Ja mislim da je najveca njegova greska sto je mrzeo srbe,i napadao Srbiju.
Inace ovako sa svim njegovim idejama se slazem!!
Inace ovako sa svim njegovim idejama se slazem!!
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Da li bi ti bio problem da ovo malo pojasniš?
Sve je to O.K. ali kakve to veze ima sa "pogrešnom doktrinom sovjetske diplomatije i Staljina"?
Ja mislim da je najveca njegova greska sto je mrzeo srbe,i napadao Srbiju.
Inace ovako sa svim njegovim idejama se slazem!!![]()
Sto je dao da se napravi ndh-a.
Знам!Било је пацова- издајника и са оне стране.
У реплици Краутеру, пар страна раније баш сам споменуо Могиљев: ''неспособној'' Руској армији је требало две године крвавог рата и повлачења да команда тамо стигне, а генералу Павлову и команди Западног фронта 4 дана.У крајњој инстанци, код труле империје главни штаб РИА био у Могиљову, све са неспособним царем који је био поред својих помоћника готово на самој линији фронта, а његова жена и деца добровољно су се пријавили у служби државе и потреби фронта.......
Што се тиче махања иконама и васкрсавања традиција Руске императорске армија током Другог светског рата, налетих на низ слика.Е да, умало па да заборавим..... а за разлику од њих бољшевички мишеви сабили су се по московским рупчагама, вадећи преостале иконе из разноразних магацинских фундуса, у име анимације народа

Ne potcenjujuci zasluge tvog pretka, i ne uzimajuci sovjetsku propagandu za ozbiljno, mislim da Je Prvi svetski rat zaista imao imperijalisticki karakter, radilo se o sukobu imperijalnih sila, to je zaista bio uzrok tog rata.Срећна и теби вуче, све најбоље теби и твојој породици и само тако настави.
У једној статији 1989 г. о дедином брату, у самој најави чланка, стајало је да је и његов отац (мој прадеда) ратни херој и носиоц крсног ордена (мисли се на Георгијевца) из тзв империјалистичког рата (совјетска пропаганда)....
Napad na SSSR i olako odustajanje od Britanije...
Pa dobro da, ali ni danas Srbi ne bi dozvolili da se napada Grčka sa naše teritorije.......jednostavno, volimo ih a nije nam ni u dugoročnom interesu.......tacno ,ali i za tu tragediju su sami srbi krivi ..u smislu da su bili pametni kao sto nisu ...mogli su biti hitleru samo tranzitna drzava za armiju u africi ,grckoj i tamo gde je planirao da salje armiju.
ovako su srbi sami sebi uskocili u usta i dozvolili hitleru stvaranje NDH na stetu srba i srpske drzave
Pa ja upravo tvrdim da "ad hoc-a" nema.U ad hoc pristupu jos se i moze naci opravdanje za Staljinove postupke, ali ako su njegovi sumanuti potezi na celu sovjetske drzave bili racionalni kao sto tvrdis, onda nije ni cudo sto je taj narod toliko stradao. Zapravo, mozda si u pravu, da se privreda nije oslanjala na gulage pitanje sta bi bilo sa SSSR-om tridesetih godina proslog veka, to je bila vrhunska ekonomska politika.
Hvala vuče.@ Краутер
Прво сретна ,теби и твојима ,Нова година, па да имамо још много оваквих полемика.
Znam da si mi to napisao, ali ja sam ti rekao da mislim i da WWI ima karakterisrike totalnog rata.Мислим да сам у реплици на твој пост пар страна раније дао поприличан број одговора на ова питања.
Као прво, да поновим, Први и Други светски рат су била два тотално различита рата:док је Велики светски рат био само један у низу евроских ратова који су столећима вођени, ВОВ је био тотални рат, где је пораз совјетског оружија значио и биолошко уништење не само руског, него и свих православних словенских народа.
ВОВ је био тотални рат, где је пораз совјетског оружија значио и биолошко уништење не само руског, него и свих православних словенских народа
Ne mislim da je Staljin ikada vjerovao više u ruski nacionalizam, nego li u komunizam!Е сада, исто тако сам ти одговорио да повелик број, како руских, тако и западних историчара и политиколога верује да је Стаљин крајем тридесетих више веровао у руски национализам, него ли у комунизам. На то указује покушај враћања граница Царске Русије , почетак рехабилитације руских националних митова и РПЦ-а, па и такве баналне ствари као што су приче, на које је благонаклоно гледао, да је син генерала Николаја Пржеваљског ( његови портрети су управо рађени на основу портрета Пржеваљског, с обзиром да није волео сам да позира).... Он је, како Исаија Берлин закључује, био савршен пример граничног националног идентитета.
Naravno ... govana ima svugdje!Е сада, то о комунистима и космолцима Краутер ти је посебна прича... Имаш комуниста и ''комуниста''!
E pa sada nisam baš siguran šta si mislio reći sa ovim.А страдалници на овим фотографијама ми не делују на комунисте ( барем не на оне који читају Безбожника). Иначе, фотографије су настале септембра 1941. у Русији, пре него што је махање иконама постао мејнстрим совјетске пропаганде.
![]()
заробљени партизани
![]()
припшадници Вермахта воде страдалнике на губилиште
![]()
тренутак пред погубљење. Јасно се види како се други и трећи с лева крсте.
![]()
погубљење
![]()
и оверавање од старне немачког официра
@вук са Авале; С.Р.Н.
Onda, (mada ja tu priču sa Mogiljevim zapravo u potpunosti ne razumijem), ali eto ako vam toliko imponuje ta pozicija RIA (kraj '16 početak '17.) recite mi onda pošteno - da li bi ste nakon 2,5 godine ratovanja više voljeli da budete u poziciji Ruske imperije (WWI) ili SSSR-a (WWII)?
E ebga i ja pitam gluposti!!
Takođe C.P.H. ono o nekakvim "miševima" ne stoji više čak ni u najgoroj hladnoratovskoj propagandi!
71% svih onih koji su dobili orden heroja SSSR-a su komunisti i komsomolci.
E a što se tiče onog Staljinovog "nacionalnog kursa" - je l' vas dvojica zaista smatrate da je to nekakva ad hoc orjentacija Staljina?
E ako tako mislite, onda o Staljinu stvarno malo znate.
E pa sada nisam baš siguran šta si mislio reći sa ovim.
Pa dobro da, ali ni danas Srbi ne bi dozvolili da se napada Grčka sa naše teritorije.......jednostavno, volimo ih a nije nam ni u dugoročnom interesu.......
vidi ,ne postavlja se pitanje dal su grci dozvolili da se napada sa njihovg prostora srbija,npr...kao narod nisu krivi ,ali vlada ,DA! isto to vazi i za nas ...da neko napadne grcku sa nase teritorije ,srbi kao narod nisu krivi ,vec je kriva vlada koja je tako nesto dozvolila...da je srpska vlada dozvolila hitleru prolaz nista ne bi bilo lose po srbe ,niti NDH, niti logora, niti kragujevca ,niti kraljeva ,niti ostalih stratista gde su srbi streljani...zasto bi bilo za drzavu koja je dozvolila u ono vreme 1oj sili da koristi njenu teritoriju za prolazak nemackih trupa ,posledica !?? ne bi bilo da je bilo pameti...zasto se qrciti i izgubiti toliko stanovnistva!? ali eto ,srbija se qrcila zbog interesa engleza i popili smo gorku pilulu.