- Poruka
- 1.060
Kakva dosadna tema... Nek prica kako ko hoce, zabole me! Ja pricam bez akcenta!!! A to je pravi srpski jezik.
Donji video pokazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
ne postoje jekavski i ijekavski. samo ijekavski!diretore:Mislim da pretjerujes, tacno je da ne treba zadrzati akcenat po svaku cijenu, posebno ako nije gramaticki ispravan, ali sa druge strane zasto bi neko mjenjao jekavsko ili ijekavsko narecje u ekavsko.
.
McMillan:Grešiš. Postoje jekavski, ijekavski, ekavski, i ikavski. Toliko.
Verovao ili ne i ja sam iz glave!McMillan:Što jes, jes...
To si sad pogledala negde, priznaj!
Ja ovo iz glave...
Zahvaljujem na poverenju Millan boy:-)McMillan:Verujem...
Sigurno imaš veću glavu od mene
gdje se prica jekavski???McMillan:Grešiš. Postoje jekavski, ijekavski, ekavski, i ikavski. Toliko.
Gazdarica:Napisi sta god hoces, sasvim mi je svejedno...
Ja sam od onih koji vec nakon par dana boravka u nekom drugom kraju, uhvati sebe kako pocinje da mijenja govor... I, ne zelim da me zbog toga neko proziva folirantkinjom...
Isto tako, ljude kojima je tesko da promijene govor, ne treba osudjivati zbog toga...
Glupo mi je cuvanje vlastitog izgovora po svaku cijenu, isto kao sto mi je glupo i mijenjanje po svaku cijenu... Osim ako ti to nije vazno za posao i sl...
Ihhh, pa i ja to znam iz skoleMcMillan:Što jes, jes...
To si sad pogledala negde, priznaj!
Ja ovo iz glave...
Lozhach Ugljena:Kakva dosadna tema... Nek prica kako ko hoce, zabole me! Ja pricam bez akcenta!!! A to je pravi srpski jezik.
nisam chitala shta su ostali pisali, ali ja vam kazem onako 100% sigurno da to nije do toga da li ti hotjesh ili netjesh da promenish naglasak... to se pod uticajem okoline menja... samo od sebe, a tek kad se vratish tamo odakle si doshao shvatish koliko ti se izgovor promenio...malavelika:Da li mislite da osobe koje se dosele u neku novu sredinu treba da prihvate tamosnji naglasak, ili da se drze svoga "za vijeki vjekov"? Ako uzmemo Beograd kao tipican primer-da li poceti da pricas beogradskim naglaskom, ili i dalje "lelekati" i "bonati"?
Ala ti seres za medalju.Beogradjani pricaju najpravilnije srpski jezik.Pa beograd cine uglavnom dosljaci.Sa svih strana...Odakle ti to da bas beogradjani pricaju najpravilnije.Jeli mozda zato sto idu u kuuuuuupaaatiiiiiiiiiiloooooooooooo.Beograd je jedna velika rupa kiuca i srama u jadnoj srbiji i savaki srbin koji nije iz Beograda treba da bude ponosan bas na to.Jer Beograd cini samo masa olosa.Bio video.A iskreno sto me uzasava je cinjenica da beogradjani sebe vide kao ljude vise klase koji zive u Metropoli.Da bi neko rekao ja zivim u Istoj trebao bi prvo videti jednu pravu.Beograd je metropola nereda,nehumanosti,kica,sunda,smrada i nebrige.Zalosno ali je tako.Steffan:Ocigledno je da nemas pojma o cemu govoris... beoooogradski akcenat koji ti navodis je akcenat isfoliranih ulicnih kretena, znaci klasican sleng... pravi beogradski akcenat ne postoji ako bolje razmislis... bez imalo namere da se hvalim na bilo koji nacin, uglavnom Beogradjani pravilno izgovaraju reci onako kako treba da se prica srpski.. svaki izgovor koji je drugaciji od toga naziva se akcentom... ja nemam akcenat, pricam normalan srpski jezik.. i to sto sam Beogradjanin nema nikakve veze s tim... ima ljudi koji nisu iz Beograda koji normalno pricaju srpski, bez akcenta... a to su uglavnom ucheni i obrazovani ljudi... e moj loopi loopi, dobar si samo kada treba da se lupeta o nechemu.. ali i pored toga si mi drag, dodji vamo da se mazimo... heheheh