Najsnazniji i najjaci znak zodijaka

• Začetnik teme Začetnik teme Dave
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Meni se čini da bi se i moj Saturn mogao nazvati markantnim.

Kvadrat Asc, kvadrat vladar horoskopa Jupiter, kvadrat Mesec. Sekstil Neptun, trigon Venera.

Inače je u 3. u Ribama. Na 18. stepenu.

Ja sam sa decom u osnovnoj imao najviše problema. Srećom, nije bilo drastično. Valjda me Jupiter spasao.

Đavolja, to što imaš problema može biti da pogrešno tumačiš saturn a da je ono što ti smeta upravo neko drugi.

Saturn nije jalov deda, imao je mnogo dece, a u vreme njegove vladavine ljudi su bili najmoćniji to se zvalo zlatno doba. I nikada nije uništavao svet kao Zevs.
A to što je kastrirao oca, uradio je kako bi zaštitio majku Geu, koja je prvo i osnovno božanstvo ljudi, a bivala je oskrnavljena. On je uradio šta je majka tražila od njega.

Inače te priče koje mi ovde pričamo mitološke, su nastale u patrijarhalnom društvu, koje je prevaziđeno, tj. prevazilazi se.

Pre Zevsa i ostalih sranja bila je preteča boginje Gee, koja je u patrijarhalnoj mitologiji ponižena, i svedena na neke patrijarhalne uloge.

Ta mitologija je došla sa patrijarhalnim plemenima koja su napala i pobedila miroljubiva matrijarhalna grčka plemena koja su tu živela pre.

U toj mitologiji mnogo toga je predstavljeno izvitoperenim patrijarhalnim mizoginim očima, i nema jake ženske figure, a muške osobine koje se veličaju su naravno veoma loše, i mizogine i sl.

Pošto civilizacija napreduje, i te predstave se menjaju, i sada se zna da mnogo toga iz tradicionalne astrologije više ne može da važi jer je prosto i ona produkt patrijarhalnog prošlog vremena.

Moderni astrolozi ne govore takve stvari za Saturn, kao što ne govore takve stvari za ženske osobine koje su se govorile u toj zastareloj mitologiji.

Meni moj Saturn nije najgori, i baš ga volim...

Van halene, ovo što čitaš danas, kao i ono da Uran nema veze, nego se samo mundano oseti je ugao gledanja tradicionalne astrologije. U evolutivnoj astrologiji duše i modernoj astrologiji se ne gleda tako, i Uran naravno deluje.

Primljeno k znanju.

Колико знам, и ти се суочила са апроксимативном количином патње у животу. Бол постоји у свачијем животу, нико није лишен њега и ником не цветају руже. Нико не води савршен живот. Свако се мрцвари са нечим, а за то је заслужан ''велики учитељ'' САтурн. z;)

A ... Pluton na Suncu..-
Аа не. Чак и да имам конјукцију, не би била одговорна за ''толико бола'', за то је био надлежан Sa0Mo, Sa90Asc (ево ти прилике да поново тријумфујеш и да са великом радошћу обнародујеш како си знала шта ћу написати, пошто имаш увид у шкорпионску душу - читаш Шкорпионе као буквар јелте). Имам Плутон секстил Месец (који је помогао да се духовно регенеришем након силних падова и за то му се силно захваљујем) и Плутон тригон МС.

I ostavlja tu želju za moći, za dominacijom, jer vučemo te komplekse odatle.
Жеља за моћи и доминацијом је урођена/примитивна жеља (или нагон) која чучи у сваком човеку, невезано да ли је особа која жуди за доминацијом или моћи имала тату који је уместо маме носио кецељицу, пеглао и плакао од среће сваки пут кад би та особа добила петицу из математике или тату који је редовно затварао у подрум, гађао пикадо стрелицама и гасио пикавце по рукама.

Baš sam pre čitala užasne primere Sunce/Pluton karata...
Јеси ли се икада суочила са особама које имају лош однос Сунца и Плутона? :per:

Naravno da jesam (kao i većina nas). Nemam tri godine. Sa jednom sam bila jako bliska, ali sam presekla kontakt jer mi je bilo nešto trulo konstantno. Stalna potreba da dominira na neke manipulativne načine (a meni je to zaista smešno, jer znam te igre), iako me volela, znam da sam joj bila draga, ali tačno osećaš da su u stanju sve da upotrebe ako im zatreba. Ne želim takvima da dajem bilo kakvo oružje protiv sebe. Ne zbog njih, nego zbog toga što ne znam šta sam spremna da uradim ako uzvratim na to. Tako da, čim osetim zakuvavanje na tu stranu, bolje da presečem, jer nisam dovoljno slaba za takve tipove. A nisam ni naivna da ne znam šta konstantno pokušavaju. Svoje niskobudžetne manipulacije neka izvode na drugima, ja sam to apsolvirala u prošlim životima, nisu mi zanimljivi.

Nestabilne i nerazumne osobe, nemoralne i ekstremno sebične i iskompleksirane duboko i nesvesno.

Poslednja izmena:
Зашто се онда дружиш са Анђом?

i ja sam se kačila s malom, ne sećam se više zbog čega... meni ponekad ne treba veći razlog od zareza na pogrešnom mestu.

što se tiče astro je sasvim ok... i ovako čini mi se.
nisam znala za pl/so odnos... niti to uzimam u obzir kada m ise neko svidi ili ne.

meduza je dupla devica valja, da sam to uzela kao primarno u obzir secirala bi je gde stignem.

za tebe sam već zaboravila šta si, znam za aspekt sa/mo.

a o heleni 33 mogu esej da napišem. :heart:
a blizanac, fuj...

A meni svi kažu da ne mogu sa Devicama ali eto, ja im ne delujem tako. z:lol: (Naravno da im ne delujem kad ne znaju ni šta to znači.)

Đavolja, ti si kul, i ja sam mislila da si dosta mlađa, a za Anđu sam mislila da je dosta starija, baš ima zreo način obraćanja, ali takvi su ti Jarčevi...

Poslednja izmena:
za tebe sam već zaboravila šta si, znam za aspekt sa/mo.
Акреп/Кантар.

Иначе, ово пасивно-агресивно, саркастично надмудривање са Анђом, није ништа ново. Ово је нормалан однос комуницирања између нас, ми се у суштини, испод тог нивоа неке морбидно-мазохистичке конверзације, веома ценимо и поштујемо. А Медуза је у више наврата себе описала као ''џигеричара'', просто тај Марс у Шкорпиону у трећој (комуникација) воли да прави хаос, да иритира и да утекне када види да се неко упецао на провокације. Када се неко не прими на прозивку, наступи попиздитис, али веома кратко траје, после тога као да ништа није било, наступи фазон - Универзална Љубав, цвеће, дрвеће, медведићи, мир у свету (владар знака и подзнака, у Ваги, у другој кући). Генерално, добра је особа и има смисла за астрологију, али је :zblesav: Али сви генијалци су такви.

Back