NADVLADAVAJ ZLO DOBRIM

Zaboravljaš da u vreme Isusa nije bilo interneta, novina, telefona, televizije, štampanog advertajzinga, dakle sve što je mogao morao je raditi "od vrata do vrata", hteo ne hteo.

Danas, u 21. veku - nema opravdanja za uznemiravanje ljudi po kućama.

Ih kako samo mrzim kad mi neki nepoznati "advertajzer" (bez obzira bilo to zaprašivanje buba, nova spasonosna religija, ili skupljač priloga za tetku obolelu od raka testisa) zazvoni vikendom kad sedim razgaćen i odmaram se....

a sta je to uznemiravanje ljudi po kucama, niko ti valjda ne ulazi nasilno:think:

Ako si mislio na propovedanje hriscanstva koje JS rade od kuce do kuce to je zakonom dozvoljeno, to je misionarenje...

:zpozdrav:

Ovde ima jedan mali problem. Malecki. Ovo pod 19 je rekao Isus a ne Jahve...U tom smislu bi trebalo da se zovete Isusovi svedoci, zar ne...

Citiraj mi bibliju ako ima gde da Jahve kaže nešta slično...

Mi smo Jehovni Svedoci

a Isus je Bozji SIn.. Isus je dok je bio na zemlji prenosio ljudima Bozju rec, a ne svoju....

Tako da sledeci Isusa, mi sledimo Jehovu... :zpozdrav:

a hriscanstvo je ucenje koje je postavio Bog Jehova preko Isusa...:)

.

Mi smo Jehovni Svedoci

a Isus je Bozji SIn.. Isus je dok je bio na zemlji prenosio ljudima Bozju rec, a ne svoju....

Tako da sledeci Isusa, mi sledimo Jehovu... :zpozdrav:

a hriscanstvo je ucenje koje je postavio Bog Jehova preko Isusa...:)

.

Obavestavam svedoke da Jehova nije u mojoj kuci, tako da ne treba tamo da ga slede.
Pisane materijale mogu i dalje odlagati u postansko sanduce do kraja grejne sezone.
Zafaljujem. :mrgreen:

Isus je besedio na gori, obali mora, na mestu gde trava bese oskudna. Al nije zalazio u kuce, izuzev carinicima i to samo po pozivu. :mrgreen:

Dela apostolska 20:20 Znate da vam nisam krio ništa od onoga što bi vam moglo biti korisno i da se nisam ustezao da vam propovedam i da vas poučavam javno i od kuce do kuce. to je rekao Apostol Pavle...

to je bio uobicajen nacin u 1 veku javno na trgovima bilo gde gde je bilo ljudi kao i od kuce do kuce...
Takodje su apostoli obilazili gradove da bi poucavali ljude hriscanstvu :zpozdrav:

Samo po pozivu??? pa nije tako... on je propovedao svugde gde se bio nalazio..

Isus je dao zapovest svojim ucenicima da idu da obilaze gradove i da poucavaju ljude hriscanstvu...

Matej 28

18 Približivši se k njima, reče im Isus: Dade mi se svaka vlast na nebu i na zemlji.

19 Idite, dakle, i naučite sve narode, krsteći ih u ime Oca i Sina i Svetoga Duha,

:zpozdrav:

Da li znaš da nikakav Matej nije pisao jevanđelje,nego su tako grupisane mnoge priče pa stavljene pod to ime.Drugo Isus je ulazio u domove ili po pozivu ili kod svojih pristalica.Znaš li takođe da su u to vreme Živeli hroničari Plinije mlađi,Tacit,Josip Flavije koji je bio Jevrej sa rimskim pravom kao i Savle.Ti hroničari su pisali i takve detalje kao što su koliko je stoke prodato i razne sitnice ali nikada nisu spomenuli Isusa ni popis stanovništva što bi sigurno učinili.Ja neželim da osporim Isusovo postojanje nego to što se vi toliko držite pisanija iako je ono u mnogo slučajeva kontradiktorno samo sebi.

Колико пута си позвао органе реда познатије као полиција и пријавио узнемиравање?
Nisam ja nikad bio tužibaba. Religioznim advertajtzerima kažem da sam satanista, insektašima kažem da volim insekte i spavam sa njima u krevetu, svi odu bez ijednog potpitanja.... :mrgreen:
Ako si mislio na propovedanje hriscanstva koje JS rade od kuce do kuce to je zakonom dozvoljeno, to je misionarenje...
Zvoniti nekom vikendom na vrata je uznemiravanje, a ne misionarenje, za to imate druga sredstva, kao što rekoh u prethodnom postu. Razumem ja da je jeftinije poslati robote volontere na teren da misionare za dž, ali to prosto iritira ljude. Plati pa klati, što 'no kažu.

ne znam sta je smesno :aha:

toliko znamo zakon, ali ga vi izgleda ne znate :aha:
Законом се једино експлицитно забрањује нешто.
Закон не служи да се дозволи нешто. Све што законом није забрањено, дозвољено је.
Уколико мисионарење са дефиницијом мисионарења није експлицитно забрањено, значи да је дозвољено.
Уколико неко сматра да се тиме крше нека његова, законом гарантована права, има право да о томе обавести одређене државне органе и затражи заштиту својих права.

TOLERANCIJA MOZE POMOCI DA NADVLADAMO ZLO DOBRIM

Šta znači biti tolerantan?

Prema Collins Cobuild English Language Dictionary, ”ako ste tolerantni, tada dozvoljavate drugim ljudima da imaju vlastite stavove ili verovanja ili pak da se ponašaju na sebi svojstven način, čak i ako se s tim ne slažete ili to ne odobravate“.
Ma ne treba nam nikakva knjiga da bismo bili tolerantni, a ponajmanje "Collins Cobuild English Language Dictionary".

Ovo su pitanja koja treba postaviti sebi:
Da li sam u stanju da poštujem tuđe mišljenje iako se ne slažem sa njim?
Da li sam u stanju da sagovornika sa čijem se mišljenjem ne slažem ne zovem glupim, neznalicom i slično?
Da li sam spreman da sa osmehom prihvatim uvrede na svoj račun nemajući potrebu da uzvratim?
Da li sam spreman da primim šamar, i da ne poželim da uzvratim onome ko me je udario?
Da li sam u stanju da sa ljubavlju prihvatam onoga za koga znam da mi želi zlo?
Da li se dovoljno trudim da budem što je moguće popustljiviji prema drugima oko sebe?

I znam da nisam dovoljno dobar, i da mogu biti bolji samo ako to iskreno hoću. I tu nije dovoljno želeti, nego hteti.

Poslednja izmena:
Nisam ja nikad bio tužibaba. Religioznim advertajtzerima kažem da sam satanista, insektašima kažem da volim insekte i spavam sa njima u krevetu, svi odu bez ijednog potpitanja.... :mrgreen:

Zvoniti nekom vikendom na vrata je uznemiravanje, a ne misionarenje, za to imate druga sredstva, kao što rekoh u prethodnom postu. Razumem ja da je jeftinije poslati robote volontere na teren da misionare za dž, ali to prosto iritira ljude. Plati pa klati, što 'no kažu.

Zao mi je ako ti smeta, mozes biti makar tolerantan eto :aha:

i Zao mi je sto vernike vidis kao robote volontere...

nama je sluzba Jehovi radost, ma kako to tebi zvucalo.. :zpozdrav:

Sluzba Bogu je sastavni deo obozavanja Boga, al neko ko ne poznaje Boga ne moze to razumeti...

Сличан изговор имају и чланови организованих криминалних група.
Твоја обавеза као грађанина је да пријавиш свако противзаконито деловање које приметиш. Али добро, постоји форум.

Законом се једино експлицитно забрањује нешто.
Закон не служи да се дозволи нешто. Све што законом није забрањено, дозвољено је.
Уколико мисионарење са дефиницијом мисионарења није експлицитно забрањено, значи да је дозвољено.
Уколико неко сматра да се тиме крше нека његова, законом гарантована права, има право да о томе обавести одређене државне органе и затражи заштиту својих права.

Da, naravno...
JS ne bi ni radili tako nesto da je to zakonom zabranjeno...
Misionarenje je zakonom dozvoljeno..
Takodja ja kao JS mogu zvati miliciju ako neko ugrozava moja ljudska prava dok sam u sluzbi ... jer mi ustav garantuje versku slobodu.. i to je tako...

kada ima problema milicija nas zastiti ...

Dela apostolska 20:20 Znate da vam nisam krio ništa od onoga što bi vam moglo biti korisno i da se nisam ustezao da vam propovedam i da vas poučavam javno i od kuce do kuce. to je rekao Apostol Pavle...

to je bio uobicajen nacin u 1 veku javno na trgovima bilo gde gde je bilo ljudi kao i od kuce do kuce...
Takodje su apostoli obilazili gradove da bi poucavali ljude hriscanstvu :zpozdrav:

Nigde ne kaze da je Pavle upadao ljudima u kuce vitlajuci Kulom strazarom.
Uostalom, rekoste da je Isus upadao u kuce. Isus je upadao jedino u hramove da bi bicevao trgovce. Moz da probate u China Townu kad sledeci put odes u grad. :mrgreen:

Сличан изговор имају и чланови организованих криминалних група.
Твоја обавеза као грађанина је да пријавиш свако противзаконито деловање које приметиш. Али добро, постоји форум.
Pretežno se ne bavim kriminalom pa ne znam kakvi pisani i nepisani običaji vladaju u tim krugovima, a i nisam siguran da bi ih neko jurio za "misionarenje", policija ima pametnija posla, da naplaćuje kazne za nepotpisane vozačke dozvole i slično.... :lol:

Pretežno se ne bavim kriminalom pa ne znam kakvi pisani i nepisani običaji vladaju u tim krugovima, a i nisam siguran da bi ih neko jurio za "misionarenje", policija ima pametnija posla, da naplaćuje kazne za nepotpisane vozačke dozvole i slično.... :lol:

pa probelm je sto ne znate da je misionarenje JSs dozvoljeno zakonom :aha: i da nas zakon stiti u sluzbi...
i da ja kao JS zovem miliciju ako ima problama... :aha: jer ne radim nista lose...:aha:

a tebi to neko upada u kuci jel :think: i pored tog besnog psa :sad2:

Pa nije da upadaju. Pitaju jel mogu ja da vezem keru jer bi oni nesto da mi kazu. Poslednji put bili sa brosurom o razvodu.
Pa im ja kazem da ocu da im testiram veru. Ako udju u dvoriste uzmam ih za advokata kad se budem razvodio. A oni odose stubeci se. Da su imali vere kolko zrno gorusicino, do sad bih vec bio razveden. :mrgreen:

pa probelm je sto ne znate da je misionarenje JSs dozvoljeno zakonom :aha: i da nas zakon stiti u sluzbi...
i da ja kao JS zovem miliciju ako ima problama... :aha: jer ne radim nista lose...:aha:
Ne slušaš ti mene, pa to ti je... lepo ti velim da to iritira, čak iako je legalno. Još mi reci da se ti raduješ kad ti pet advertajzera zvone na vrata u toku samo jednog vikenda, a da od filmova najviše voliš pauzu sa reklamama, pa da završimo raspravu....

Da li znaš da nikakav Matej nije pisao jevanđelje,nego su tako grupisane mnoge priče pa stavljene pod to ime.Drugo Isus je ulazio u domove ili po pozivu ili kod svojih pristalica.Znaš li takođe da su u to vreme Živeli hroničari Plinije mlađi,Tacit,Josip Flavije koji je bio Jevrej sa rimskim pravom kao i Savle.Ti hroničari su pisali i takve detalje kao što su koliko je stoke prodato i razne sitnice ali nikada nisu spomenuli Isusa ni popis stanovništva što bi sigurno učinili.Ja neželim da osporim Isusovo postojanje nego to što se vi toliko držite pisanija iako je ono u mnogo slučajeva kontradiktorno samo sebi.

Mnogi nisu napisali ono što im je pripisano da jesu. No nemoj tako. U izveštaju piše da je Matej napisao Matejevo jevandjelje i tu nema ovo...ono...:bye:

Back