Pa promenio sam dosta firmi, i znam kako ide.
Moj stav samo je nejasan u Srbiji je da i jedna lasta cini prolece...tj svaki neverovatan dogadjaj u koji niko ne veruje jeste rezultat nekog stanovista u okruzenju.
Npr odem u firmu za it, 25min do termina za razgor, zena na prijemu mi kaze nije upoznata, da shetam po suncu do termina...ja pitam jel ok da dodjem 15 posle termina, ona kaze ne, morate biti tacni...
Ko poslednji dripac sedim na stepenistu ispred firme, u hladovini, kad ona izlazi da me opomene , ja kazem saljivo , evo setam setam....
Slucaj za nepoverovati ali se ipak desio u BG ovog meseca..
Nekome se desilo da mu kazu ako ti nije dobro u Srbiji neko ponasanje, ti idi iz Srbije, sta smeta ti kriminal, Velja nevolja...sta ...pa sta ako u BG ima vise stranaca nego Srba, oni ne dolaze u Lestane i Bolec i Zeleznik....Nije se svima desio taj izliv patriotizma koji rasteruje Srbe iz Srbije...ali se desio...nekome..
Tako da ja verujem i u klecke i u nemoguce uslove konkursa, gledam bukvalno trazi se poznavanje 6 razlicitih sistema slicne ili iste upotrebe...
I verujem kad mi neko kaze da mu je crkao kombi za preseljenje jer je napolju 40C pa nece da radi na toj vrucini.
Ili mi drugarica kaze da je primljena u IT zato sto vrcka dupetom dok hoda, dok je njih 20 odbijeno jer imaju lose dupe...
Ona ako niko drugi zna bolje sta moze sa svojim dupetom, ja licno video kad hoce i sta moze da radi sa njim..
Skoro me je zvala neka firma koja proizvodi robote, i traze od 3,4,5.6 7 stepena strucnosti....meni to bilo sumnjivo , ajd nagovorim drugara on da se prijavi kao 7 a ja kao 4, posto sam mislio da je tako veca sansa da ja prodjem...sipak....prosli samo 3 stepen strucne spreme..