DukeofSerbia
Domaćin
- Poruka
- 4.719
DeteSunca:Ne shvatam te, mozes li mi ovo, molim te, pojasniti?![]()
Прилично дуга прича. Можда и прекуцам. ЦИА је намерно саботирала читаву акцију.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
DeteSunca:Ne shvatam te, mozes li mi ovo, molim te, pojasniti?![]()
DukeofSerbia:Селџуци су већ били освојили скоро целу Малу азију после 1071. Тако да су "Турци" већ увелико стигли.

Da tacno, ali nije Vizantija cela na Balkanu. O njoj je bilo reci kad sam spomenuo Turke. Pa nije li Car Dusan prvi uvideo opasnost od Turaka i zvao papu u pomoc?crow:mala azija nije balkan
a moguce da sam se zaebo za guske, istorija mi je bila hobi pre desetak godina. tad sam "gutao" knjige... posle me proshlo![]()
Rujevit:I ja isto mislim da je najveca promasena invazije, invazije Hitlera na SSSR.Staljin je potpisao ugovor o nenapadanju(Ribentrop-Molotov) i ne bi ga dirao ma koliko Hitler divljao po Evropi.
A sto se tice Staljingrada... pa nisam bas siguran da mu nije trebao.Ipak su to bila vrata za naftna polja...bar ja tako mislim
U svakom slucaju da je Hitler imao imalo pameti ne bi napao SSSR
DeteSunca:Da tacno, ali nije Vizantija cela na Balkanu. O njoj je bilo reci kad sam spomenuo Turke. Pa nije li Car Dusan prvi uvideo opasnost od Turaka i zvao papu u pomoc?

nije mi poznato.Stark_85:Cekaj malo, zar nije Dusan ponudio papi da predje u katolike ako ga ovaj postavi na celo krstasa koji bi napali Turke? Ja sam tako ucio, sad dal je tacno il ne... A papa nije hteo jer je smatrao da je ponuda neiskrena i da nikada Srbi nece da budu katolici( sto je prilicno u pravu) Tad su se valjda i Svetogorski manastiri bunili jel su osetili opasnost.
DukeofSerbia:Лоша идеја. Они су на Хавајима уништили бојне бродове који су и овако били за старо гвожђе и њихова ере је прошла, а дошла је ера носача авиона.
UrosWasHere:Pa zbog nosaca su i krenuli. Jedino sto su tada(sucajno) nosaci bili van luke.
Stark_85:Odakle ti ovo ubaci![]()
Pjer_Nis:Ma to je sve bila navlakusha za kongres, Ameri su tacno znali za napad, ali su svesno zrtvovali deo flote da bi obezbedili podrsku za rat, a posle su svu krivicu bacili na komandanta luke. Koga ne mrzi da cita:
http://www.antiwar.com/news/?articleid=4122

UrosWasHere:Zar stvarno verujes u to?
Da su mogli Ameri bi najradije ostali van rata, prodavali milione tona vojnog materijala obema stranama i zadovoljno trljali ruke.
crow:nije mi poznato.
znam da se slihtao papi preko dubrovnika, davao im sve i svashta, kad re trebo da se krunishe za cara, poshto ga je vizantija neshto tupila...
a za pohod na tursku, ne secam se da sam negde chito o tome.
Rujevit:U vezi cara Dusana.
tacno je da je jedini uvidjao opasnost od Turaka, i da je trazio pomoc od pape(u brodovima, floti jer Carigrad je bilo ne moguce osvojiti sa kopna)ali je ovaj zatrazio da promeni veru, sto je Dusan svakako odbio.Druga verzija je da ugarski kralj nije prihvatio tu saradnju srpskog cara sa papom(da Dusan postane 'kapetan hriscana' ) jer je bio sa 'sizmatikom' u konfliktu.
Neki izvori tvrde da je car Dusan dospeo do Jedrena, pred sam Carigrad, ali iznenadna smrt Ga je omela da zavrsi zapoceto(pretpostavlja se da je otrovan)