- Poruka
- 20.583
Па да пише исто шта и ја не бих имао потребу да се са њим расправљам.![]()
Samo ti nastavi nedaj se ometati.Mi komunisti vas obojicu podrzavamo u vasoj nadasve plodnoj raspravi.

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Па да пише исто шта и ја не бих имао потребу да се са њим расправљам.![]()

Vidim ja da su neki korisnici na ovoj temi spremni za prijem u nacional-socijalistčku partiju.
Ivane, i pored svih tih slika koje si okačio ja nikad ne bih stavio znak jednakosti između komunista i nacista. Pokazao si slike mrtve decu u Ukrajini kao žrtve gladi...
Ovo se odvija danas dok mi pišemo na ovom forumu. Danas kad je tehnologoija toliko uznapredovala da nema potrebe da ima gladnih u svetu!
Pomor u Ukrajini si desio zbog sitnih seoskih bogataša koje je Staljin nazivao "kulacima". Ti kulaci su činili 2% seljaka, a činili su 60% proizvodnje u SSSR-u. Zbog njihove sebičnosti i odbijanja da svoje zalihe predaju vlasti desio se pomor u Ukrajini.

Погледао сам све слике. Мислим да ниси разумео једну ствар. Да постојала је власт бољшевика, али на селу је и даље владао феудални поредак. Зато је Стаљин хтео да створи колхозе, а читав пројекат стварања колхоза је завршио тек после рата.Глад у Украјини се одиграла у годинама пуне власти бољшевика, тако да нема говора о неком “себичлуку“ кулака.
Сликама сам хтео да завршим бесмислену расправу, јер оне, више од свега, говоре, да кад год грешни и несавршени људи праве рај на земљи, то се изокрене на супротно...
П.С.
Биле су и слике нацистичких злочина.![]()

Погледао сам све слике. Мислим да ниси разумео једну ствар. Да постојала је власт бољшевика, али на селу је и даље владао феудални поредак. Зато је Стаљин хтео да створи колхозе, а читав пројекат стварања колхоза је завршио тек после рата.
Па и код нас су постојале сељачке задруге, а и сам знаш да су многи одбијали да своје производе и стоку дају у те исте задруге. Тако је било и у Русији. Због тих 2% кулака који су држали 60% производње се десио велики помор у Украјини, али доакао је њима Волођа!![]()

Svaka ti je zlatna!Погледао сам све слике. Мислим да ниси разумео једну ствар. Да постојала је власт бољшевика, али на селу је и даље владао феудални поредак. Зато је Стаљин хтео да створи колхозе, а читав пројекат стварања колхоза је завршио тек после рата.
Па и код нас су постојале сељачке задруге, а и сам знаш да су многи одбијали да своје производе и стоку дају у те исте задруге. Тако је било и у Русији. Због тих 2% кулака који су држали 60% производње се десио велики помор у Украјини, али доакао је њима Волођа!![]()

Погледао сам све слике. Мислим да ниси разумео једну ствар. Да постојала је власт бољшевика, али на селу је и даље владао феудални поредак. Зато је Стаљин хтео да створи колхозе, а читав пројекат стварања колхоза је завршио тек после рата.
Мислим да си нешто прекопчао ту. Па није помор у Украјини била одмазда, него је огроман број људи страдао због себичлука једне мале групице која јр отишла Богу на истину брзо.Добро де. И Турци побише онол’ке Србе и одведоше онол’ку децу у јаничаре, али не би то они ни учинили, таман посла, него онај Марко преора све друмове...![]()
Стварао се нови свет, радничка класа се рађала, а радницима је требала јефтина храна. Је-бига био је то мач са две оштрице и много часних људи је нај-ебало.Знам добро да су и наши одбијали да су укључују у задруге, мог деду су одрали ’46-47. Јадничак, за време рата га поломише четници, а после комунисти опљачкаше.
Svaka ti je zlatna!
Hvala za rep.
Мој его је преухрањенPotrebno je da i drugim korisnicima date reputaciju pre nego što je ponovo dodelite korisniku ВЛАЙКО.

Мислим да си нешто прекопчао ту. Па није помор у Украјини била одмазда, него је огроман број људи страдао због себичлука једне мале групице која јр отишла Богу на истину брзо.![]()
Мислим, који кулаци држе 60%... А можда си у праву. Рецимо, исто тако и она села у околини Рајца, струју добише тек осамдесетих. Највероватније због кулака. Стварао се нови свет, радничка класа се рађала, а радницима је требала јефтина храна. Је-бига био је то мач са две оштрице и много часних људи је нај-ебало.
Gde sad pa ti ubaci grcke komuniste u celu pricu, majke ti?Није требала радницима јефтина храна, јер их и није било много. Већина људи је живела на селу. Храна је требала грчким комунистима и Албанији.

Gde sad pa ti ubaci grcke komuniste u celu pricu, majke ti?![]()

Што показује да је наша власт била хумана.Није требала радницима јефтина храна, јер их и није било много. Већина људи је живела на селу. Храна је требала грчким комунистима и Албанији.

Што показује да је наша власт била хумана.![]()
И шта кажеш Влајко, у сред СССР-а постоје феудалци којима Челични Бркати не може ништа? И потребне му деценије да исправи правду?
Тачније једна и по деценија. Могао је он њима, ал'га је Швабо омео неко време.И шта кажеш Влајко, у сред СССР-а постоје феудалци којима Челични Бркати не може ништа? И потребне му деценије да исправи правду?
Тачније једна и по деценија. Могао је он њима, ал'га је Швабо омео неко време.
Шта ти је ту неозбиљно? Наравно да је Стаљин одмах по доласку на власт кренуо у процес реформе. Не може се у толикој земљи све завршити преко ноћи. Да су у Русији насељени Немци, са њиховим менталитетом ми би причали о највећој сили у Универзуму, али пошто живе Руси - нерадници ко и Срби, мора да се користи батина, а батином споро иде.Дај, крајње неозбиљно.
Шта ти је ту неозбиљно? Наравно да је Стаљин одмах по доласку на власт кренуо у процес реформе. Не може се у толикој земљи све завршити преко ноћи. Да су у Русији насељени Немци, са њиховим менталитетом ми би причали о највећој сили у Универзуму, али пошто живе Руси - нерадници ко и Срби, мора да се користи батина, а батином споро иде.

Наравно, јер како каже друг Ђидо - који се Србин икада покајао.Све се на крају своди, да је то исто зло... Ал’ кад Србин у нешто узверује, нема те мудрости која ће га одвратити од тога.![]()

Наравно, јер како каже друг Ђидо - који се Србин икада покајао.![]()