van halen 1995
Aktivan član
- Poruka
- 1.910
Meni se čini da bi se i moj Saturn mogao nazvati markantnim.
Kvadrat Asc, kvadrat vladar horoskopa Jupiter, kvadrat Mesec. Sekstil Neptun, trigon Venera.
Inače je u 3. u Ribama. Na 18. stepenu.
Ja sam sa decom u osnovnoj imao najviše problema. Srećom, nije bilo drastično. Valjda me Jupiter spasao.
Primljeno k znanju.
Kvadrat Asc, kvadrat vladar horoskopa Jupiter, kvadrat Mesec. Sekstil Neptun, trigon Venera.
Inače je u 3. u Ribama. Na 18. stepenu.
Ja sam sa decom u osnovnoj imao najviše problema. Srećom, nije bilo drastično. Valjda me Jupiter spasao.
Đavolja, to što imaš problema može biti da pogrešno tumačiš saturn a da je ono što ti smeta upravo neko drugi.
Saturn nije jalov deda, imao je mnogo dece, a u vreme njegove vladavine ljudi su bili najmoćniji to se zvalo zlatno doba. I nikada nije uništavao svet kao Zevs.
A to što je kastrirao oca, uradio je kako bi zaštitio majku Geu, koja je prvo i osnovno božanstvo ljudi, a bivala je oskrnavljena. On je uradio šta je majka tražila od njega.
Inače te priče koje mi ovde pričamo mitološke, su nastale u patrijarhalnom društvu, koje je prevaziđeno, tj. prevazilazi se.
Pre Zevsa i ostalih sranja bila je preteča boginje Gee, koja je u patrijarhalnoj mitologiji ponižena, i svedena na neke patrijarhalne uloge.
Ta mitologija je došla sa patrijarhalnim plemenima koja su napala i pobedila miroljubiva matrijarhalna grčka plemena koja su tu živela pre.
U toj mitologiji mnogo toga je predstavljeno izvitoperenim patrijarhalnim mizoginim očima, i nema jake ženske figure, a muške osobine koje se veličaju su naravno veoma loše, i mizogine i sl.
Pošto civilizacija napreduje, i te predstave se menjaju, i sada se zna da mnogo toga iz tradicionalne astrologije više ne može da važi jer je prosto i ona produkt patrijarhalnog prošlog vremena.
Moderni astrolozi ne govore takve stvari za Saturn, kao što ne govore takve stvari za ženske osobine koje su se govorile u toj zastareloj mitologiji.
Meni moj Saturn nije najgori, i baš ga volim...
Van halene, ovo što čitaš danas, kao i ono da Uran nema veze, nego se samo mundano oseti je ugao gledanja tradicionalne astrologije. U evolutivnoj astrologiji duše i modernoj astrologiji se ne gleda tako, i Uran naravno deluje.
Primljeno k znanju.