Naivnost ili iskustvo?

sticanje iskustva je aktivan oblik učenja, kažu, kroz naše ponovljene greške.
zato ako sretnemo iskusnu osobu shvatićemo da poseduje mir koji ne poseduju neiskusne osobe
jer iskusni su se toliko puta zaiebali u životu da im je svejedno šta će dalje biti i da li će biti.
e taj mir kad vidim u nekom ja se zalepim za njega ko leptir na svetlo...

Poslednja izmena:
Kažu da osobe koje vole klinke/klince zapravo žele da budu sa naivnim osobama jer onda mogu da im prođu fore koje ne mogu kod iskusnih osoba.
Ima li u tome istine?
(Mada, poznajem i starije osobe naivne ko deca)

I da li naivnost/neiskustvo donosi manje ili više komplikacija u odnosu?

Šta kaže vaše iskustvo? ;) I šta vas više privlači?

(nije kao da ne znam šta će se pisati, ali možda me nešto iznenadi ;))
verovatno ima istine u tome da je lakše funkcionisati sa naivnom osobom ali je ciljano izbor naivnih od strane iskusnih potuljen i zao proces.

ne bih rekla da donosi komplikacije u odnosu obzirom da naivna osoba nema svoju volju ili je ima ali je lako prevrnuti je u željenom pravcu

verovatno ima istine u tome da je lakše funkcionisati sa naivnom osobom ali je ciljano izbor naivnih od strane iskusnih potuljen i zao proces.

ne bih rekla da donosi komplikacije u odnosu obzirom da naivna osoba nema svoju volju ili je ima ali je lako prevrnuti je u željenom pravcu
iskusnom dosade naivni, mozda je zanimljivo samo u pocetku, a i ne znam ko u takvom pleziru moze dugo da uziva :lol:

Koliko znam iz razgovora, neki muskarci vole nevine (zele da im oni budu prvi), iz jednostavnog razloga sto doticna ne moze njegovu krevetnu tehniku usporediti sa nikim (drugima recima za nju bi "to trebalo biti to"). Radi se uglavnom o muskarcima nesigurnim u sebe.
Може бити тачно за одређене појединце али генерално није а ради се о тумачењу које иначе користе људи који не разумеју одређене ствари а боље од тога не умеју или који једноствно реагују на оптужбу да су морално инфериорни па покушавају на било који начин да узврате ( па су самим тим они ти који су несигурнои. ) А чини га пројекција тј. приписивање сопствене особине другима. Особина која се приписује, а присутна је углавном код оног ко је приписује, јесте то да је креветна техника нешто изузетно битно.

Један од разлога зашто се невиност цени, тј. зашто се ценила пошто јој је данас цена очигледно опала, јесте тај што добијаш особу у цеовитости а не на парчиће одн. зато што на тај начин имате више заједничких искустaва а самим тим и јачу везу. Други разлог има везе с принципом женствености.

nemam strpljenja za to.Nisam prosvetitelj
Тотално немушки :kez:

Више волим искусне и зреле жене које знају шта хоће у животу, у рангу мојих година, и пре бих мало старију од себе ако треба него клинке.
Da ,jedva se i sa ovom izborim ,zamisi hocu da gledam vijesti a klinka stane ispred ekrana i mlatara sisama a vec te iscijedila ko spuzvu.

mene glupost obeshrabruje, naivnost se prebrodi pre ili posle

Jao, pa sad ja nisam pametna koliko naivnost ima veze sa glupošću... to mi je još nepoznanica. Jer mislim d apametni ljudi kapiraju stvari mnogo brže i ne treba im mnogo grešaka da ukapiraju kako i šta treba. Tako da... neki ljudi iako sa malo godina postaju iskusni i mudri, a drugi ni sa puno nisu iskusni i nisu mudri.. Ima veze sa godinama, tj MOŽE da ima, ali nekada i nema.
Neki su sasvim propustili dobre prilike da odrastu.

Jao, pa sad ja nisam pametna koliko naivnost ima veze sa glupošću... to mi je još nepoznanica. Jer mislim d apametni ljudi kapiraju stvari mnogo brže i ne treba im mnogo grešaka da ukapiraju kako i šta treba. Tako da... neki ljudi iako sa malo godina postaju iskusni i mudri, a drugi ni sa puno nisu iskusni i nisu mudri.. Ima veze sa godinama, tj MOŽE da ima, ali nekada i nema.
Neki su sasvim propustili dobre prilike da odrastu.
Hm.
Tako sto cemo shvatiti da logicka inteligencija nije isto sto i emocionalna ili socijalna inteligencija.
Naivnost se kosi sa ovom drugom. Pamet nije lukavost.
Ali stoji ovo sto si rekla da ce inteligentna osoba, ma kako bila sklona idealizmu pre izgubiti 'nevinost'
Zavisi mnogo i od fokusa zivotnih stremljenja.
Uglavnom-naivnost nije konstanta, glupost jeste

Ali stoji ovo sto si rekla da ce inteligentna osoba, ma kako bila sklona idealizmu pre izgubiti 'nevinost'
Ovo je bazirano na?
Imas li nekih konkretnih dokaza i studija?
Posto i naucne studije i iz licnih kontakata stvar je upravo obrnuta, inteligentnije osobe stupaju kasnije u seksualne odnose, manje su skloni varanju partnera.
Inteligencija, zivotno iskustvo i ljubavno iskustvo su razlicite stvari.

Ovo je bazirano na?
Imas li nekih konkretnih dokaza i studija?
Posto i naucne studije i iz licnih kontakata stvar je upravo obrnuta, inteligentnije osobe stupaju kasnije u seksualne odnose, manje su skloni varanju partnera.
Inteligencija, zivotno iskustvo i ljubavno iskustvo su razlicite stvari.
Nisam mislila na tu nevinost zato sam napisala pod pulunavodnike. O nekom idealizmu je rec

Back