Najjača zivotinja?

Morao sam da pomenem ono guranje ruke u usta vuka... Pa ruka će ti otići mnogo pre nego što pomisliš da je gurneš... (:
Još ljudi u to veruju...
Elem, medved, vuk, krpelj kod nas...
Generalno, tigar ajkula, morski krokodil, divlje mačke (jaguar, tigar, leopard), cece muva...
p.s. aligator ima razvijene mišiće zatvarače vilica, ali ne i otvarače tako da njihova usta, za razliku od krokodila i kajmana, možete regulisati jednostavnom gumom za tegle...

Gledao sam kako stavljaju i nije mogao da otvori usta... Zbog velike opasnosti za slučaj da se radi o "statističkoj grešci" iliti jednom u nebrojeno, stavlja se izolirka i to mnooooogo manje nego krokodilima ili kajmanima... Mada, mislim da ti aligator neće odgristi ruku, više će je onako, smrskati... (:

ja ti opet kazhem, ako ti smesh da mu pridjesh i da mu stavish gumicu za tegle oko usta, svaka chast

Ako sudimo po onome sto mogu da nam urade, a vidim da je to merilo, onda je najjaca zivotinja Ameba. Ne vidis je, ne mozes se skloniti, a ona se invazivno i munjevito razmnozava u telu, razarajuci ga iznutra (npr. Ameba histolitica, iliti razarac tkiva).
Od nje pada i lav.

Pa sad, kako za koga! Prvo da kazem da najjace nema!
Npr. tigar se navodno smatra "pretnjom" tropske Azije, dok je nekim "eksperimentima" utvrdjeno da je lav jaci od tigra.... Dok lava otrovnim ujednom moze usmrtiti crna mamba, malaricni komarac ili bilo koja druga otrovna zivotinja... Otrovnu zivotinju, npr. crnu mambu, moze ubiti mungos, iako nije potvrdjeno, zna se sigurno jer je mungos "rodjen" da ubija zmije (kobra za bliski primer). Mungosa moze stici i ubiti gepard, iako se redje srecu. Geparda moze ubiti nosorog, nosoroga lav/ovi, lava kobra, kobru mungos, mungosa gepard...
To sve se moze (ili ne moze?) prikazati ogromnim isprepletanim lancem ishrane... Tu nema kraja ;)

A sto se najvece zivotinje tice, to je plavi kit: svi znamo! :)
I smatra se najjacom zivotinjom (sto se tice mase koju moze podici).

A neki pominju mrave... Mrav nije najjaci: sta jedan mrav moze uraditi jednom mravojedu, npr?
Gleda se po broju jedniki: kada pomenete da su mravi najjaci, mislite na milijarde mrava.... Tada za merilo uzimate i isti taj broj svih drugih zivotinja...
1:1, ljudi!!!

U opciji su i price,kao i stvarne stvari.Medvedi se penju po drvecu,to stoji,ali najstarija prica nas savetuje da se od medveda mozete spasti tako sto cete se popeti na drvo.
Tacna ili ne.....Ko zna?
To je kao jedna od onih prica da kada vas napadne u sumi vuk,vi mu zavucete ruku sto dublje u usta!!!
:lol:

Istina je. Samo je problem ako naletis na vuka recimo on ce vjerovatno biti u drustvu najmanje jednog svog drugara. Mozes imobilisati jednog ali drugi je slobodan...

Ili medved, ajde ti uhvati zivotinju od 200 kila sa donju vilicu, a da ti pritom ne raspori stomak kandzama

Po meni je jedna od najjačih životinja slon!;)

Sinoc sam gledao na TV kako su snimili u Africi kada se jedan slon razbesneo i nasrnuo na nosorga...

Nesretni nosorog je pokusao nesto sa rogom, ali potpuno bezuspesno...

Pobesneli slon ga je bukvalno izgazio i izgnjecio...Pokusao je da ga probode sa kljovom, ali nije uspeo jer je stalno kljova skliznula sa debele nosorogove koze...

Mislim da je slon najjaca zivotinja na zemlji.

I jedina zivotinja od svih koja ne moze da skoci.

Posle je jos uvek besan otisao, a nosorog se jedva odvukao....

Najaca zivotinja na planeti od kopnenih jeste Slon... na hiljade primera dokumentovanih filmova o agresiji slonova prema ljudima i ostalim zivotinjama, znaci nijedna druga zivotinja nema takvu snagu slona koji poseduju druge atribute intulektualnih sposobnosti koje druge zivotinje nemaju... :)

Moras definisati to najaca ;)
Uzecu u obzir samo predatora
Dakle od kopnenih predatora Lav (Barbary Lion, nekada, nivo testesterona ubitacno visok)http://www.ofcats.com/2008/11/barbary-lion.html zamislite ogromnog lava , agresivnog kao bela ajkula , koji ne zivi u coporu i lovi sam (+ zaprepascujuce ogromna griva)
Od vodenih Kit ubica bez premca
Od ptica Orao(Harpia)
images

730 Pounds Barbary Lion

Poslednja izmena:
Orka je zapravo delfin, najveci morski predator je grbavi kit, samo obim otvorenih usta je 4m. Lav je druga najveca macka na svetu, najveci su tigrovi. A koji orao? Ima ih od omanjih jastrebova pa do ogromnih strvinara kondora. Dakle... :neutral:

Orka je zapravo delfin, najveci morski predator je grbavi kit, samo obim otvorenih usta je 4m. Lav je druga najveca macka na svetu, najveci su tigrovi. A koji orao? Ima ih od omanjih jastrebova pa do ogromnih strvinara kondora. Dakle... :neutral:

Govorim o Barbary lavu , koji je izumro u 19 veku , bio je priblizne velicine sibirskog tigra , ali daleko agresivniji i agilniji .Samim tim i opsaniji predator , i imao je prednost u slucaju sukoba (teoretski).
Cak i africki lav ima prednost u borbi u odnosu na tigra http

Poslednja izmena:

Back