I dalje nastavljaš odrediti neku beznačajnu činjenicu samo upoređivanjem i traženjem neke bezsmislene razlike a time ustvari ništa nisi dokazao. Iskreno ja ne vidim razliku nego samo veliku sličnost između svih nas, manje više i čokalija, iz čega mogu da zaključim da je to jedan narod isti i po jeziku i po običajima a i po vjeri. Da kažem toliko su slični toliko su jedinstveni po svim osnovama jednoga naroda da je ta mala razlika među njima nebitna spominjanja, još iskrenije relevantno i principijelno razlike nema. Svima je nama poznato da je migracioni talas dolazio iz tih južnijih krajeva pravcem ka sjeveru i sjevero zapadu, čega je i sam narod bio svjestan te činjenice da vuče korjenje sa juga ali ti dinarski doseljenici o kojima ti misliš da su u procentima današnjeg življa djela Srbije Crnogorci, nisu tolikim djelom iz izvorne autentične prave Crne Gore, jeste da su sa prostora današnje Crne Gore ali to ne znači da su Crnogorci bili. Koliko znam konkretan naziv za te doseljenike je
"Erovci - Ere" što mi uopšte simbolično ne kazuje ni slovo o Crnogorcima. Daću ti primjer na meni ja sam Zmijanjac ali moji preci su vjekovima ranije bili doseljeni iz Dalmacije na Zmijanje a pre toga iz Hercegovine gdje i dan danas imam pobratime i niko od nas nije ikada sebe smatrao Crnogorcima nego Srbima i samo Srbima. Ja nisam spominjao relativnost etničnosti naroda koji živi na prostirma Hercegovine i Crne Gore, nego samo činjenicu da oblast - regija ili kako god da nazoveš Hercegovina nije Crna Gora ! Uzgred svega ovog možda bi trebao malo da poradiš na svome pravopisu.