Najsnazniji i najjaci znak zodijaka

• Začetnik teme Začetnik teme Dave
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Da, ja i kad nemam šta da radim, ja ne mogu da se opustim, već stalno mislim kako treba ovo, kako treba ono.
Baš ne znam kako da iskoristim te periode.

Najveći neprijatelj mi je dokonost. Ali i najveći pokretač.

ubaci sebi kamen u cipelu i pomerićeš stene.
samo pazi da neko od bližnjih ne strada od karaktera koji ne mogu da shvate.

- - - - - - - - - -

Onda ti se zalba ne uvazava :D jer svakog tranzitni Saturn saceka kad tad, druga stvar je ako je markantano postavljen u natalu, tad je saplitac tezak.

de pojasni reč ''markantan'' da se ne zalećem... :lol:

Мање те мрцвари од оних који (попут мене) имају га у конјукцији са Месецом у Јарцу и којима квадрира подзнак. z:mrgreen:

Mesec u Jarcu:heart2:

- - - - - - - - - -

Мислио сам на себе, ја сам у специфичнијој ситуацији од тебе. z:mrgreen:

Uh,sav si specifican

Svakome je njegov Saturn najgori. z:mrgreen:
Анђелија се не слаже са овом констатацијом. Она је сатурново чељаде, она га обожава. Видиш како ставља срце поред ''Месец у Јарцу''.

- - - - - - - - - -

Uh,sav si specifican
Барем нисам јалов. z;)

U kvadratu/konjukciji sa svetlima, sa vladarem Asc, na Ascedentu, na uglovima. Valjda sam sve pobrojala. z:mrgreen:
Zaboravih na Mars kvadrat Saturn.

ništa, onda samo lezi, već će ti neka slika pasti na glavu i prekratiti ti depresivne muke. :lol:
ma kvadrat sa se odradi nekad i možeš da ga se sačuvaš, donekle... ali je ovo sa svetlima yebeno.
na asc... ti je vrv poručio da si teška samoj sebi, on ti dalje ni bi oteževao. :lol:

ja se tešim tim nestečenim nasledstvom, ali nije lako ni meni... a, nemoj da misliš.
ne znam kakva ću se sutra probuditi, da li raspoložena za toplo ili hladno oružje.

al kad vidim tebe bude mi malo lakše... hvala.

Управо то. z:mrgreen:

Мање те мрцвари од оних који (попут мене) имају га у конјукцији са Месецом у Јарцу и којима квадрира подзнак. z:mrgreen:

mesec u jarcu je samo načim na koji ispoljavaš svoje emocije, u konjukciji ga možda odradiš i ranim gubitkom roditelja (majke) npr.
asc kvadrat Saturn, možda te samo opominje gde su granice.

vas isto kao i mene mrcvari periodično, ali vas pod naletom težeg tranzita (natal je stanje stvari sa kojima se saživiš i ne/prihvatiš).
nijedna planeta ne mrcvari konstantno, niti bez gurke bržeg malefika.

- - - - - - - - - -

Мислио сам на себе, ја сам у специфичнијој ситуацији од тебе. z:mrgreen:

ne bih rekla.

ništa, onda samo lezi, već će ti neka slika pasti na glavu i prekratiti ti depresivne muke. :lol:
ma kvadrat sa se odradi nekad i možeš da ga se sačuvaš, donekle... ali je ovo sa svetlima yebeno.
na asc... ti je vrv poručio da si teška samoj sebi, on ti dalje ni bi oteževao. :lol:

ja se tešim tim nestečenim nasledstvom, ali nije lako ni meni... a, nemoj da misliš.
ne znam kakva ću se sutra probuditi, da li raspoložena za toplo ili hladno oružje.

A nije kod mene Saturn na Asc, Asc mi je u Lavu, vladar Sunce u Skorpiji kvadrat Saturn u Vodoliji, pa su svi oni u igri.
Nisam ja teska samoj sebi, tj. nije me Saturn otezao, nemam ni problema sa depresijom(mada se ponekad zapitam zasto nemam kad vidim svoju kartu :D)
Saturn prosto nije deo moje prve kuce moja bit je vise opisana ovim Suncem, Saturna ne osecam bliskim vlada sestom i sedmom kucom(kuca svih ostalih, podredjenih, pa i svih drugih ljudi) jer su to kuce naspram prve.
Pa se vise odnosi na neke spoljasnje prepreke, nego sto ja samoj sebi priredjujem neku teskobu.
Ali dosta o meni i o Saturnu, ima boljih tema. z:)

u konjukciji ga možda odradiš i ranim gubitkom roditelja (majke) npr.
То је одрађено.

asc kvadrat Saturn, možda te samo opominje gde su granice.
Да, константно су присутна ''правила'', лажни ауторитети, проблеми са старијим особама, итд...

То је одрађено.

Да, константно су присутна ''правила'', лажни ауторитети, проблеми са старијим особама, итд...

sreća u nesreći je kada se odradi konkretnim gubitkom... ako me razumeš.
posledice sigurno ostaju, ali si ga odradio, ne živiš ga.

tako je i kod mene, al ja to ne ***** ako znam da sam jača, pravim se debil i istolerišem koliko moram i zdravo doviđenja.
odnosi neke vrste zavisnosti su najteži u ovakvim slučajevima... imaš osećaj da odrađuješ nečiju karmu, a ništa bogu nisi skrivio.
čista nepravda, ponovljena x puta, da se ponekad zapitaš je li stvarno u tebi problem... i da ti nije kičma prerasla ''dozvoljene granice''.

- - - - - - - - - -

A nije kod mene Saturn na Asc, Asc mi je u Lavu, vladar Sunce u Skorpiji kvadrat Saturn u Vodoliji, pa su svi oni u igri.
Nisam ja teska samoj sebi, tj. nije me Saturn otezao, nemam ni problema sa depresijom(mada se ponekad zapitam zasto nemam kad vidim svoju kartu :D)
Saturn prosto nije deo moje prve kuce moja bit je vise opisana ovim Suncem, Saturna ne osecam bliskim vlada sestom i sedmom kucom(kuca svih ostalih, podredjenih, pa i svih drugih ljudi) jer su to kuce naspram prve.
Pa se vise odnosi na neke spoljasnje prepreke, nego sto ja samoj sebi priredjujem neku teskobu.
Ali dosta o meni i o Saturnu, ima boljih tema. z:)

dala baba dinar da uđe u kolo, a dva da izađe... :lol:

pa dećeš sad kad je najzanimljivije? :p

sreća u nesreći je kada se odradi konkretnim gubitkom... ako me razumeš.
posledice sigurno ostaju, ali si ga odradio, ne živiš ga.
Тај губитак је био праћен вишегодишњим мрцварењима, тако да када се то десило, сад свако има право ово што ћу написати да протумачи како хоће - осетио сам олакшање. Огромно. Нисам од оних који сада пишу романе о својим трагичним судбинама и који кукају, само кажем да је мизерија на пољу породице трајала много времена и да је морала резултирати неким драстичним решењем. Другог пута једноставно није било. Последице су остале и једина добра ствар у том Месецу је што је жилав и што све то.... подноси, контролише.

tako je i kod mene, al ja to ne ***** ako znam da sam jača, pravim se debil i istolerišem koliko moram i zdravo doviđenja.
odnosi neke vrste zavisnosti su najteži u ovakvim slučajevima... imaš osećaj da odrađuješ nečiju karmu, a ništa bogu nisi skrivio.
čista nepravda, ponovljena x puta, da se ponekad zapitaš je li stvarno u tebi problem... i da ti nije kičma prerasla ''dozvoljene granice''.
Али ти и дође до презасићена када буквално ти све постане равно. Када те брига да ли постоји правда, једноставно се помириш са ситуацијом и гураш напред.

Evo jos malo o tom kvadratu, da ne bude da sam otisla kad je najzanimljivije :D
Mrzeli su me skoro svi profesori u gimnaziji, iako sam bila dobar djak. Izvesna profesorka mi je napravila pakao od zivota(Jarcica inace) ne preterujem u opisima. Nakon zavrsetka gimnazije ispostavilo se da je to zbog toga sto sam joj zapala za oko, a imala je afinitet ka istom polu.
To je jedna od manifestacija ovog kvadrata kad Saturn dolazi iz sedme a Sunce sam ja, tj sama moja pojava ljudima koji su predstavljeni Saturnom u mojoj karti je prosto prst u oku.
Ali kao sto rekoh nisam ja Saturn, ne znam da li me je ovaj Lav spasao ili kako, ali prosto nema odustajanja od zivota kakvog zelim.

Inace sam primetila da ljudi koji rano ostanu bez majke najcesce imaju Mesec u Vodoliji, iako bi se reklo da Mesec u Skorpiji i u Jarcu prednjace u tome. Ali bas mnogo ovakvih slucajeva sam videla, gde majke uopste nema u zivotu na ovaj ili na onaj nacin kad je ovaj Mesec umesan.

Đavolja, to što imaš problema može biti da pogrešno tumačiš saturn a da je ono što ti smeta upravo neko drugi.

Saturn nije jalov deda, imao je mnogo dece, a u vreme njegove vladavine ljudi su bili najmoćniji to se zvalo zlatno doba. I nikada nije uništavao svet kao Zevs.
A to što je kastrirao oca, uradio je kako bi zaštitio majku Geu, koja je prvo i osnovno božanstvo ljudi, a bivala je oskrnavljena. On je uradio šta je majka tražila od njega.

Inače te priče koje mi ovde pričamo mitološke, su nastale u patrijarhalnom društvu, koje je prevaziđeno, tj. prevazilazi se.

Pre Zevsa i ostalih sranja bila je preteča boginje Gee, koja je u patrijarhalnoj mitologiji ponižena, i svedena na neke patrijarhalne uloge.

Ta mitologija je došla sa patrijarhalnim plemenima koja su napala i pobedila miroljubiva matrijarhalna grčka plemena koja su tu živela pre.

U toj mitologiji mnogo toga je predstavljeno izvitoperenim patrijarhalnim mizoginim očima, i nema jake ženske figure, a muške osobine koje se veličaju su naravno veoma loše, i mizogine i sl.

Pošto civilizacija napreduje, i te predstave se menjaju, i sada se zna da mnogo toga iz tradicionalne astrologije više ne može da važi jer je prosto i ona produkt patrijarhalnog prošlog vremena.

Moderni astrolozi ne govore takve stvari za Saturn, kao što ne govore takve stvari za ženske osobine koje su se govorile u toj zastareloj mitologiji.

Meni moj Saturn nije najgori, i baš ga volim...

Van halene, ovo što čitaš danas, kao i ono da Uran nema veze, nego se samo mundano oseti je ugao gledanja tradicionalne astrologije. U evolutivnoj astrologiji duše i modernoj astrologiji se ne gleda tako, i Uran naravno deluje.

Poslednja izmena:
Тај губитак је био праћен вишегодишњим мрцварењима, тако да када се то десило, сад свако има право ово што ћу написати да протумачи како хоће - осетио сам олакшање. Огромно. Нисам од оних који сада пишу романе о својим трагичним судбинама и који кукају, само кажем да је мизерија на пољу породице трајала много времена и да је морала резултирати неким драстичним решењем. Другог пута једноставно није било. Последице су остале и једина добра ствар у том Месецу је што је жилав и што све то.... подноси, контролише.

Али ти и дође до презасићена када буквално ти све постане равно. Када те брига да ли постоји правда, једноставно се помириш са ситуацијом и гураш напред.

lako je tumačiti/suditi na osnovu tuđeg iskustva...
a koliko je to dobro za taj mesec?
i da li je taj mesec za jednokratnu upotrebu?
pa pazi... niko, ali niko sem deteta nije zaslužio bilo kakvu žrtvu.
sve ostalo je dobra volja.
i niko nema pravo da osuđuje dok kofu istih gowana ne pojede.

to ne sme da se desi.
sme samo tako da izgleda.
ja ne guram napred u tim situacijama, već unazad, nema pomirenja do totalne destrukcije... ako već nema pravde.

Back