Какви злочини Аустроугарске, читаш ли ти шта је написано или по обичају замишљаш шта ти се свиђа.Арчибалд Рајс је овај извештај Карнегијеве комисије довео у везу са фабрикованом сликом Срба у очима Аустријанаца.Знам да тије подобан као и многи други.
Добро знаш о чему говорим – о твом очекиваном убацивању Рајса у овај разговор и његовом писању у корист Србије. То што Рајс повезује Карнегијев извештај са зверствима Аустријанаца током Другог светског рата нема никакве везе са оним што ти покушаваш да докажеш, а то је да извештај није признат у историографији. Дакле још једно скретање са теме.
Не значи то, него си ти то себи увртео у главу и никако да пробијеш лед, поготово што тада дефинисаног међународног права и нема.Реч "међународни" значи да су споразум потписале две независне државе, то значи.И наравно на питање ми ниси одговорио као што сам и предвидео.
Очигледно је бесмислено да ти објашњавам нешто што не разумеш. То што међународно право тада није било кодификовано не значи да га уопште није било.
Реч "међународни" је у комбинацији са уговором увек значила: "споразум потписан на основу права којим се уређују односи између држава“
Де Вателов фундаментални рад 1758 почиње речима: „У овој књизи ће бити приказано на који начин државе, као такве, треба да регулишу свој однос према другим државима...."
Мојих последњих 20 коментара апсолутно одговара на сва твоја питања. Најгоре је што и даље не схваташ да концепт међународног права није од јуче, и да је настао у 17-18 веку.
Други главни проблем код теби је то што је веома тешко разумети значење твојих питања јер не само други људи већ ни ти сам више не знаш шта желиш да кажеш.
Како су то две различите ствари, опет се брукаш, две земље деле територију Турске и тако дефинишу своје територијалне добитке.Јесте у корелацији једно са другим баш по том уговору, и зато Србија и тражи корекцију јер није добила оно што јој је истим тим уговором обећано.
Не ради се ту уопште о новим условима, већ о ситуацији да су услови уговора који је потписан промењени тиме што Србија није добила оно што је требало по истом том угвоору, и зато је захтев за ревизију оправдан, тако то објашњавају она два аутора чије сам ти цитате дао.
Наравно, то су две различите ствари – једна (подела територија) је записана у уговору, а друга (гаранције за нове територијалне добитке) нигде није јасно дефинисана осим у делу о турским територијама које су подељене између Бугарске и Србије, и које су означене прецизним географским границама. Све остало је маштарија и потпада под римску максиму коју сам цитирао горе.
Пашићева нота као главни разлог истиче неучешће бугарских трупа у биткама за Македонију. Нигде се црно на бело не помињу било какве бугарске гаранције у вези са Јадраном.
Поставља се питање на ком правном основу Пашић тражи ревизију aкo су се обе стране обратиле Русији за решење, која није само модератор њихових односа, већ и арбитар у споровима.
Члан 4. Војне конвенције предвиђа превентивни рат против Турске а не одбрамбени, а ти митоманиши колико хоћеш.Навео сам ти више пута када је пркинуто примирје и када су обновљени сукоби тако да ствар јесте јасна.Јесте крај приче јер су се Срби борили цело време изузев за време примирја које је било исто за све.Већ сам ти рекао да си ти по питању извора дудук и зато немој да се брукаш.Чињеница је да је Србија једина извршила своје војне обавезе ток остале земље нису, тако да је Србија прва по приказаном и показаном у рату.Правда је тријумфовала готово одмах, јер је Бугарска истамбурана са свих страна, скраћена са свих страна, и остао јој је вечити жиг забијача ножа у леђа и издајника, што ће кроз историју касније само понављати.
Јасно је из њихових писања, а за то и не треба да знају тачне ставке уговора већ оне који су то потписали.Анализа документа је споредна јер о томе нисмо причали, а дају врло уверљиве доказе за ревизију, а што сам ти више пута поновио.
Цела ствар је у томе што сам ти одавно ставио примедбу да уговор тумачиш како теби одговара, а не како је то написано. Нигде у члану 4 се не помиње "превентивни" или офанзивни рат, већ једноставно рат. У смислу претходних чланова конвенције, овај рат се може тумачити и као одбрамбени као резултат напада Турске на балканске државе.
Србија је испунила своје обавезе током рата, као и Бугарска и Грчка. Проблем долази са прерасподелом плена и смешно је што тврдиш да је Србија једина права страна када она је прва прекршила уговор склапањем "заштитног" савеза са Грчком против Бугарске.
То не може бити јасно, јер да би се утврдило да ли је уговор легитиман у складу са међународним правом, мора се анализирати његов текст, а не потписници. Аутори не дају никакве доказе за ревизију, јер не траже доказе, већ правни основ за ревизију уговора који, по мом мишљењу и због низа околности, не спада у међународно-правне оквире. Штавише, разматрање преседана из 19. века у уговорима између великих сила тешко се може пренети vis-a-vis на уговор између Бугарске и Србије из 1912. године.
Најинтересантније је да чак и ако узмемо основно правило у то време, које је важило у међународној пракси између држава, „pacta sunt servanda“, Србија у сваком случају мора, по основу својих обавеза, да испуни уговор и сваки покушај ревизије сматрао би се кршењем овог основног правила.
Ти си дечно дефинитивно забраздио, тамо и не пише о чему се ради, ја сам ти објаснио на какву ратификацију мисле, а то није оно што си ти замислио.
Pogledajte prilog 1707750
https://archive.org/details/mapofeuropebytre04hert/page/n7/mode/2up
Да ли си толико глуп и ретардиран да не схваташ да се ради
о твојој тврдњи да ратификација није била пракса у прошлости? Управо зато сам дао пример Берлинског конгреса. Сад почињеш да тврдиш да је то била сасвим друга врста ратификације и шта све, само да се поново извучеш из ситуације. Спор није био шта је ратификација, већ од када постоји. Рекао сам на почетку да је ратификација акт који је индивидуалан за сваку државу и постоје разлике у начину на који се спроводи. Али као појам, ратификација је важан принцип за одобравање међународних споразума како у садашњости тако иу прошлости.
Штавише, уопште није јасно зашто си поставио овај линк овде пошто у њему нема ничега што би поткрепило твоју тезу.
Заиста тестираш границе мог стрпљења и врло брзо ћу морати да те ставим тамо где ти је место. Нажалост или на твоју срећу, ово ће значити да ћу добити дуги бан на форуму.
Али ми једноставно не остављаш другу опцију јер немаш принципе ни достојанство.
Доказао си само да си тотални шарлатан јер твоје вратоломије нико није у стању да разуме, а на твоју срамоту стоје и даље овде и стајаће.
Чуј њега не може да буде међународни не због тога што не постоји међународно право него зато што не постоји квалификован правни кодекс, што је управо то међународно право, не постоји међународна организација која одређује међународно право па зато ово није међународни уговор, што значи да ти сматраш да међународних уговора тада и нема.....врата на лудници остала отворена....
Међународно право какво ти замишљаш у овом тренутку не постоји – постоји међународни поредак и сфере утицаја које су одређене мултилатералним споразумима између главних хегемона у Европи. Овај геополитички статус кво има име и зове се – Бечки систем међународних односа ( Concert of Europe). Међународни уговори постоје као оруђе великих сила у то време за постизање овог европског поретка, а не како се теби свића.
Очигледно једина особа која говори о лудници си ти. Чак су и врапци схватили да си обичан навијач са знањем 14-годишњег школарца.
Примирје је прекинуто 3. фебруара, тада је обновљено ратно стање, војне операције још касније.Лазаревић тако каже.
Pogledajte prilog 1707772
Па видиш ваљда шта си цитирао.Знам ја шта сам рекао и то сам ти и објаснио како не би било забуне али ти не престајеш са демагогијом.
Нисам написао "напуштање било каквог споразума" већ "прекид примирја", а то значи "почетак непријатељстава", односно да су од тада земље поново у рату, а то није исто са почетком борбених дејстава погубљени човече.Навео сам ти када се то десило.
Дакле, рекао си оно што сам написао и шта видим из твојих коментара - један пут овако, други пут онако.
Занимљиво је како треба назвати особу која негира оно што је написала када је то свима очигледно.
Лазаревић пише исто што и бугарски војни архив.
Договорено је примирје између балканских држава и Турске уз образложење да треба да почну лондонски мировни преговори.
Они су прекинути 29. јануара, након чега је Савов поништио споразум о примирју између Турске и балканских држава.
Непријатељства би требало да почну 4 дана након поништење примирја. Три потпуно различита догађаја.
Па ти и даље гледај ко теле у шарена врата....
Ратификација и јесте потврђивање неког документа од стране државне администрације и спада у унутрашња питања сваке државе, тада то није било тако регулисано у случају Србије и Бугарске и потписи су били сасвим правно валидни, као што и у случају Берлинског конгреса ратификација није тако рађена неуки човече, написао сам ти шта се под ратификацијом подрезумевало тада, а ти и даље измишљај топлу воду.
Размена ратификација после Берлинског конгреса.
Овде се под ратификацијом se мисли да су формиране комисије поменутих држава прегледали потписани уговор и утврдили да је све добро наведено, пре свега по питању граница и разграничења.Имаш и изјаву турског амбасадора који каже да Турска није послала ратификацију, али он има овлашћење да изјави да је и турски султан такође верификовао документ и да га сматра валидним од тог датума, а да ће ратификацију послати у року од 15 дана.Кад је неко недоказан онда је недоказан.
Шириш опасне лажи о ратификацији берлинског уговора – није било комисије
"пре свега по питању граница и разграничења".
Ти уопште не разумеш шта је сврха ратификације и причаш потпуне глупости, па измишљаш ствари којих нигде нема. Ово је шарлатанизам и кажњиво је, поготово што си и модератор.
Уговор је затим враћен одговарајућим владама на ратификацију.
У Енглеској се ратификација подноси на разматрање парламенту и коначно је одобрава монарх.
У Немачкој је то захтевало одобрење Бундесрата (Cавезног већа) и Рајхстага (Парламента).
У Аустроугарској је било потребно одобрење Националног савета и Царског савета.
Коначно, у Русији је било потребно одобрење Државне Думе и Цара.
Ове ратификације су примљене и размењене у Берлину 3. августа 1878. године, што се види из званичног текста размене докумената.
Турски представник је навео да је султан званично одобрио ратификацију уговора и да ће ратификациони документи бити достављени у року од 15 дана.
Глупо покушаваш да манипулишеш текстом ове декларације када ни не разумеш шта тамо пише.
Наиме, pатификација значи да свака држава потврђује да су представници који су потписали уговор легитимни представници те земље/монарха и свака држава прихвата споразум као обавезујући међународни уговор.