AntunTun
Veoma poznat
- Poruka
- 10.843
chachani imaju najbolji naglasak u srbiji....jeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeah.....mi rulamo......jeah.....
mozhda se.rem.....
mozhda se.rem.....
Donji video pokazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
sve si rekla dobro...ali ovo oko JEkavskog ne ide,jer ne mozes pricati ili samo IJEKAVSKI ili JEKAVSKI,kako ga zovete. ne mozes reci MLJEKO niti BJELO nego mlijeko i bijelo.vjeruj mi,znam kakav govor koristim!Hellen:А за јекавски и ијекавски:
то ЈЕ или ИЈЕ је настало као замена старог ЈАТ (немам знак за њега на тастатури)... Дуго ЈАТ је дало - ИЈЕ (дијете), а кратко -ЈЕ (дјеца)...
Ето, најкраће...
AntunTun:chachani imaju najbolji naglasak u srbiji....jeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeah.....mi rulamo......jeah.....
mozhda se.rem.....
moja baba kaze mljeko i bjelo, a kad bash hotje da naglasi kaze mlijeko i bijelo (vishegrad)sofffy:sve si rekla dobro...ali ovo oko JEkavskog ne ide,jer ne mozes pricati ili samo IJEKAVSKI ili JEKAVSKI,kako ga zovete. ne mozes reci MLJEKO niti BJELO nego mlijeko i bijelo.vjeruj mi,znam kakav govor koristim!
Žena je debil. Gura neku kvazipatetiku. Povrać-povrać.limunada:Pade mi nesto na pamet primjer Nede Ukraden...
Zar nije ŠUMADIJSKO-SREMSKI GOVOR uzeo za osnovu?Hellen:Вук је као основу књижевног језика узео источнохерцеговачки (ијекавски-јекавски) и шумадијско-војвођански (екавски) говор. Они се сматрају ''најчистијим'' српским језиком.
AntunTun:izchachka?...mislim reci chachak....pravilno....nije to mogutje skorz....mislim nekako je tjoshkasto....ako se razumemo....a ne razumemo se....
Pa to treba da dodje sasvim spontano. Ako uopshte i dodje... zavisi od perioda koji provedesh u novoj sredini... a i koliko se lako nesvjesno adaptirash.malavelika:Da li mislite da osobe koje se dosele u neku novu sredinu treba da prihvate tamosnji naglasak, ili da se drze svoga "za vijeki vjekov"? Ako uzmemo Beograd kao tipican primer-da li poceti da pricas beogradskim naglaskom, ili i dalje "lelekati" i "bonati"?
rajkec:Ja sam iz sredine gde se govori cist srpski naglasak tj. knjizevni. Mada dosta ljudi koji odu odavde u BG prihvate tamnosnji naglasak. Moja mala sestra je jednom rekla: "Ja znam da pricam beogradski jezik"
sofffy:sve si rekla dobro...ali ovo oko JEkavskog ne ide,jer ne mozes pricati ili samo IJEKAVSKI ili JEKAVSKI,kako ga zovete. ne mozes reci MLJEKO niti BJELO nego mlijeko i bijelo.vjeruj mi,znam kakav govor koristim!
rajkec:Ivanjica
limunada:Hehe...Ivanjica... Mogu ti reci da si mozda i u pravu...;-)
rajkec:A sto kazes "mozda"? Ako mi ne verujes raspitaj se malo.
malavelika:Da li mislite da osobe koje se dosele u neku novu sredinu treba da prihvate tamosnji naglasak, ili da se drze svoga "za vijeki vjekov"? Ako uzmemo Beograd kao tipican primer-da li poceti da pricas beogradskim naglaskom, ili i dalje "lelekati" i "bonati"?