.
Nema sta tu da bude nejasno.Postoje dokumenta u arhivu koja lepo pokazuju stav tadasnjeg Crnogorskog rukovodstva koje je identicno danasnjem stavu.

E pa ja sam protumačio većinu dokumenata i istorijskih izvora, i mogu garantovati da zasigurno stav nije identičan - pogotovo npr. po pitanju jezika i nacionalnih simbola.
Možda si ti otkrio nešto novo? Pa pokaži, ako jesi.
.oko 300 , zar ne ?
,svaka cast.317,svaka cast.
Samo 4 pukovnika svih rodova,u svim oblastima
) , da pomognu Srbima u Srpsko Turskom ratu . Zar ne ? Pa drzim se teme.Mislim da je sramota sto smo ih citav vek molili i kumili da budemo u zajednici koju nisu hteli.Kada sam procitala dokument ,original iz tog vremena smucio mi se zivot..![]()
A onda je iz Rusije doslo oko 400 oficira , dobrovoljno , napustivsi sluzbu u Rusiji ( uzeli neplaceno) , da pomognu Srbima u Srpsko Turskom ratu . Zar ne ?
Al to Slaven vec sigurno zna do u detalje .
A sto se Crnogoraca od pre 100 godina tice , ne bih se slozio sa tobom . Ja takve stvari nisam vidjao do sad . Mislim na period od pre 100 godina .. A recimo , znam da se Nikola osecao kao Srbin, tako da ... ako znas i imas , ajd okaci , skeniraj , daj neki link , pa da i mi vidimo ...
.
Znam,i slazem se .A i slazem se sa misljenjem vecine da tema treba da se obrise.Hm, zvanični dokumenti i mišljenja države... se veoma često ne poklapaju sa mišljenjem naroda... i sada je Tadić predsednik i govori u ime svih gradjana... a vishe od pedeset posto gradjana je protiv njega... tako to ide...
Pa ovako...znam da se ne bi slozio,ali postoje dokumenta koje naravno mogu i da se procitaju .E sad...da li je liga koja je bila za ujedinjenje sa Srbima u tadasnjoj zajednici SHS (kraljevina),lagala svoje vojnike na frontu,kad im objasnjavaju stanje u Crnoj Gori i jednoumlje koje tamo vlada,stvarno ne znam.
Da bih okacila to trebala bi mi odobrenja i odobrenja,a meni stvarno ne pada na pamet da se oko toga bavim nesto.
Link nema jer ta dokumenta nisu na internetu.Sto ne znaci da nece biti u neko dogledno vreme![]()

Nema sta tu da bude nejasno.Postoje dokumenta u arhivu koja lepo pokazuju stav tadasnjeg Crnogorskog rukovodstva koje je identicno danasnjem stavu/.A taj stav je bio protivljenje bilo cemu sto dolazi iz Srbije.
Da govorim istinu,mogu da potvrdim tako sto cu ti tacno reci koliko je vojska srbije imala oficira 1874.
Znaci imam uvid u takve stvari koje se ticu srpske istorije![]()
Hm, iskreno... sve ovo shto ste napisali na ovoj temi nema ama bash nikakve veze sa sramotom Srba i Srbije... čak ni uvodni post postavljača teme!
A ni sama tema.
Ovo su sve istorijske greške, politički loše povučeni potezi... to ima svaka država na svetu i ni jedna se ne stidi toga...
Ali, veliki broj država i njihovih državljana bi se stideo u sledećim varijantama:
Da imaju inflaciju kao shto smo je mi imali...
Da njihovi gradjani u drugim državama budu gradjani drugog i trećeg reda...
Da čekaju po petnaesta dana u redu za vizu...
Da im treba viza...
Da im putevi budu puni rupa, gradovi prljavi...
Da svest njihovog naroda bude na niskom nivou... samim tim i ponashanje...
Ima toga josh... to su sramote... a ne ovo o čemu vi pišete!