Iznenađujući svet roze životinja

Aksolotl

img-01.jpg

©Shutterstock

Verovatno jedno od najsimpatičnijih stvorenja na našoj planeti, ovaj slatki vodozemac nije samo roze boje, već ima i sposobnost da regeneriše delove tela. Aksolotl se može pronaći u jezeru Sočimilko, u Meksiku.

Joooj, duuušaaa... 🥰 pa šta tju sad.. koga da odaberem.. pa vidi taj osmeh i te plave oči.. :sad2:

Flamingo

img-01.jpg

©Shutterstock

Postoji više vrsta flamingosa, a svaka ima nijanse roze boje koje variraju od svetlih do jarkih tonova. Svoju prelepu boju dobijaju zahvaljujući ishrani bogatoj karotenoidima. (U zatočeništvu mogu izgubiti boju ako ne dobijaju dovoljno karotenoida u ishrani.)
Inače, mužjaci tokom sezone parenja koriste specijalnu žlezdu na repu da luče ružičasto ulje, kojim dodatno naglašavaju boju perja radi privlačenja ženki.. da im budu lepi.. :) :zaljubljena:

Poslednja izmena:
Gologran (Hypselodoris apolegma)

img-01.jpg

©Shutterstock

Ovaj prelepi morski puž može se pronaći u zapadnom delu Tihog okeana. Ima jarko ljubičasto telo sa svetloružičastim nijansama i žutim ivicama, što nije samo za ličnu prezentaciju - ta boja služi kao upozorenje predatorima. Ovaj puž sadrži toksine koje dobija iz svoje ishrane, najčešće iz otrovnih sunđera koje jede, pa bojom upozorava predatore da ga ne diraju, jer nije baš ukusan.

Znam da sam rekla da neću više da pišem ovde, ali ovo sam naisala za tebe @Lule i za sve ljude koji vole životinje i pitaju me zašto ne pišem više.. a i zato jer ja volim ovo da radim.. :) :heart:

Za one koji ne znaju zašto sam prestala da pišem, a voleli su moje postove - razlog je razilaženje sa administracijom oko kačenja slika životinja u malim kavezima uz promotivne poruke na ptf namenjenom za ljubitelje životinja - smatrala sam da ne treba da se dopuste, oni su smatrali da treba... I ja sam onda odlučila da neću da doprinosim odeljku koji dopušta takve stvari, jer je držanje divljih životinja u malim kavezima u sukobu sa mojim sistemom vrednosti. Ne želim da moj rad dovodi ljude na mesto koje odobrava takve stvari. Eto, zato sam prestala da pišem.

I ovo sada nije moj povratak.. samo je pozdrav ljudima koji su voleli to što sam nekada radila i koji su rekli da im nedostajem.. - Maratonci trče počasni krug. ;):heart:

Znam da sam rekla da neću više da pišem ovde, ali ovo sam naisala za tebe @Lule i za sve ljude koji vole životinje i pitaju me zašto ne pišem više.. a i zato jer ja volim ovo da radim.. :) :heart:

Za one koji ne znaju zašto sam prestala da pišem, a voleli su moje postove - razlog je razilaženje sa administracijom oko kačenja slika životinja u malim kavezima uz promotivne poruke na ptf namenjenom za ljubitelje životinja - smatrala sam da ne treba da se dopuste, oni su smatrali da treba... I ja sam onda odlučila da neću da doprinosim odeljku koji dopušta takve stvari, jer je držanje divljih životinja u malim kavezima u sukobu sa mojim sistemom vrednosti. Ne želim da moj rad dovodi ljude na mesto koje odobrava takve stvari. Eto, zato sam prestala da pišem.

I ovo sada nije moj povratak.. samo je pozdrav ljudima koji su voleli to što sam nekada radila i koji su rekli da im nedostajem.. - Maratonci trče počasni krug. ;):heart:
Đurđija, drago mi je što su došla ...ili bar navratila :klap: i osvežila forum🥰

Ne znam nam šta da ti kažem, toliko je favorita ne zna se koji je slađi (i grđi)

Galah

Pogledajte prilog 1797698
©Shutterstock

Galah je još jedna australijska roze ptica za koju možda niste čuli. Ova ptica je roze vrsta kakadua poreklom iz Australije.
Ovaj mangup mi je favorit :heart:
Mali slonovski jastreb-moljac

Pogledajte prilog 1797713
©Shutterstock

Ova vrsta se može pronaći u Evropi, Africi i Aziji, i živi u raznovrsnim staništima. U zavisnosti od klime i lokacije, neki odrasli primerci imaju ružičasto roze boju.
A ovaj moljac antifavorit😱

Roze orhideja bogomoljka

Pogledajte prilog 1797691
©Shutterstock

Ova cvetna bogomoljka može se pronaći u tropskim šumama Jugoistočne Azije. Savršeno imitira cvet orhideje po strukturi i boji.

Ružičasti javorov moljac

Pogledajte prilog 1797695
©Shutterstock

Ovaj severnoamerički moljac ima vunasto telo i karakterističnu kombinaciju roze i žute boje.

Roze zmajska stonoga

Pogledajte prilog 1797710
©Shutterstock

Zar nije fascinantna ova neon-roze stonoga? Samo joj nemojte dirati bodlje — izuzetno su otrovne! Mada, verovatno to ne biste ni poželeli, zar ne?
Ne želim nijednog roze stvora iz ove ekipe da skače, leti u gamiže u mojoj blizini.

Aksolotl

Pogledajte prilog 1797734
©Shutterstock

Verovatno jedno od najsimpatičnijih stvorenja na našoj planeti, ovaj slatki vodozemac nije samo roze boje, već ima i sposobnost da regeneriše delove tela. Aksolotl se može pronaći u jezeru Sočimilko, u Meksiku.

Joooj, duuušaaa... 🥰 pa šta tju sad.. koga da odaberem.. pa vidi taj osmeh i te plave oči.. :sad2:
Ovaj stvorić je beše bio i iz edicije praistorijskih živuljki?
Nešto mi je poznat

Ovaj mangup mi je favorit :heart:
Jeste presladak. :D

Princeza čudnog nosa
Ali swatka je ipak :rumenko:
Daaa.. a je l' se sećaš one rode cipelarke.. :zcepanje: i sad se smejem kad se setim tvojih komentara..

Ne želim nijednog roze stvora iz ove ekipe da skače, leti u gamiže u mojoj blizini.
Joj, jeste.. ti ih baš ne voliš... :lol:

Ovaj stvorić je beše bio i iz edicije praistorijskih živuljki?
Nešto mi je poznat
Jeste.. i znaš li koliko si me obradovala ovim komentarom? ❤️ Da si samo ti zapamtila makar samo tu jednu životinjicu, ne bi mi bilo žao vremena koje sam potrošila na ovakve teme.. :zag::D

Jeste presladak. :D

Daaa.. a je l' se sećaš one rode cipelarke.. :zcepanje: i sad se smejem kad se setim tvojih komentara..
Šaljivdžine Mice ubice 😂
Joj, jeste.. ti ih baš ne voliš... :lol:
Imam fobiju od moljaca😱

Letos sam imala bliske susrete sa džinovskim primercima kojima me je mačka počastvovala
Našla je negde štek tih odvratnih ljiljaka i žive i nepovređene (!) ih je unosila u kuću da se zabavlja s njima (na moj račun :mrgreen:)

Ovi roze su neki slatki rođaci, ali trebalo bi mi neko vreme da se uverim u njihovu dobronamernost.

Jeste.. i znaš li koliko si me obradovala ovim komentarom? ❤️ Da si samo ti zapamtila makar samo tu jednu životinjicu, ne bi mi bilo žao vremena koje sam potrošila na ovakve teme.. :zag::D

Hvala ti na ovoj temi :heart::rumenko:

Šaljivdžine Mice ubice 😂
Hahaha.. da, daaa.. taaa.. ma mnogo sam se smejala.. :zcepanje:

Imam fobiju od moljaca😱

Letos sam imala bliske susrete sa džinovskim primercima kojima me je mačka počastvovala
Našla je negde štek tih odvratnih ljiljaka i žive i nepovređene (!) ih je unosila u kuću da se zabavlja s njima (na moj račun :mrgreen:)

Ovi roze su neki slatki rođaci, ali trebalo bi mi neko vreme da se uverim u njihovu dobronamernost.
Jeste, setila sam se.. ali mačke ih baš nekako vole za igru.. i naša to radi.. :)
Meni su lepi... ali znaš već mene - kad su životinje u pitanju.. :roll:

Hvala ti na ovoj temi :heart::rumenko:
Hvala tebi, Lule. ❤️

Hahaha.. da, daaa.. taaa.. ma mnogo sam se smejala.. :zcepanje:

Jeste, setila sam se.. ali mačke ih baš nekako vole za igru.. i naša to radi.. :)
Meni su lepi... ali znaš već mene - kad su životinje u pitanju.. :roll:

Hvala tebi, Lule. ❤️
Ali ovaj je čudovište, to nisi videla. :zeek:Znači telo mu je bukvalno kao prst, a krila veličine dlana

Našla je štek slepih miševa, pa je i njih unosila. Jadničak skupi krila preko glave, sav se sklupča od straha. Odnesem ga u travu, čujem kako šuška kroz nju i onda prrrh...odleti 🦇

Roze crvendać

Pogledajte prilog 1797692
©Shutterstock

Ove ptice su endemske za Australiju, gde ih najčešće možete pronaći u kišnim šumama i šumama eukaliptusa. Mužjaci obično imaju više roze perja na telu nego ženke.
I ovaj slatkiš zaslužuje pažnju

Back