NAJSESNIJA NOVINA ZA 2010

Bugarash

Domaćin
Banovan
Poruka
3.875
z:mrgreen:z:mrgreen:z:mrgreen:z:mrgreen:z:mrgreen:z:mrgreen:z:mrgreen:

neznas ko je veca zajebancija


Podrška Turske Srbiji u EU

Gul_Tadic_Srbija_okt_2009.jpg


Predsednik Turske Abdulah Gul izjavio je da Turska pruža punu podršku Srbiji na putu članstva u Evropsku uniju.


Predsednik Turske je pri tom istakao da će usvajanjem evropskih zakona i njihovom primenom građnaima Srbije biti bolje, baš kao što je to slučaj sa građanima Turske, navedeno je u saopštenju kabineta predsednice Skupštine Srbije.

Turski predsednik je kazao da se posetom predsednice srpskog parlamenta Ankari stvara nova stranica u odnosima dve zemlje i podsetio da se radi o prvoj zvaničnoj poseti predsednika najvišeg zakonodavnog tela Srbije.

Gul je naveo i da je potpisivianjem Sporazuma o slobodnoj trgovini između Srbije i Turske znatno unapređena ekonomska saradnja.

Đukić-Dejanović je istakla da će ideja predsednika dve države da se češće susreću biti primenjena ne samo na predsednike parlamenata, već i na poslanike, a turski predsednik je kazao da češći susreti poslanika, koji otvorenije mogu razgovarati o svim pitanjima, pozitivno mogu uticati na razvoj bilaterarnih odnosa.

Đukić-Dejanović se prethodno srela s predsednikom turskog parlamenta Mehmetom Ali Šahinom, a u razgovoru su istakli da su srpsko-turski odnosi dostigli najviši nivo u istoriji bilateralnih odnosa dve zemlje.

U delegaciji Skupštine Srbije su i poslanici Bajram Omeragić, koji je i predsednik Grupe prijeteljstva između Srbije i Turske, i član tog tela Meho Omerović.
 

Back
Top