На данашњи дан 1997. године преминуо Иван Ђурић, председнички кандидат 1990. године

Просто немам довољну могућност имагинације да сагледам колико далеко би Србија дошла да нам је председник био др. Иван Ђурић.
Наиме, догурала ми неупоредиво више него што је тренутно.
Ценим да би била у нивоу развоја упоредивог са Пољском.

Тек касније сам сазнао да је био велики Србин, научник, византолог, политичар који је те 1990. године заузео треће место иза Милошевића и Драшковића, а представљао листу Анте Марковића у Србији.
Ђурић је био НадСрбенда.
Ако је вучић неки "Србенда" из треће косовске лиге, Коштуница из наше Премијер Лиге, онда је Иван Ђурић неко ко је у полуфиналу Лиге Шампиона.

Невероватан интервју. И то од пре више од 3 деценије. И данас је актуелан.

Морам, поново, да признам да ја нисам знао дуго ко је он. Дуго сам мислио да је манекен и глумац. Чак, касније када сам читао о изборима 1990. године, помињао се неки Иван Ђурић, али нисам знао да је то он.

То што нисам знао ко је он, добрим делом сам сам крив, али део кривице стоји и у томе што се у Србији већ деценијама гуши нормалност.

Просто немам довољну могућност имагинације да сагледам колико далеко би Србија дошла да нам је председник био др. Иван Ђурић.
Наиме, догурала ми неупоредиво више него што је тренутно.
Ценим да би била у нивоу развоја упоредивог са Пољском.
Porediš neuporedivo, da neka tamo divlja afrička plemena glasaju za obrazovanog i kulturnog.

Shvatite da narod hoće OVO:

1000012746.jpg
1000012747.jpg

Ево, читам интервју. Стигао до пола.

Јбт...убедачио си ме овим интервјуом.

На Тубић сам гледао представљања странака и кандидата те 1990. године. Драшковић лупетао за медаљу, али сам мислио...почетак вишестраначја, мора тако.

Кад оно... имали смо Др Ивана Ђурића.

Анте Марковић је одлучио да не прави странку у Хрватској, чији је био представник на савезном нивоу, већ је то урадио само у Србији, Ц.Гори и БиХ.Свуда је доживео пораз, народ га нигде није хтео.
Znači, hteo da napakosti "svekolikom srpstvu"?:hahaha:

Ili možda zato što je na prvim višestranačkim izborima u Hrvatskoj podržao Savez komunista Hrvatske – Stranku demokratskih promjena (današnja Socijaldemokratska partija) koja je preuzela isti socijaldemokratski program kakav je imao i Savez reformskih snaga, i koja je tokom kampanje za te prve višestranačke izbore u Hrvatskoj nazivala HDZ (citiram) "strankom opasnih namjera"?

Ma šta te briga ... Da nije bilo Saveza reformskih snaga, ne bi danas bilo Saveza nezavisnih socijaldemokrata iliti Dodikovog SNSD-a koji je nastao kao direktni derivat stranke Ante Markovića i bio "sveži dašak":hahaha:

Ja se sećam da je njemu nadimak bio "Barbika" jer je mnogo ličio na Kena :)

Добро, и ја писах да сам његов лик знао само као манекена (или глумца из школског програма о историји), али он је био далеко више. Био је геније. Ево, прочитај овај интервју што је Де Систи поставио.

Ја сам тему отворио из заебанцие. Мислећи, можда ће Комша да се јави да се зезамо. Овај интевју показује колико је он био испред свог времена. Буквално ћу после ове теме морати да истражујем лик и дело Ивана Ђурића.

Jel i Đuriću pretio kao i Ćuruviji? Vidim piše da je morao da beži iz srbije a nedugo posle je preminuo.

Pogledajte prilog 1822531
Не, А.Ф.Вучић тад је радио у гвожђари у Лондону, а викендом шверцовао патике из Турске

Добро, и ја писах да сам његов лик знао само као манекена (или глумца из школског програма о историји), али он је био далеко више. Био је геније. Ево, прочитај овај интервју што је Де Систи поставио.

Ја сам тему отворио из заебанцие. Мислећи, можда ће Комша да се јави да се зезамо. Овај интевју показује колико је он био испред свог времена. Буквално ћу после ове теме морати да истражујем лик и дело Ивана Ђурића.
ja ga zvao okac :lol:

kad ga upoznah shvatio da pred sobom imam jako pametnog coveka.

Ђурић је био НадСрбенда.
Ако је вучић неки "Србенда" из треће косовске лиге, Коштуница из наше Премијер Лиге, онда је Иван Ђурић неко ко је у полуфиналу Лиге Шампиона.
Figurirao je u političkom životu, brat bratu, dve godine. Kad je stigao da se tako preporuči? Čime?
Simpatičan čovek je bio, ali jedan u moru koji nisu napravili sebi šansu da nešto promene.
Građanistički Mirko Jović.

jedino sto su imali slicno-isto je polna odrednica.

jedan je bio um i kultura, a ovaj sto si ga pomenuo je mongoloidni atavisticki ispdak.
A što da ne i dubina traga kojeg ostavili u političkom životu da bude sličnost?

A što da ne i dubina traga kojeg ostavili u političkom životu da bude sličnost?
trag mirka jovica smrdi necovecstvom da ti kazem na nacin koji razumiJes :lol:

a o prljavom tragu ivana djurica mogu samo da lupetaju oni koji su na strani ovog rezima.

trag mirka jovica smrdi necovecstvom da ti kazem na nacin koji razumiJes :lol:

a o prljavom tragu ivana djurica mogu samo da lupetaju oni koji su na strani ovog rezima.
Samo glup čovek nije u stanju da razluči kad se govori o dubini traga, a kada o mirisu koji ostavlja.
I naravno, prljavo islamsko klevetanje na kraju. :cool:

Samo glup čovek nije u stanju da razluči kad se govori o dubini traga, a kada o mirisu koji ostavlja.
I naravno, prljavo islamsko klevetanje na kraju. :cool:
sad licis na sojica da tebe sirotog samo neki zlikovci klevecu a ti najveci politeista :rotf:

sad licis na sojica da tebe sirotog samo neki zlikovci klevecu a ti najveci politeista :rotf:
Ok, ličim, ali ti nisi sposoban da razlučiš dubinu traga od mirisa koji ostavlja. Ali dobar si za BANU, tamo ih ima i glupljih. :mrgreen:

Smušeni profesor i beznačajan političar, isti kao ovi blokaderi sad, važno mu je sopstveno mišljenje o sebi i to je cela politika. ''Ja sam obrazovan, ja sam evropljanin, ja sam građanin sveta, ja sam najpravedniji, ja sam ovo, ja sam ono...'' Nebitna fusnota u političkoj istoriji Srbije, kao kandidat neke manje stranke na američkim izborima 40-ih.

Ili možda zato što je na prvim višestranačkim izborima u Hrvatskoj podržao Savez komunista Hrvatske – Stranku demokratskih promjena (današnja Socijaldemokratska partija) koja je preuzela isti socijaldemokratski program kakav je imao i Savez reformskih snaga, i koja je tokom kampanje za te prve višestranačke izbore u Hrvatskoj nazivala HDZ (citiram) "strankom opasnih namjera"?
СК Хрватске је неколико година припремао терен за Туђмана, и прогон Срба је почео још пре доласка ХДЗ на власт.Није ни Марковић био невин у томе.

Ok, ličim, ali ti nisi sposoban da razlučiš dubinu traga od mirisa koji ostavlja. Ali dobar si za BANU, tamo ih ima i glupljih. :mrgreen:
meni nije nikad problem da kazem da sam pogresio...a skoro sam pa bezgresan u ovome ovde, veruj ili ne zabole me.

da mi je neko rekao da cu danas da hvalim neke koji su bili demokrate, e to sam verovao samo delicem svesti...

Back