Najveća brzina koju ste ikad postigli

Ima istine u tome sta covek prica...Zato prvenstveno svi moji drugari koji su radili svoja kola i dizali ima snagu,prvo su odradili vece i jace kocnice...Ako imas vise snage u motoru,moras imati i jace kocnice,sto je i logicno...Primer,na ortakovog kadeta sa turbom iz kalibre smo pakovali celo vesanje sa vectre B i sad mu glavcina ima 5 rupa za felnu,a fabricki ima 4,i naravno vece diskove i kociona kljesta.Ceo sistem skinut sa vectre koja ima 1450kg a kadet ima 850kg sto ce reci da to koci bolje nego fabricki...naravno sva 4 diska...Mada nije ni to resenje ali opet,tebi i sa fabrickim autom nedaj boze moze da se desi iznenadna situacija,i posle da ni kriv ni duzan budes ostecen ili nedaj boze nesto vise...

Stvarno smo cudan narod! Ako samo pogledamo bilo koju diskusiju na temu sigurnost u saobracaju, odmah cemo videti da dobar deo nase muske macho populacije pocne da pljuje po svim modernim dostignucima auto industrije koje se ticu aktivne i pasivne sigurnosti.Jedino sto priznaju i cemu se dive su konjske snage i brzina ne shvatajuci da se te sile moraju na neki nacin i kontrolisati....ali oni su dzekovi koji sve drze pod kontrolom!Da ne pricamo o tome kako ili neznaju ili cak i pogresno shvataju (nece ni da koriste ako je moguce) cemu ti sistemi sluze(ABS,ASR itd).Bilo bi dovoljno pogledati neke sajtove sa (trulog) zapada koje se time bave pa da se neke stvari pojasne.Bar internetom mozemo van nasih granica.Ali sta ce nam to.Mismo bre srbi!Sto mi bre imamo kajmak i prsutu to bre nema niko na svetu!Nisu jednom recju jos uvek izasli iz puberteta i zastarelih zastavinih vozila(bar ne mentalno).I ne zele da nauce nista novo!Sve znaju i ne daj boze da neko bolje vozi (****)od njih.
Da se vratim na temu:
Sa 50km/h udariti u neku prepreku znaci pasti sa treceg sprata a sa 100km/h znaci pasti sa dvanaestog(4 puta veca energija)...ali postoji i slobodan izbor brata srbina koji ne veruje u to sto je vec dokazano a ni u mogucnost da mu se to desi(oce q.rac da nas bombarduju) a bogami misli i da ce taj pad i preziveti.
Radi se o tome da se iznenadne situacije koje dovode do udesa ne mogu uvek predvideti i za to i postoje ti sigurnosni sistemi(koji su inace cesto i povezani i ne funkcionisu jedan bez drugoga-npr.Airbag bez vezanih pojaseva).

Ajd pričaj ti malo meni šta znači udariti sa 50 km/h i sa 100 km/h u prepreku :roll:

boli me... tuki :lol:
covece, ko da si s marsa pao
da li ti stvarno mislis da ovde treba da popujes u tom fazonu?
da nama treba predavanje?
80% ljudi ovde ima toliko km pod nogom da je verovatno moglo
da sahrani jedan dobar auto :lol:

niko ne j... bolje, ne moze da popije vise i ne vozi bolje nego ja...! Tipicno za baju balkanskoga...a o kilometrima bolje da ne pricamo..prosao sam ih bogami mnooogooooo

Neko je gore pomenuo bajs - 54 kmh mi je pisalo na onom cudu + sam pretekao neko likusu u Citroenu ( onim sa velikim brzinometrom) isla je 49 kmh...
ps. naravno nizbrdo :D

Isao sam preko 80 nizbrdo na drumasu, od Dragisa Misovic bolnice dole ka Marakani... usrao sam se ko nikad, a ko za inat pre toga isli oni sto peru ulice i ostao vlazan asvalt, pa nisam smeo ni da kocim, a pritom slikovi samo plivaju po takvoj podlozi... Kad tad nisam poginuo... bez kacige, naravno :)

Koji bajs? :)
Pokvario sam brzinometar nekako sada pokazuje duplo najmanje :eek:
Ne, ozbiljno idem ja po ravnom ono pokazuje 85 :dash:
Inace ako postoji opcija zabelezavanja rekorda ima jedna caka. :per:

Mozda si u setovanjima promenio velicinu tocka...

Za caku, ne znam na sta mislis, mozes jako brdzo da drndas tocak napred-nazad tako da magnet prolazi pored senzora i eto ti max brzine :hahaha:

Neka peglaju samo ali zar je toliko zanimljivo pricati koliko se ko spustao ili verglao pedale bajsom i to jos u temi Najveca brzina koju ste ikada postigli :D

50-60 km/h na biciklu je jedno 2x opasnije nego 200 u dobrom automobilu, a i daleko zanimljivije... U auto nemam obicaj da divljam, ali na biciklu volim da ide maksimum koliko mogu i zaista sma opasan i po sebe i po druge...

I da, nema lepseg osecaja u saobracaju nego kad biciklom proletis pored auta...

Poslednja izmena:
Koja je najveca brzina kojom ste vozili? Ne kao putnik nego kao vozac u automobilu ili na motoru, svejedno.

P.S. Da bi izbegao eventualni "bes" administratora, apelujem na sve ucesnike u saobracaju da se pridrzavaju ogranicenja brzine :wink:

Ajmo sad roleri,skejt,klizaljke na ledu,ne treba tu zaboraviti i na bicikl sa pomocnim tockicima....:roll:
Ljudi stvarno, tema je automobilizam.

Back