Najbolji anti virus program???

• Začetnik teme Začetnik teme Boki
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Hvala ti Borise!
smiley_emoticons_thumbs1.gif

Kod mene je Nod32 i dosad je dobro obavljao posao,ali me je poceo zajebavat update.Prije je imao update po nekoliko puta na dan a sad svakih 7 dana.Naravno kod mene je trial verzija sa 16789625 dana do isteka i svjestan sam da je to vjerovatno glavni razlog sto vise nije redovan update.......

poštovani, moje lično iskustvo a mnogo mislim da ga imam, u pravu su svi koji su na ovo pitanje diskutovali, koristio sam razne a.v. od mks-a pa do svakakvih i licenciranih i ne ali krajnje što sam instalirao na bar do sad desetine komp. koji i dan danas besprekorno rade je najobičniji avg 7-8...ima ga u časopisima za kompjutere.....ili sa neta! međutim svi mi moramo znati da ni jedan a.v. ne radi ispravno bez potpore......u osnovi mora biti uključen osnovni firewall a uz to instalirao sam dodatno web security guard i spyware terminator center a uz to možete i dodati threat fire pa ako sve to znate da ukomponujete nećete imati problema!!!! Nemojte trošiti vreme i novac na koje kakve " a.v. ", i ne koristite nikako spy both, adware..... ako ne znate da ih pravilno neštelujete ili znate šta se sme obrisati posle njihovog skeniranja zato što ti programi hoće da obrišu i one filove koji su navodno za brisanje a nisu nego ih oni tako registruju pa vi klik delete i ne znate da ste obrisali i korisne dll-ove ili..... i na kraju morate znati koja zaštita ide uz koju, sve je stvar iskustva.......mislim stotine puta dizanje sistema i isprobavanja, to je sve normalno ako hoćete da imate ispravan kompjuter. ponekad je dobro očistiti komp. sa ccliener-om i regVac Registy Cleaner-om i normalno znati ih podesiti.!!!!!!!!!! pozdrav svima!

... Nemojte trošiti vreme i novac na koje kakve " a.v. ", i ne koristite nikako spy both, adware..... ako ne znate da ih pravilno neštelujete ili znate šta se sme obrisati posle njihovog skeniranja zato što ti programi hoće da obrišu i one filove koji su navodno za brisanje a nisu nego ih oni tako registruju pa vi klik delete i ne znate da ste obrisali i korisne dll-ove ...
Ne bih mogao da se složim sa tobom u vezi ovih konstatacija i ne znam koji je razlog da imaš tako loše mišljenje o pomenutim programima. Ne kažem da oni predstavljaju sam vrh anti-spyware cleanera, ali s obzirom na ono što pružaju, sigurno im je mesto tu negde pri vrhu. Iz svog ličnog iskustva mogu da potvrdim da mi pomenuti programi nikada, ali NIKADA nisu obrisali nešto što nije trebalo, odnosno što je bilo neophodno za normalno funkcionisanje Win-a! Garantovano, sve postavke pomenutih programa koje su podešene po default-u, ne mogu štetiti, a svako dodatno čačkanje i štelovanje na svoju ruku, sigurno da može, ukoliko se ne zna šta se tačno radi i čemu to služi! Ni jedan od programa te vrste ne bih mogao da stavim na mesto br.1, jer uvek koristim i kombinujem više njih i svi oni sasvim solidno odrađuju svoj posao. Sve u svemu, uvek bih preporučio Spybot S&D i Ad-Aware svima, a posebno početnicima! ;)
...
Btw. kad si već negde spomenuo i Spyware terminator, o njemu nemam baš lepo mišljenje i ne bih ga preporučio drugima (možda samo iskusnijima koji znaju šta rade), jer mi je taj program (pre par godina) obrisao neke fajlove posle kojih više nisam mogao da podignem Win! ;)

Pozzz

Slazem se sa Dekijem.Ako su podesavanja po defaul-u nikako ne moze doci do brisanja necega sto je od vitalnog znacaja za OS. Moze mozda da se provuce neka stetocina i da unisti neki bitan fajl,ali to je druga prica.
A s druge strane ako cackas podesavanja....pa i u winampu mozes da napravis stetu ako ne znas sta radis ;)

pozdrav moderatoru deki_M I moderatoru mornar_popaj-u i zaista se slažem sa njihovom konstatacijom i hvala na pročitanom........! hteo sam samo da kažem da mi svi koristimo kompjutere - ja sada DDR3 konfiguracije sklapam i koje još trenutno ne mogu da zapregnem zbog drugih obaveza u vezi posla jer to nisu mašine za zezanje........sa licencom ili ne i hoćemo da nam sve fercera kao podmazano a u usnovi ne znamo koji se program sa kojim slaže i koji se prvo instalira - govorim o početku dizanja sistema i odmah u startu se pravi greška koja nas posle debelo košta a niko ne postavlja početno pitanje " šta ja uopšte hoću od kompjutera i zašta mi on služi......" i svi bi da budemo slikari ali to normalno da ne može! znanje i iskustvo se stiče vremenom pa kad ti " milion " puta padne sistem jako dobro naučiš - ne kažem sve, jer se sve ne može naučiti! a u osnovi niko i ne pročešlja komp. pa pogleda podešavanja i namesti ga normalno nego svi očekuju da se on sam namešta.............! mislim da me razumete šta sam hteo da kažem.

Deki hvala na ukazanom povjerenju...da dam svoj rezime na postavljenu temu :).
Sta reci na kraju pred KLJUC :)... bilo je tu puno komentara i razlicitih iskustava koje je svakako trebalo cuti.
To je i bio cilj...za neke ljude koji bi mozda htjeli nesto vise da nauce o antivirus programima,a i za druge koji bi htjeli da podjele svoja dobra i losa iskustva sa ostalima.

Ja mogu reci sa moje strane gledista da je to KIS 7...do sada program koji mi nije ni jednom zakazao a tako bi mogao da kazem i za svaki KASPERSKY.
To je za mene program od povjerenja...ne kazem da drugi ne valjaju ali gore pomenuti je mozda za nijansu pouzdaniji...bar se tako pokazalo po mnogim procjenama.

Sve u svemu svako ima pravo na svoje misljenje i na to da pogrijesi u rukovanju Antivirus programom posto ne smijemo da zaboravimo da je na kraju glavni krivac sam korisnik.

Ali ako vec neko moze da bira i ima volju da proba nesto sto vec nije a ako je to pomenuti KASPERSKY u svakom slucaju bi mu to preporucio.

Pozzz...;) :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back