Najbolji tenk

e ljudi kada ste spomenuli abramsa....to je saro gvozdje na gusjenicama..
Imam jedan primer
Ja sam iz Republike Srpske i bili su protesti u Banjaluci 1998g. i kod zvornika u povratku americki vojnici nisu dali da se prodje sa autobusima.....(postavili dva Abramsa na put)...iznenada zalti se neki bus pravo na tank.....amerikanac da pomeri tenk pored puta samo mu na jednom spade gusjenica....i onda pjana raja Srpska....NAJBOLJI TENK U DANASNJE VREME JE T-72...OSTALI SU TENKOVI ZA DVIJE GENERACIJE ZAOSTALI ZA NJIM

Leopard na papiru jeste najbolji tenk, ako se tako moze reci, ali u praksi je to veliko pitanje.
Moje je misljenje da tenkovi u nekom buducem ratu izmedju velikih sila (ako ga bude) nece igrati znacajnu ulogu jer dobri stari konvencionalni rat odavno ne postoji u eri interkontinentalnih balistickih raketa i nuklearnih bombi.

Leopard na papiru jeste najbolji tenk, ako se tako moze reci, ali u praksi je to veliko pitanje.
Moje je misljenje da tenkovi u nekom buducem ratu izmedju velikih sila (ako ga bude) nece igrati znacajnu ulogu jer dobri stari konvencionalni rat odavno ne postoji u eri interkontinentalnih balistickih raketa i nuklearnih bombi.

Tretji svetski rat bi bio prvo konvencionalni pa na kraju nuklearni. Ne treba zaboraviti ni hemijsko i narochito bioloshko oruzhje. No da se vratim na tenk, Leopard je najbolji i u teoriji i u praksi, Tiger je svakako bio bolji i od T-34 85 i od Shermana, a to shto nije dobio rat nije do njega vetj do nekih drugih stvari.

Tenkovi zapadnih drzava se dosta razlikuju od ruskih tenkova, pogoto u tezini i debljini oklopa.
Abrams i Merkava4(Izrael nije zapadna drzava, ali sto se tice vojske kao da jeste), Challenger 2, Leopard 2, sve su to tenkovi od po 60-70 tona, dok t-90, t72, pa i nas M84ab1 nemaju ni 55tona.
E sad po meni jedan od najboljih je LeClerc, ali mi se t90 vise svidja. Mada ni hrvatski M95-Degman nije los, ali nas M84ab1 je bolji!!! Ne moze se tacno utvrditi koji je najbolji, moje neko misljenje je da se Abrams bas i nebi proslavio recimo na Kosovu, mislim da bi prosao kao King Tiger u Ardenima :)))

Russia's secret weapon
secretweapon.jpg

Najbolji tenk,a neko rece da je to Abramsa samu sto ga ceceni unistavaju u iraku sa RPG29,a sta bi mu bilo kad bi dejstvovali na njega RPG30 i RPG32 otiso bi u vazduh zajedno sa svi 65T koliko je tezak.
http://www.nacional.hr/clanak/11028/americki-tenkisti-u-iraku-u-panici-zbog-cecenskog-oruzja

Najteza oklopna verzija T90 1999 je u ceceniji izdrzala 7 lansiranja i pogodaka RPG29 i RPG7,a Abramsa od jedne ide na otpad.
Americki tekaristi su se usrali u gace od RPG29 u pocetku nisu ni znali sta busi njihove Abramse,pa su navatlin neke mrtve cecene i nekoliko RPG29 pa zvali RUSE u pomoc kakvo ponizenje,sad im rusi daju informacije de su ceceni.
BRUKA SRAMOTA za takvu vele silu kao sto je SAD,a kolika je vele sili vidi se sad,a koliko su nesposobni e to je tek sramota, neznam sto uopste vode rat.

Pa znas sta,nisu ni talibani mutavi...OSNOVNO PRAVILO RATA PO MENI (a to se videlo i 99' kod nas) JESTE "PRILAGODI SE"...pa sto da ne,kad bolje razmislim,da li su amerikanci zaista mislili da ce ovi vecito da idu goloruki na tenkove...Ipak,ne bih ja potcenjivao ni Abramsa,dobar je to tenk bez obzira sto je americki,da li je najbolji to je vec sasvim druga prica...

ma meni je smesno to sto su molili ruse da im kazu de su ceceni oni sa talibanima nemaju problem ali sa cecenima bogami imaju.

Treba mnogo znanja i truda da iz vozila u pokretu pogodis ono koje stoji,a tek koliko da pogodis drugo vozilo koje ide 100km/h.

Abrams je solidan tenk ali sam samo hteo da dokazem da nije najbolji kao sto neki pricaju,i da iz ove teme treba skloniti sve postove gde se kaze da je Abrams najbolji i de se buduci gde se to spominje brisu,jer odlike tenka nisu oklop i domet i oruzije nego i izdrzljivost od dejstva protiv tenkosvskih orudja,a on od RPG29 koj je star skoro 25 godina nemoze da odoli.

Back