1. NWN 1 sa ekspanzijama Shadows of Undertide i definitivno Hordes of the Underdark, gde ponovo mozete sresti Aribet, makar u paklu.
Prva orig igra koju sam kupio. Odlicna prica, gameplay, atmosfera, artwork. NWN2 orig je u poredjenju sa NWN1 smesan. NWN2 Mask of the Betrayer se donekle iskupio.
2. Vampire the Masquerade: Bloodlines
Pobrkaces dobro i zlo, kada se latis ove igre.
2a. Fallout, 1, 2, Tactics.
Bas sam skoro uzeo za sebe ovaj disk orig. Black Isle je upao u nevolju sto je prekrsio neki dil sa Bethezdom pa izdao ovo, ali mislim da je vredelo. Jedna od omiljenih igara meni, svetova.
2b. Deus Ex
Ok, moze da prodje kao RPG, kao FPRPGS. Jedna od najboljih igara ikada, i srce me je bolelo kada je J.C. Denton izgubio u prvom kolu prodane Gamespot-ove ankete 'Najbolji Heroi Sveta Igara', i to od plitkog lepotana Leona Kennedy-ja. Strasno.
Niko ko je igrao ovu igru ne bi tako pogresno glasao.
Ovakve igre se vise ne prave. Nadam se da gresim.
3. Knights of the Old Republic 1 (i 2 donekle)
Canderous, HK47, Bastilla, Revan, Bindo, Traya, Nihil. Koja jos igra ima tako snaznu postavu likova na jednom mestu?
Ova igrica je bolja od filmova. Bioware, nuff said, kako kazu yoututubani malisani.
4. Fable: The lost chapters
Odrastes, odaberes svoj put, sloboda, trava, cvece, zenidba, mac, Jack of Blades, Whisper, Tear of Avo, zmaj. Ova igra ima sve. Totalno svet za sebe.
5. NWN2 Mask of the Betrayer (nikako samo orig)
Koliko NWN2 ne valja, toliko MotB valja. Kakva prica, strava shaka likova, strava muzika.
Ima jedna tabla u Myrkul-ovom realm-u, susrecete se sa gotovo mrtvim bivsim bogom mrtvih i onda ta muzika u pozadini. Voa. Voa.
Godi strasno ova igra.
5a. Dreamfall The Longest Journey
Zoe Kastiljo, April Ryan i Kian Alvane, njihova tela su tako komotni avatari tvoje volje.
Prica je bogata i usisava te u sebe, puzle i akcija jesu malo trapavi, ali uopste nisu bitni. Ova igra je interaktivna dobro napisana knjiga. Dobro, nema skill tree-a i poena da potrosis u upgrade likova (kao u klasicnom RPG) ali prica, prica moj dobri covece!
Dobra prica cini RPG, ne 5 novih skill poena, nakon sto postanem sledeci nivo.
6. Final Fantasy 7
Hm, pa i nije previse RPG, ranije je postojala FRP klasifikacija za FF igre (Fantasy Role Play), jer Cloud je Cloud, samo mu drugo ime date i to je to.
Kao sto ni Diablo nije RPG jer vas lik je isti kao i Dejanov, samo sto Dejan ima malo veci health i nije ulagao u Defanzivne Aure. Nema tu price, pravog roleplay-a, nema mnogo izbora. Samo shiba po demonu. Iako su zabavne igre.
Sta reci o FF7... igrica je vec sada legenda, likovi instant prepoznatljivi, film strava.
Ne znam nikoga ko nije cuo za FF7. Kao i bicikl, svi probaju FF barem jednom.
uzmite u obzir da nisam odigrao: Arcanum, Fallout 3, nista preko FFVIII, Baldur's Gate, Planescape Torrent, Witcher, originalni TLJ i Mass Effect.
(polu-preporutch - 'Restricted Area' Diablo klon sa kiber-implantima, nije tako dobar, zapravo, pomalo je los, ali toliko pomalo los da je i pomalo zabavan; 'Sacred', 'Neverend')