Iosis
Primećen član
- Poruka
- 692
Ma onaj žuti za trke je najbolji ja mislim čak da ima i bolju ajrodinamiku i od F1 bolida. 

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
To je sigurno. Činjenica je da su Volvoi decenijama imali dizajn i aerodinamiku kutije za cipele. Ali to ne znači da nisu imali neke draži i puno poklonika. Upravo zato sam se malo raspričao i pokušao da kažem da ne treba olako pljuvati po nekim automobilima. Vreme i ukusi čine svoje. Nadam se da će oni prikazi po periodima malo pomoći da stvari realnije sagledavamo.Ma onaj žuti za trke je najbolji ja mislim čak da ima i bolju ajrodinamiku i od F1 bolida.![]()
Volvo je za trke pripremao čak i karavane??? Od svega su bili jedino atraktivni i dobra reklama. Što se tiče uživanja u vožnji, ne bih se baš složio. Navozao sam se tih starih Volvoa i nabildovao bolje nego u teretani Do servo upravljača, parkirati takav Volvo bio je posao za mazohiste, kao da voziš kamion i Ladu 2102 istovremeno. Menjači sa ručicama od pola metra bili su "tvrdi" i poprilično neprecizni, pedala kvačila i kočnice nije bila za žene itd. Ali ga je kao i mnoge druge automobile pratila neproverena fama, švedski čelik, trajnost, čvrstina...Realno, trulio je kao i svi drugi automobili tog doba, prolazio u kreševima nešto bolje od proseka zahvaljujući pre svega masi a ne posebnoj konstrukciji ii čvrstom čeliku. Da ne dužim i vratim se na temu, nekima je bio ružan nekima lep. Zato pokušavam da ovde pređemo preko olakih i subjektivnih ocena i o automobilima pričamo u duhu vremena u kome su nastajali.Zar je onaj žuti Volvo?Tek sad vidim kad sam malo bolje pogledao.
Mada Volvo nije za trke, to je auto za uživanje u vožnji.
Volvo je meni oduvjek imao dobar dizajn, upravo što neki kažu kutija, ali je meni ta kutija bila jako dobro oblikovana, imao je jedinstven dizajn. Mnogo bolji od ovog koji BMW trenutno fura sa serijom 3 i 5.
Mogli bi slobodno Audija TT dodati na listu.
Zašto električni automobili najčešće budu ružni? I uvek je bilo tako ...
![]()
Naravno da elektro pogon nije novost. Prvi svetski brzinski rekordi obarani su baš na elektro automobilima. Francuz Loba je 1898. postavio prvi rekord sa 63, 157 km/h, a godinu dana kasnije, Ženaci koga si pomenuo, je tri puta obarao sopstveni rekord dok nije postigao 105, 904 km/h! Belgijanac je inače uspešno proizvodio elektro automobile, čak i kamione, kao i mnogi drugi u Evropi i SAD. Razvoj je bio munjevit, pa kad pogledamo stotinak godina unazad ispada da su bili uspešniji od ovoga što se danas radi.Ma za elektro pogon se zna preko 100 godina ( Camet Jenacis - Jame Contant), ali nije uspeo... Podsetiću vas da su benzinski auti 1986. (100 godina posle Benz Patentwagena) bili prilično uobičajena pojava...
Ne bih se baš kladio, kad zagusti čas posla isplivaju iz sefova rešenja stara decenijama. Nafta je jednostavno bila "na tacni", kuljala sama iz zemlje i uz minimalna ulaganja stvarala ogroman profit. Kako se do nje sve teže dolazi a cene rastu, tako se sve više razmišlja i radi na zapostavljenom elektro pogonu.Ma od elektro pogona nema ništa, nafta je zakon, ne bi trajala 120 godina da ne valja...
Ma od elektro pogona nema ništa, nafta je zakon, ne bi trajala 120 godina da ne valja...
Nevolja je u tome što neće trajati još 120. Kažu najviše 50.Ma od elektro pogona nema ništa, nafta je zakon, ne bi trajala 120 godina da ne valja...
Ako potraje i toliko...Nevolja je u tome što neće trajati još 120. Kažu najviše 50.
Kuvaju vodonik mnogi davno pre BMW i pogon je sasvim u redu. Problem je što je cela skalamerija na ovom nivou razvoja preskupa i neisplativa.šalu na stranu, meni je od elektro automobila, realnija priča o vodoniku koju kuva BMW.