Hellen
Buduća legenda
- Poruka
- 29.969
Из Хага!
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ne grijesis, ali se ova tema od naglaska razvila na mnoga druga podrucja, sasvim nepotrebna. Nek prica ko kako hoce, meni ne smeta, a ne bi trebalo ni drugima.Cayca:Ijekavica je, chini mi se, narechje (mozhda greshim), ali sigurno nije naglasak. Skontah da se ovde pricha o onima koji zavrcu kada govore, a ne o ijekavici ili ekavici.
pa mi smo imali akcentovati par stihova jedne pjesme.... ne moram reci da je katastrofa... banjaluchani nemaju bas neki sluh... najbolji naglasak u BiH je u tromedji izmedju glamocha, grahova i jos neke chuke!Cayca:Da li je iko sa foruma pokushao da prochita rechi onako kako ih je Vuk akcentovao?
pre svega-a joj!loop:Ne loopaj moooolim te, Beoooogradjani imaju naglasak i to 90% Beoooogradjani, i naglasak im je bas to otezanje.
Najpravilniji srpski jezik se prica u Pozezi nekih 50Km od mene, zato mojne mi ti pricas o pravilnosti, moooolim te Beoooogradjanine![]()
Slazem se ovde sa gazdaricom. :-)Gazdarica:Napisi sta god hoces, sasvim mi je svejedno...
Ja sam od onih koji vec nakon par dana boravka u nekom drugom kraju, uhvati sebe kako pocinje da mijenja govor... I, ne zelim da me zbog toga neko proziva folirantkinjom...
Isto tako, ljude kojima je tesko da promijene govor, ne treba osudjivati zbog toga...
Glupo mi je cuvanje vlastitog izgovora po svaku cijenu, isto kao sto mi je glupo i mijenjanje po svaku cijenu... Osim ako ti to nije vazno za posao i sl...
Da li mislite da osobe koje se dosele u neku novu sredinu treba da prihvate tamosnji naglasak, ili da se drze svoga "za vijeki vjekov"? Ako uzmemo Beograd kao tipican primer-da li poceti da pricas beogradskim naglaskom, ili i dalje "lelekati" i "bonati"?
pa sam u drugoj zemlji,ili u nekom stranom gradu,npr Los Andjelesu,zashto ne bih prichala engleski kad umem?
a inache da-pricacu beogradski ako sam u beogradu...
Da li mislite da osobe koje se dosele u neku novu sredinu treba da prihvate tamosnji naglasak, ili da se drze svoga "za vijeki vjekov"? Ako uzmemo Beograd kao tipican primer-da li poceti da pricas beogradskim naglaskom, ili i dalje "lelekati" i "bonati"?
Ako je samo ijekavica onda je i ok. A to što ti nisi primetio to je i logično, tebi je tvoj govor normalan i ti ga ne primećuješ - primećuju drugiNisam primijetio da moja ijekavica skrece paznju sa sadrzaja moje price sagovornicima, iako sam godinu dana zivio medju ekavcima.
pa sam u drugoj zemlji,ili u nekom stranom gradu,npr Los Andjelesu,zashto ne bih prichala engleski kad umem?
a inache da-pricacu beogradski ako sam u beogradu...