Ти си једино био и остало паћеник са мањком мождане масе, и то тврдоглав, па те тако и доживљавам и нисам једини, па ако мислиш да те неко схвати иоле озбиљно мораш да промениш приступ.Није увек дефанзивни ни у контексту овог уговора и то сам ти и показао, тако да ти остаје једино да се правиш блесав јер сам ти децидно навео члан уговора из кога се то види.Поента је да су балкански савезници напали Турску без стране интервенције што аутоматски руши твоје неосноване конструкције.Е претежно дефанзивни јесте, и то се односи на Аустругарску и Румунију, али према Турској је офанзивни, прихватио то или не твоја воља.
Чак си својевремено написао:
ко ће тебе да похвата.......
Важан је и новинарски чланак јер је то извор првог реда, његов интервју дат једном новинарском листу, чак је и битнији од мемоара јер је ближи времену о којем причамо.Једино ако не мислиш да је та његова изјава измишљена!У мемоарима има доста накнадне памети и присећања, а аутори често величају своју улогу у догађајима.Није ни битно да ли се теби свиђа али то постоји, а то што ти не одговара није мој проблем.
Утврђено је управо супротно, да ти врло слабо стојиш са тим стварима, што наравно ти никада нећеш признати, поготово што имаш врло високо мишљење о себи па када те спусте на земљу постајеш додатно фрустриран.Граовац такође користи разне изворе не прича ствари напамет, а то што ти криво схваташ често исте изворе значи само да због тога долазиш до погрешних закључака које онда покушаваш овде некако да протуриш па се брукаш.
Знам ја јако добро ко је Сазонов, и он јесте креатор и извршилац руске спољне политике са функције коју је имао, али је на његов став утицало више људи, поред самог цара Николаја коме је био одговоран, свакако и информације које је добијао од својих амбасадора и конзула из других земаља су имале утицај, а Хартвиг је као што знамо био нешто другачијег става како треба поступати конкретно према новонасталој ситуацији на Балкану.
Сазонов је био упознат са војним планом Србије и Црне Горе којом треба да поделе јадранску обалу пошто је ослободе од Турака, као и са осталим уговорима балканског савеза како је Русија била патрон тог савеза, то што је он морао под притиском великих сила од тога да одустане јер Русија тада није била спремна за рат је већ политичко питање.
Значи ако ти не можеш да га нађеш он не постоји:
сензационална констатација.
Јеси и то непоуздане и пристрасне у предходној расправи.То је због твог скарадног тумачења истог аутора, догађаје и губитке његове дивизије представљаш као целокупан учинак српске војске у Брегалничкој битки, што је нонсенс.
Опасуљи се човече, губиш се, телеграм је настао као деманти да је Тимочка дивизија заробљена, то је битно, што би значило да је фронт ту пробијен, што није било тачно, она није заузела Криволак као што се каже у телеграму, а што је вест која је дошла до Пашића и он је пренео, али се кретала према њему.Милутиновић и каже да се повукао али да Бугари нису кренули за њим из страха од 1. српске армије која је потукла Бугаре око Кочана, северно од положаја Тимочке дивизије, док је грчка војска наступала јужно од њега, па би били укљештени и у врло неповољној ситуацији, не знам шта ти ту није јасно па мораш оволико да митоманишеш.Да је занемарено не би Милутиновић о томе ни писао, а и други аутори то истичу, конкретно помињани Граовац.Позната је и борба Тимочке дивизије за Орлов баир где је наступање Бугара и заустављено, све је то познато.
Његови телеграми пре почетка другог балканског рата ништа не говоре у прилог твојим теоријама, напротив.То су чланци људи који су се тиме бавили, а то јесте наука.
Никада ти нећеш ништа ни знати јер очигледно не читаш оно што ти се поставља већ живиш у неком свом свету.Ја и износим свој став на основу истраживања које су обавили поменути историчари анализом доступних извора, што ти наравно не можеш да оспориш, изузев банализацијом свега и кукумакања о пристрасности српских аутора.
Овде сам их ја први поставио целе и то на српском, да људи виде о чему се разговара, шта си ти најављивао на бугарском пре две године апсолутно је небитно.Јел треба да измислим да тамо пише нешто друго као што ти то радиш!И то сам ти навео, и то не мишљење Граовца или неког другог аутора већ тачно члан који о томе говори, и то сам ти образложио, а то што си ти недоказан као што рекох није мој проблем.
Зато престани да изиграваш манијака овде ниси интересантан.