Naivnost ili iskustvo?

• Začetnik teme Začetnik teme Paula
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Srodna duša bi bila kad te privuče i ispuni neko ko ne zadovoljava tvoje kriterijume.
Tako kažu oni koji su imali iskustva s njom.

Npr. imaš kriterijum da te privlači muškarac koji je fit a zaljubiš se u nekog tapaciranog.
(Ne, nije zbog para, unapred prevrćem očima)

E, to vidiš nisam znala, za takav pristup. Ipak, pitanje je što me srodna duša ne bi privukla, što ne bi zadovoljavala i kriterijume.. ?

E, to vidiš nisam znala, za takav pristup. Ipak, pitanje je što me srodna duša ne bi privukla, što ne bi zadovoljavala i kriterijume.. ?
Napisala sam da imaš kriterijum da te privlače fit. Koji su izgradila kroz iskustvo i onda definisala (nisam to napisala ali se podrazumeva, kao da se ne piše o tome stalno)
Šta je to toliko za čuđenje?

Napisala sam da imaš kriterijum da te privlače fit. Koji su izgradila kroz iskustvo i onda definisala (nisam to napisala ali se podrazumeva, kao da se ne piše o tome stalno)
Šta je to toliko za čuđenje?

Nije tema, ali jeste zanimljivo.
Pa za čuđenje je jer su ta pitanja čula dosta važna za jedan erotski odnos. Ako neko ne prija mojim čulima (što znači nije privlačan) ni mojim hormonima (a to se isto oseti kroz privlačnost), to se kad tad ispolji, i to sam probala. Dešavalo mi se da mi je neko duševno dosta blizak, ali na duže staze nisam mogla preći preko nekih čisto fizičkih stvari, to me nervira, to odbija, ne znam kako to ne razumeš

to me nervira, to odbija, ne znam kako to ne razumeš
Mozda su tvoji zakljucci/emocije bile tacne no mozda je obrambeni mehanizam, anksioznost ili nesto trece
nasa percepcija, zelje, misljenja su cesto pogresna, kao sto sam naveo u nekim od prethodnih poruka.
Zapravo nas ego nas pokusava zastiti, no cesto je zapravo nas najveci neprijatelj.
Ponekad je mozda bolje usreciti se s neiskusnim, nego se drzati kriterijuma koji ne vode nikuda.

Kažu da osobe koje vole klinke/klince zapravo žele da budu sa naivnim osobama jer onda mogu da im prođu fore koje ne mogu kod iskusnih osoba.
Ima li u tome istine?
(Mada, poznajem i starije osobe naivne ko deca)

I da li naivnost/neiskustvo donosi manje ili više komplikacija u odnosu?

Šta kaže vaše iskustvo? ;) I šta vas više privlači?

(nije kao da ne znam šta će se pisati, ali možda me nešto iznenadi ;))
Знам само једно да се до искуство не може доћи са неискуснима него са искуснима о било чему да је ријеч.

Nije tema, ali jeste zanimljivo.
Pa za čuđenje je jer su ta pitanja čula dosta važna za jedan erotski odnos. Ako neko ne prija mojim čulima (što znači nije privlačan) ni mojim hormonima (a to se isto oseti kroz privlačnost), to se kad tad ispolji, i to sam probala. Dešavalo mi se da mi je neko duševno dosta blizak, ali na duže staze nisam mogla preći preko nekih čisto fizičkih stvari, to me nervira, to odbija, ne znam kako to ne razumeš
Ne, ti ne razumeš ili ne čitaš pažljivo. Evo detaljno...
Napisala sam - kriterijum privlačnosti- koji stekneš kroz iskustvo i onda te kriterijume definišeš u sebi s onda i naglas (tako što pišeš na forumu ili sa drugaricama "Mene privlače to i to"). I onda upoznaš nekog ko ne ispunjava te (dotsdašnje kriterijume) ali te ipak privuče. Ne preko Tindera i sl. nego kroz neke susrete i priču.
Kao što sam i napisala
Srodna duša bi bila kad te privuče i ispuni neko ko ne zadovoljava tvoje kriterijume.
Tako kažu oni koji su imali iskustva s njom.

Npr. imaš kriterijum da te privlači muškarac koji je fit a zaljubiš se u nekog tapaciranog.
(Ne, nije zbog para, unapred prevrćem očima)
Šta tu nije jasno i šta je za čuđenje. Razumem da ti se nije desilo, ali da ne razumeš kako je to moguće je već nerazumljivo u smislu širine pogleda na život koji ne uvažava samo sopstveno iskustvo.

Ne, ti ne razumeš ili ne čitaš pažljivo. Evo detaljno...
Napisala sam - kriterijum privlačnosti- koji stekneš kroz iskustvo i onda te kriterijume definišeš u sebi s onda i naglas (tako što pišeš na forumu ili sa drugaricama "Mene privlače to i to"). I onda upoznaš nekog ko ne ispunjava te (dotsdašnje kriterijume) ali te ipak privuče. Ne preko Tindera i sl. nego kroz neke susrete i priču.
Kao što sam i napisala
Ali jedna stvar ti izmiče. Ako mi je "kriterijum" da je fit, to je stoga što neko ko ima puno sala me fizički toliko odbija da nema šanse koliko god da je duša ovakva ili onakva da imam erotski odnos. E sad, taj deo TEBI nije jasan. Ti i dalje pišeš da je moguće da neko ko uopšte ne zadovoljava kriterijume bude srodna duša.. A ja eto islim da se srodna duša pogodi sa srodnim telom i da je to teško razdvojiti. A srodno telo je ono telo na koje tvoje telo reaguje - i to je sasvim nesvesno, tu nema racija, to nije "kriterijum" racionalne prirode o kojem pričaš, to je nešto što doživiš, isprobaš mu granice, vidiš dokle ide itd.. to je empirijski tako. To si ti. Ne postoji tu duša odvojena od tela. Samo telo nekoga odbai ili prihvati. I ja verujem da je više na TOM nivou taj srodni partner.

Šta tu nije jasno i šta je za čuđenje. Razumem da ti se nije desilo, ali da ne razumeš kako je to moguće je već nerazumljivo u smislu širine pogleda na život koji ne uvažava samo sopstveno iskustvo.
Pa desilo se da mi neko bude srodan duševno i da probam taj odnos, ali uvek je ostalo to da me nešto fizički odbija i to pukne kad-tad. Ne treba inteklektualizovati telesne odnose, a svi erotski su takvi. Nije to da smo se mi našli poradi duševnih stvari, već govorimo o partnerskim erotskim odnosima. I za to treba iskustvo da se shvati.

Naravno, neko nema takva iskustva kao ja. Ja se tome naravno čudim, jer ne znam kako može, ali eto može kod nekih.

Napisala sam tapacirana a ne prasac
Pa ako to nije ništa strašno, onda je ok... ali opet je telo to koje reaguje.

Ne znam da li si ti, ili neko ko čita, probao da ima odnos sa osobom koja ga erotski ne privlači, ne sviđa mu se, koliko god da se trudiš kasnije, taj deo se ne prevazilazi. to uvek ostane kao minus. Jer naša podsvest zna šta nam odgovara, a ta osoba u tom delu ne odgovara . To je mučenje. Probala sam, znam. A da li ima malko salca, pa i ja zimi dobijem malko na stomaku, to je nebitna stvar, bitna je generalna reakcija na nekog, da li ti se dopada ili ne.

Ne mislim dakle da je to dobra definicija srodne duše. Naprotiv, ta predstava koju imam /tzv kriterijum/ šta mi je dobro se odjednom vidi u nekome i shvatiš da, to je to. Postoji a-ha efekat, to je baš to što ja volim. Poprimi boju, obris, mislio si da je tako nešto, ali onda baš vidiš sve detalje. Bez toga je odnos mučenje.

Ali svako nek proba i sebi nađe ko mu odgovara, srodna duša kakvu želi.

Možeš ili hoćeš, svejedno.

Ni tvoja fol finoća nije bolja od moje ironije.
Ali te ja ne "molim" da je se uzdržiš. Preskočim, ignorišem ili odgovorim. Ako je uvredljivo prijavim ili ne prijavim.
Tako rade zreli forumaši. :)
razgovor je otišo u pogrešnom pravcu
nisu u pitanju naše lične osobine ne znam zašto to potenciraš
ako se ne slažeš sa mišljenjem napišeš argumente protiv ne blokiraš sagovornika ironijom i podsmehom

Kažu da osobe koje vole klinke/klince zapravo žele da budu sa naivnim osobama jer onda mogu da im prođu fore koje ne mogu kod iskusnih osoba.
Ima li u tome istine?

Kakve fore brte ja Sam naivan u toj prici Ili bolje receno pravim se naivnim

Odnosi se na poruku, kao i moja ironija, kakve lične osobine
Pa Lule, haha ovo je vrh pitanje
šta si htela da mi kažeš samo zbog toga što nam se mišljenja ne slažu na nekoj temi

A možeš i da odbrusiš --- znači drska sam
Ni tvoja fol finoća ---- znači da sam vešta u pretvaranju
Tako rade zreli forumaši ---- znači nezrela sam.

ti me kao poznaješ pa si shvatila sve o meni
lepo kaži ideš mi perfi na qratz staviš me na ignor i svi lepo nastavimo da živimo na forumu...

Jao, pa sad ja nisam pametna koliko naivnost ima veze sa glupošću... to mi je još nepoznanica. Jer mislim d apametni ljudi kapiraju stvari mnogo brže i ne treba im mnogo grešaka da ukapiraju kako i šta treba. Tako da... neki ljudi iako sa malo godina postaju iskusni i mudri, a drugi ni sa puno nisu iskusni i nisu mudri.. Ima veze sa godinama, tj MOŽE da ima, ali nekada i nema.
Neki su sasvim propustili dobre prilike da odrastu.
Sta je ze jednog naivno za drugog je veoma pametno,mislim da to prvo trebali odrediti sta je naivnost .Imam kros motor u jednom selu u Bosni i cim sletim odmah trcim da ga upalim, cesto sam sav od blata,kad pukne guma molim ljude da je naprave i poslije radnog vremena,citava panika. U selu me gledaju kao blentu ,naivnog ,zaostao u razvoju itd jer imam 53 godine i ponasam se kao da imam 12. Na poslu u Holandiji pogotovo mladji momci me nose na rukama ,kopiraju moj nacin zivota i veoma cijene zbog tih istih osobina. Zavisi od okruzenja sta je naivna osoba.

Pa Lule, haha ovo je vrh pitanje
šta si htela da mi kažeš samo zbog toga što nam se mišljenja ne slažu na nekoj temi

A možeš i da odbrusiš --- znači drska sam
Ni tvoja fol finoća ---- znači da sam vešta u pretvaranju
Tako rade zreli forumaši ---- znači nezrela sam.
Inskonstruisala si, napisala sam da se odnosi na poruku koja je takva, fol fina "...uzdrži se od ironije, moliću lepo" ma daj

Jesu li ti nekad rekli, kad si bila mala, da si bezobrazna misleći na ponašanje u toj prilici.

Tako shvati i ovo, fol finoća, da se odnosi na tekuću prepisku, bez teških analiza.
ti me kao poznaješ pa si shvatila sve o meni
lepo kaži ideš mi perfi na qratz staviš me na ignor i svi lepo nastavimo da živimo na forumu...

Pa niko mi nije na ignoru, greh bi bio jedino tebe da stavim.
A imaš i ok upisa, davala sam ti lajkove.
Sad, što nije uvek po tvojim očekivanjima...

Ima li u tome istine?

ko sad da prebira po tome............

Ima li u tome istine?

Neiskustvo mlade osobe uopšte ne igra ulogu, radi se o neodoljivom spoju MLADOSTI sa jedne strane i ISKUSTVA sa druge. :kafa:

Back