Najmlađa premijerka na svetu uvodi četvorodnevnu radnu nedelju

Од свих људи овде, ти би први требао да знаш да постоје радне позиције које је немогуће радити ефикасније и дуже од тога.
Једини "губитак" који ту послодавац има је - осећај моћи над туђим временом.
Озбиљна истраживања су показала да је на неким пословима на које се ово односи повећало профите, због умањења трошкова за енергију, грејање, расвету, транспорт, исхрану...
Чини ми се да је француски РЕНО у својим погонима испробао тај начин и да се у неким операцијама (склапање каросерија, лакирање и још неки делови процеса остали на дужини радног времена од 6, 5 часова дневно...
pa svakako je za firme isplativije da drze ljude 6 sati. Jer zadnji sati nisu nesto produktivni. I ustedi na satnici. Radnici ce naravno biti manje placeni.

pa svakako je za firme isplativije da drze ljude 6 sati. Jer zadnji sati nisu nesto produktivni. I ustedi na satnici. Radnici ce naravno biti manje placeni.
Nisu ni prvi sati.

Bolje je da nadničare pustiš da u miru doručkuju kod kuće i popiju kaficu sa ženicom nego da to rade nadrndani u vreme koje ti plaćaš.

Doručkuj, popi kafu, pa dođi da radiš.
Kad dođeš, radi, a kad se smoriš, idi brate kući.
Opet bolje nego da mi se vučeš po radnom mestu a ja da to plaćam.

Radnici ce naravno biti manje placeni.
О томе се и ради; ако су плаћени мање, онда су преварени.
Ако у том краћем периоду обаве исти посао- зашто да буду мање плаћени?
Зар послодавцу није довољно да уштеди на грејању, осветљењу, и другим трошковима?
Докле иде та алавост, јбт... :lol:

Толико, о моралу ових, који заступају капитализам...
Пази- излаје се да је њему супер, а од мене тражи да му ја уредим систем!?:rotf:

Морал .... је као историја ... правил анапише то што опстане...

Морал .... је као историја ... правил анапише то што опстане...
Сутра ће да вриште како су им радници криви што су крали, забушавали, висили по боловањима, а само гледају како да их закину... :lol:
Чим "газда" упадне у проблем- први импулс му је да -не исплати плате, и тако свој проблем проследи онима, који су своје обавили- направили производ.
А то, што је грешка само његова, и да радници са његовом грешком немају везе- ебе му се...
Али хоће да га поштују...:pop:

Зар послодавцу није довољно да уштеди на грејању, осветљењу, и другим трошковима?
Niko tu nije prevaren.. Firma treba da nastavi da radi jer ćete onda svi biti prevareni i to zidanje troškova kapitalisti ne ide ne ide ni državnoj firmi a kamoli nekom drugom .. Satnica može samo da bite ista a to ako neko radi za 2€/h normalno je da mu je svaki sat važan.. Deo ljudi koji ima šta da ponudi i koji zarađuje +5k mesečno na zapadu može da skine par soma evra sa svojim mesečnih primanja i uzme više slobode . Ali da bi to fincionislo moraš da imaš pamet koja se traži ..

Satnica može samo da bite ista a to ako neko radi za 2€/h normalno je da mu je svaki sat važan..
Врло неинтелигентно и контрапродуктивно размишљање, које одговара само најгорим радницима.
Или сам ја много паметан, или ти много глуп, без увреде, ако не видиш шта не ваља у таквој поставци ствари.

Врло неинтелигентно и контрапродуктивно размишљање, које одговара само најгорим радницима.
Или сам ја много паметан, или ти много глуп, без увреде, ако не видиш шта не ваља у таквој поставци ствари.
Nema to veze s glupošću il' pameću, ugovori kod nas su koncipirani po ceni radnog sata, imaš 40-to časovnu radnu nedelju sa cenom koštanja radnog sata i tu je čovek u pravu, ovi naši lopovi bi automatski ljudima smanjili platu za tih 2-3 sata što bi manje radili, a kome se to od zaposlenih isplati?

kad sam se već cimala da se šminkam i oblačim da bih došla na posao, pregrmeću i tih sat-dva što se smorim ali mi neče smanjivati platu.

Хахах...је л' га чујеш (читаш) Роки?

Овај Гост тражи нормалну, аргументовану кореспонденцију.

Хахахаха...
Umesto argumenta uvescemo neoliberalni nacin nametanja stava "ja sam u pravu i ovo je jedina istina", ovo nije samo moje misljenje sa njime se slazu svi levicari, desnicari, konzervativci......, normalno sem vas. Ne bih da ispadne da te etiketiram sam se izjasnjavas i propagiras njihov koncept. Bajker ga nesvesno propagira posto je uplivao u njihove vode povukla ga je matica mejstrima, pomodarstvo koje na zalost nekome odgovara, a to nismo mi i ti si medu nama.

Zato što su bili preplaćeni za vreme koje su muftarili umesto da rade.

Što se teme tiče, odavno je svakom ko se zanima , jasno da je koncept ljudskog rada prevaziđen.

Roboti bi odavno zamenili ljudski rad da nije nezgodne činjenice da je svetska ekonomija bazirana na potrošnji nepotrebnih i precenjih gedžeta, roba i usluga.

Teško bi koji robot dao platu za ajfon ili krpice i frizure.

Čovečanstvo traži ekonomski modus za novo doba u kom će ljudi biti nepotrebni kao proizvođači, a potrebni kao potrošači.

Posto stalno napreduje produktivnost (jedan radnik sve vise proizvodi u istom vremenskom periodu) moraju se povecati ili plate ili se smanjiti radno vreme.

Nema trece.
Ima.
Otpuštanje viška zaposlenih.
Produktivnost napreduje zahvaljujući tehnološkom napretku, a ne zahvaljujući Aliji Sirotanoviću i njegovoj lopati.

Ima čak i nekih radikalnijih predloga o zlatnoj milijardi , pa i zlatnih 500 miliona.

Ima.
Otpuštanje viška zaposlenih.
Produktivnost napreduje zahvaljujući tehnološkom napretku, a ne zahvaljujući Aliji Sirotanoviću i njegovoj lopati.

Ima čak i nekih radikalnijih predloga o zlatnoj milijardi , pa i zlatnih 500 miliona.

Ljudi moraju biti nagradjeni zbog vece produktivnosti ili revolucija.

Toliko elitnih prostitutki nema, da samo 1 % svetske populacije trosi bogatstvo koje ce doci vecom produktivnoscu. Vec sad ima previse ljudi koji imaju toliko para da nemogu potrositi, a pare moraju biti u opticaju.

Nema tu preterane filozofije moj Rolo.. Novac mora da se zaradi ili možeš da pređeš u drgi tabor pa ga stvaraj.. Tu ne moraš da radiš ni minute..

Back