čvrsnica
Domaćin
- Poruka
- 4.321
Posmatraj to kao pragmatizam - on je vazal, nije nikakav saveznik, već lider države koje je pobeđena i deo Sultanovog dosega - a vlast duguje upravo njemu, jer ga je on i podržao i postavio. Prosta dužnost ga je obavezivala na to.
S druge strane, imaš krstaše, koji su skloni da često budu varvarska stoka, i koji su pljačkali po turskoj Srbiji, silovali, rušili i palili.
Treba i naglasiti da je Stefan Lazarević osigurao primirje, kao i bezbjednost krstaših preživjelih velikaša poslije bitke (Nikola Gorjanski mu je bio rođak).
Dakle, kako izgleda slika kada se objektivno sagleda?
sve ja to razumijem i sami taj splet tragicnih povijesnih okolnosti moze naprosto da zaprepasti.nije srbija iznimka po tom pitanju,ali svejedno da sam srbin,domoljub,naravno da bi mi smetalo.druga stvar je ta da srpsko udaranje u prsa sa glavnim atributom kao ljudi koji su na braniku europe branili sve nas od islama ne pije bas vodu,barem djelomicno.....
da stvar bude gora,te srpske jedinice na strani turaka su imale znacajnu ulogu u daljnjem sirenju turaka u europu
po pitanju krstasa trebamo se jos ranije vratiti u povijest i sjetiti sravnjivanja zadra od strane istih,inicirano od venecije
objektivno gledano covjek je postupio sukladno datim prilikama.moje misljenje je da je mozda bilo bolje da nije stupao niukakvu vazalnu zajednicu,pa taman izginuli do zadnjeg,ali posto nisam srbin prepustam vama na izbor,na koju cete ga povijesnu policu staviti

Tvoja Srbija bi nestala više od pola veka ranije.