- Poruka
- 27.505
Никада до сада нисам видео да неко раздваја сопствене глупости тако што једне истиче а друге не, зато сам ти и упутио примедбу везано за то, нема потребе, напишеш коментар и то је довољно али ти си специфукум у свему изгледа.Подебљао сам и подвукао изразе не да би их боље видео, већ зато што желим да ставим неопходан семантички нагласак, на чему се заснива моја аргументација. Очигледно је да је за тебе све једноставно као коментар утакмицу. Немој нам показивати колико си неписмен по том питању.
Нигде западно или северно од Шаре није дефинисана територија или зона интереса унутар било каквих прецизних географских граница. О чему су тачно разговарали Гешов и Миловановић никада нећемо сазнати, али могу да кажем да из онога што пише у уговору уопште није јасно на коју се територију мисли, а по истој логици можемо директно доћи и до Валона на југ..
Не знам о којој географској области се говори када апсолутно сви документи и сведоци догађаја помињу да се зона поделе односи на Македонију.
Није битно за одредбе уговора где се та територија налази и да ли је туђа, већ да ли њенa окупација на било који начин угрожава жизнене интересе Србије или Бугарске. Твоја логика није важна за овај уговор, него је важна логика на којој се заснивају три главна члана овог споразума. А они су строго дефанзивни, чак и ако постоји офанзивна намера у војној конвенцији, они су апсолутно условни
Западно и северно од Шаре је територија која иде западно и северно од Шаре и унутар је тадашњих турских граница, дакле тачно одређена област, о томе су разговарали Миловановић и Гешов, тако су се сложили и то ставили у уговор, тако да знамо о чему су разговарали.Уговор се не односи на Македонију него на целу територију Турске, колико пута треба да ти то постављам да би то прихватио као чињеницу.Наравно да је битно где се налази јер како другачије да је заштите од страног утицаја ако немају никакву контролу над њом, то сада си ваљда схватио сву бесмисао таквог начина размишљања.
Него против кога, написао си да је уговор дефанзивни против Турске и то понављао као папагај више пута, рецимо овде:Прво, нисам рекао дефанзиван против Турске. Уговор је дефанзивни јер је његов "casus foederis" дефинисан као напад на територије које угрожавају жизнене интересе било које стране у уговору. Штавише, сам члан 2 изричито помиње „било коју велику силу“. Главна 3 члана овог уговора су стриктно дефанзивна по својој концепцији и начину примене од стране две савезничке земље.
Као секундарна појава појављује се члан 4. војне конвенције, који предвиђа сценарио по којем једна или обе земље објављују рат Турској уз претходни договор. Наравно, подразумева се да такав споразум није предмет овог уговора. Сама условљеност члана 4 се наравно види у употреби везника „ако” који означава услов под којим се нека радња може догодити.
Нешто што сам раније рекао, не да бих увредио, већ да бих критиковао тамо где је потребно - cлабо образован човек који има тако срамне изјаве које су на нивоу основног образовања – покушава да говори о логичким конструкцијама и узрочности. Наравно, не треба напоменути да особа која меша „средство” са „сврхом” и „узрок” са „поводом” тешко да може сложити елементе у каузални ланац.
тако да са тобом стварно нешто није у реду, дај среди се, размисли, види шта хоћеш па се јави, јер ово стварно нема смисла, да је и од тебе много је.Па, договорили су се, али не о офанзивном плану за рат, већ о одбрани сопствених интереса, укључујући и оне везане за европске турске територије.
Уговор је дефанзивни према страним силама, конкретно према Аустоугарској, и Румунији, али према Турској комплет офанзивни, и то толико да је разрађен и војни план за ту територију кроз Војну конвенцију, а територија подељена Тајним уговором.И сад си написао да је уговор дефанзивни али дефинисан као напад на турску територију!!!!Само што је тај casus foederis требао да наступи када савезнице то одреде за најпогодније, а најбоље што пре, не чекати стране интервенције или турске реформе, и тако је и било, све може да се искористи као casus belli за рат.
Проблем је само што ја нигде нисам написао да је уговор узрок рата што си ми ти импутирао, а да ствар буде гора по тебе у коментару на овој истој страни си навео за уговор:Веома је интересантно да моје изјаве од пре неког времена почињеш да представљаш као своје тобоже дубоке "филозофске" закључке.
Даље ме оптужујеш за некомпетентност, наводећи за пример ни мање ни више но моју изјаву дату пре извесног времена као одговор на твоје диотске глупости. Како се ово зове?
Међутим, овде се јасно види подлост и цинизам човека који нема достојанство да призна да није у праву или да престане да манипулише.
Да бисмо могли читаоцима јасно представити твоју очигледну манипулацију , ево шта сам рекао ја и шта си ти написао пре скоро две недеље :
дакле час није уопште део ратних напора балканских земаља, а час ти је средство којим се води рат, па ти си дечко погубљен скроз да више ни сам не знаш шта хоћеш.Зато сам ти и разложио лепо шта је узрок а шта средство, јер си може бити забораван, што се дешава када не знаш о чему пишеш па не не можеш да пратиш сопствени ток мисли.Циљ је био очување заједничких интереса и коришћење овог војног савеза као инструмента за гарантовање суверенитета и независности балканских земаља, као и за заштиту права хришћанског становништва...
Не него да те сами историјски догађаји демантују, а први балкански рат је факат док страна интервенција и турске реформе нису, упао си у бинар па сад лудиш.Ова изјава најбоље показује да не можеш објективно да расуђујеш . То је карактеристично за људе који историју тумаче ретроградно. Овде је, наравно, узрочно-последична веза догађаја које замишљаш потпуно погрешна, пошто их уклапаш тамо где год хоћеш и како би задовољио своју пристрасност потврћивања. Баш као што и твој ства да уговор има за циљ освајање територија кроз офанзивни рат против Турске. Нешто што је у супротности са главном идејом уговора и већином дипломатских сведочења и изјава тог времена.
Нису насумични него тачно одређени цитати из уговора који те опет демантују да је то понижавајуће, конкретно овај члан 1. Тајног додатка, што значи да ти то брајко мој не разумеш или намерно покушаваш да манипулишеш њим, лично мислим ово друго.То су неки насумични цитати и коментари особе која има велики неред у глави. Извини, али не могу да одговорим на овако бесмислене коментаре.
Победа је српска и ништа друго овде нисам рекао. Али далеко од сјајног. Победа не може бити очигледна ако су обе стране завршиле у рововском рату тамо где је рат почео. Моја критика је била да се ова победа слави као нека врста патриотског догађаја када је у питању братоубилачки рат за окупацију територија на којима су живели други народи, за шта су криви и Бугари и Срби.
Сада ја треба да те питам шта ти подразумеваш под сјајном победом, ко то тврди уопште другачије, и друге ситнице, па ћеш ти да се вртиш у круг и сахрањујеш сам себе неартикулисаним изјавама, па зато то нећу ни да питам.Небитно је што су стране завршиле у рововском рату победа је очигледна јер је било јасно да Бугари неће војно освојити Македонију и потиснути српску војску одатле, а то им је и био циљ.
Знам ја шта ти је била намера само што си прошао као Бугари на Брегалници, можда си и сад у неком рову не кажем.