Najbolji anti virus program???

• Začetnik teme Začetnik teme Boki
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Instalirala sam AVG Free 8.0 i aktivirala skeniranje celog racunara. Pronasao je 3 razlicita virusa, a 14 zarazenih fajlova. Virusi koje je pronasao su: Win32/PolyCrypt, HTML/Framer. AK i JS/Psyme. Sva tri se nalaze na lokaciji C/Documents and settings/Local settings/Teporary Internet files. Problem je sto, kada udjem u Documents and settings, ne postoji folder Local settings. Gde to moze da bude smesteno, i koliko su opasni ovi virusi? Da li je dovoljno baciti ih u karantin, ukoliko nece da se obrisu?

Instalirala sam AVG Free 8.0 i aktivirala skeniranje celog racunara. Pronasao je 3 razlicita virusa, a 14 zarazenih fajlova. Virusi koje je pronasao su: Win32/PolyCrypt, HTML/Framer. AK i JS/Psyme. Sva tri se nalaze na lokaciji C/Documents and settings/Local settings/Teporary Internet files. Problem je sto, kada udjem u Documents and settings, ne postoji folder Local settings. Gde to moze da bude smesteno, i koliko su opasni ovi virusi? Da li je dovoljno baciti ih u karantin, ukoliko nece da se obrisu?

Mozda bi bilo najbolje da otvoris novu temu povodom tvog problema i u njoj postavis HijackThis log.

Poz.

Local Settings je skriveni folder,ukljuci ga na Tools-Options-View-show hidden files i folders.
Bolje ih je skroz obrisati,mada bi i karantin trebao da bude dovoljan.

Sve pohvale za Spyware Terminator-a.

Pronasao je i odstranio nekoliko nezeljenih procesa koja nisam mogao da izbacim ni Hi Jack tool-ovima niti raznoraznim anti virusima i anti spyware programima.

Jednostavno instalirao update-ovao i problem resen. :)

Samo ga ne preporucujem svima zbog toga sto je malo komplikovan za podesavanje, jer je moj prijatelj na zalost upropastio ceo windows, jer je cekirao neke opcije koje nije smeo.

Sve u svemu opasan programcic + besplatan+real time zasita i meni uz nod32 odlicno obavlja posao.

Ni sam djavo ne moze da prodje u computer :mrgreen:

Kod mene je bitdefender v10 instaliran 1.01.2008 (ne ja) ali vise ne radi vjerovatno sam ja nesto zeznuo kad sam klikno na update now ,sad mi treba new key pa vas pitam sta dalje da li ga mogu ponovo aktivirat (uz vasu pomoc) i kako ili da mi to uradi neko ko zna (ja vrlo malo)...

kod mene Trend Micro PC-cillin INternet Security 2007
Prezadovoljan sam,imao sam pre Nortona i F-secure,Norton je ok ali mnogo mu treba resursa,a kad sam imao F-secure trebalo pola sata kompu da startuje,posle toga je doshao neki update koji mi svakih sat vremena gasio i palio pristup internetu na sekundu a ovi iz supporta nisu imali pojma kako da mi pomognu.
A trenda imam nekih 8 meseci i super radi,sve shto nadje sve i izbrishe a nisam primetio da imam nekih uljeza koje ovaj nije uspeo naci.

meni je update za taj spyware terminator shebao komp i vise nikad ga necu ubaciti,ali ako tebi odgovara ok i svako ima pravo na svoje misljenje.Nemoj ovo shvatiti kao kritiku nego kao savet.pozdrav

Sve pohvale za Spyware Terminator-a.

Pronasao je i odstranio nekoliko nezeljenih procesa koja nisam mogao da izbacim ni Hi Jack tool-ovima niti raznoraznim anti virusima i anti spyware programima.

Jednostavno instalirao update-ovao i problem resen. :)

Samo ga ne preporucujem svima zbog toga sto je malo komplikovan za podesavanje, jer je moj prijatelj na zalost upropastio ceo windows, jer je cekirao neke opcije koje nije smeo.

Sve u svemu opasan programcic + besplatan+real time zasita i meni uz nod32 odlicno obavlja posao.

Ni sam djavo ne moze da prodje u computer :mrgreen:

Po vašim savetima skinuo sam AVG 8.0 Free i instalisao.
Neko je pomenuo da je brz. Meni je (Intel Celeron(R) CPU 2.40 GHz 2.39 GHz, 1 GB RAM) scenirao flešku 2 GB čitavih 20 min, a 10 GB hard diska preko 2 h, pa sam ga prekinuo. Meni to ne izgleda brzo, pa molim savet.

Poslednja izmena:
nema to veze zavisi koliko malih fajlova imas u tom od 10gb,ja imam avg 8 i super mi radi!

Po vašim savetima skinuo sam AVG 8.0 Free i instalisao.
Neko je pomenuo da je brz. Meni je (Intel Celeron(R) CPU 2.40 MHz 2.39 MHz, 1 GB RAM) scenirao flešku 2 GB čitavih 20 min, a 10 GB hard diska preko 2 h, pa sam ga prekinuo. Meni to ne izgleda brzo, pa molim savet.

Po završenoj instalaciji AVG automatski je startovao Update, međutim, kao da nije mogao da uspostavi konekciju i ja am canlelovao Update. Pokušao sam Update kasnije, nekoliko puta i opet neuspešno - ne može da uspostavi konekciju iako mi internet normalno radi.

Tako sada imam:

Anti virus: Data bases is outdated
Anti Spyware: Data bases is outdated
Update Menager: Update was canceled

Zna li ko u čemu je problem i kako ga rešiti?

Poslednja izmena:
problem ti je mozda u konekciji(ustvari nisi ga ni trebao dirati kad je isao na update)moras otici na podesavanja update u samom avg antivirusu,ako ti to ne uspe onda idi na deinstalaciju pa ponovo probaj ako ti se ponovo dogodi onda si nesto gadno zabrljao,ali ja ti preporucam uzmi si eset smart security,mislim da je cak i bolji od avg ustvari mislim da je najbolji jer on ti ima sve opcije u pica-bocu za sve sto ti treba(ako ti treba javi se),ako te jos sta zanima pitaj.

Po završenoj instalaciji AVG automatski je startovao Update, međutim, kao da nije mogao da uspostavi konekciju i ja am canlelovao Update. Pokušao sam Update kasnije, nekoliko puta i opet neuspešno - ne može da uspostavi konekciju iako mi internet normalno radi.

Tako sada imam:

Anti virus: Data bases is outdated
Anti Spyware: Data bases is outdated
Update Menager: Update was canceled

Zna li ko u čemu je problem i kako ga rešiti?

ali cuj meni eset do sada jako dobro obavlja posao i uopste nemam na njega primedbe,sve mi u korenu sece:)ali kad bi nesto morao odabrati sigurno kaspersky ne bi ne svidja mi se previse je zahtevan.bez uvrede

Zavisi kako to gledas.Ja koristim Kaspersky i ne mogu reci da mi bas puno opterecuje komp...sto vise uopste ga ne osjetim.Ostavim ga da radi dok skenira cjeli racunar i kada zavrsi posao poslije ga uopste ne osjetim u narednih 7dana...do sledeceg skeniranja ;).

nijedan ti nije antivirus,znaci ne pruza ti real-aktivnu zastitu,znaci oni su ti samo kao drugi par ociju spybot ti je antispyware program i jako je dobar,instaliraj ga,dobar je,podesavanja nisu teska samo prati instrukcije,ad-aware ti je za crve i tako te male gamadi njih dvojica su dobri u kombinaciji(znaci instaliraj obadva)i skeniraj citav sistem da budes siguran imas li kakavih napasti.

Kakav je anti virus Ad-Aware SE Personal Edition 1.05 i cemu sluzi Spybot-Search and Destroy 1.3 (sta sa njim radit i kako) hoce li mi neko objasnit kako podesit i jedan i drugi i kako raditi (update,skeniranje itd.)

nijedan ti nije antivirus,znaci ne pruza ti real-aktivnu zastitu,znaci oni su ti samo kao drugi par ociju spybot ti je antispyware program i jako je dobar,instaliraj ga,dobar je,podesavanja nisu teska samo prati instrukcije,ad-aware ti je za crve i tako te male gamadi njih dvojica su dobri u kombinaciji(znaci instaliraj obadva)i skeniraj citav sistem da budes siguran imas li kakavih napasti.

Kako spybot radi,pokrenuo sam scan i pojavilo mi se tamo gdje pise "problem" ispod toga DSO Exploit sta sa tim, necu vise pitat

Zahvaljujem na savetima. Međutim, First update nikako neće da prođe. Sve sam pkušao: deinstalisao pa ponovo instalisao, dva puta skidao verziju pa instalisao- i opet ništa. Stalno javlja kao da nemam konekciju (The connection with update server has failed) iako mi na sve druge adrese internet normalno radi. Da li se možda kod mene radi o sledećem?:

27 Jul 2008. 13:18

Internet u problemima

Zlonamjerni kod koji napada jednu od grešaka u sistemu dodjeljivanja internet adresa već je počeo da kruži online zajednicom, kažu eksperti za sigurnost.

Ovaj kod može da posluži "pecaroškim" bandama koje redirektuju surfere na lažne sajtove banaka i drugih sličnih institucija kako bi mogli da se domognu njihovih podataka, naloga i lozinki za pristup računima.

"U velikim smo problemima. Ovaj napad je veoma dobar i može da utiče na ogroman broj korisnika pa bi valjalo da apsolutno svaki korisnik obrati pažnju na svoj boravak na internetu", rekao je Den Kaminski koji je otkrio grešku u Domain Name Systemu (DNS) u martu ove godine.

Poslednja izmena:
Danas skinu AVIRA 8.1.0.326 Free, instalisao, normalno update-vao i radi paralelno sa AVG (iako još nije prošao update, upozorava na zaražene web-ove). Kod prvog scaniranja AVIRA našao 3 treating (stavio u qarantin) i 6 warning.

Pitanje: je li bolje brisati viruse (ima opcija) ili ih staviti u qarantin?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back