Музика коју слушам...

Ja bih tu dodao i Bizarre-a, iako je tehnički najlošiji reper u D12 bez njega mi to nije to. Inače njegov album Friday night at St. Andrews ja lično opušteno smatram za underground klasik, iako je uništen od strane kritike i publike. Naročito ih je zgrozila horrorcore pesma I love babies, ali brate to je njegov stil, on je bizaran i šokira ljude. Znači slažem se potpuno da bez Ema, Proofa i (po meni) Bizarra D12 niko ne bi slušao.

Slažem se za Proofa skroz brate, on je legenda, šteta što je ubijen, lik je zapravo bio umetnik i njegov opseg je umnogome i prevazilazio D12 i poziciju Eminemovog hajpmena. Šteta što je kao Emov hajpmen možda i najviše zapamćen. I on je negde bio svestan toga, ima ona linija iz Forgive me kad kaže: I love Em, cause he gave me somethin, a positive anything is better than a negative nothin'. Inače po meni on je sa onim albumom Searchin' for Jerry Garcia i naročito pesmom Kurt Cobain i predvideo svoju smrt. Ima i onaj momenat iz spota Like toy soldiers, kad ga ubiju pa oživljavaju u šok sobi itd. Bukvalno ceo album Searchin' for Jerry Garcia odiše smrću, tačno ko da se lik oprašta, od pesama poput Kurt Cobain do naslova albuma o mrtvom muzičaru kog on "traži", pa sve do samog omota albuma gde se slikao u zagrljaju sa kosturom i time što je album namerno objavljen na desetogodišnjicu Garsijine smrti. Po tome je sličan Pacu, koji je isto bio opsednut smrću koja ga je kasnije i stigla. Čak i u onoj pesmi D12 "40 Oz" ima deo gde je doslovno rekao: "I'm in the club to beef, you gotta murder me there" što je upravo ono što mu se i dogodilo.

Sad zato postoje i razne varijante da su ga Iluminati dokrajčili, jeste to sranje ali nekad se čovek zapita, kad se seti nekih stvari.

I love Em, cause he gave me somethin, a positive anything is better than a negative nothin'

Ovo je tako dobar stih, evo sad se naježim dok ga čitam.

Proof ima taj profetski momenat al ipak, to ti je taj crnački život, znaš da možeš da stradaš u bilo kom trenutku i njima smrt nije bila strana. U pesmi Kurt Kobain takođe ima onaj stih "Sometimes I wish for my demise, so I can kick it with Bugz", gde aludira na još jednog preminulog člana D12 grupe (meni je njihova posveta Bugzu 'Good die young' isto jaka pesma).
Inače, prisetih se sada kako sam skidao jednu Proofovu pesmu neke 2005- godine preko programa Limewire, i imao sam dial-up internet, i sećam se da je brzina bila oko 5kb/s što znači da mu je trebalo pola sata da skine pesmu od par megabajta. Majku mu kako se sve to brzo izmenilo. Što je najsmešnije, čak mi nije skinuo ni celu pesmu već samo dve od tri strofe, i pesma se nekako naglo završavala i ja sam bio u tripu da je to cela pesma, da bih posle, nakon skidanja čitavih diskografija kad je došao bolji net, skapirao da mi je falila treća strofa sve vreme :lol:

Proof je legenda brate, uvek će ostati zapamćen. Nego šta misliš o Royce da 5'9-nu? Jesi slušao njegov album Death is Certain? Taj album je underground klasik po meni brate. Samo kad čujem onaj klavir na početku, kad krene Regardless i kad kaže: "My arms are heavy, knees weak, palms are sweaty, niggas wanna see me gone already..." Po meni on je posle Proofa i najtragičniji lik u celoj toj Detroit priči, lik koji je imao baš sve preduslove da bude rep zvezda - i zbog para se zajebe. Odbio je ugovor sa Dr Dreom u vreme kad je Eminem isto počinjao jer mu je Dre ponudio 250.000 dolara i neograničen priliv svojih beatova, a Tommy Boy records su mu ponudili samo milion dolara. I on zajebe Dreovu ponudu i naivno jureći za parama ostane na underground levelu, a Eminem postane mega star. Baš sam skoro čitao da još uvek žali za tim, iako je od tad prošlo dosta vremena i iako je snimio onaj platinasti album sa Emom kao Bad Meets Evil, iako snima sa Slaughterhouse itd ipak nije to to, mada on kaže da gleda u budućnost i ne žali toliko, zadovoljan je svojim statusom. Inače Eminem ga je sklonio sa Renegade pesme i potpuno nepravedno ubacio Jay Z-ija (jedan od najprecenjenijih repera po meni). Ipak karma is a bitch što se kaže pa se to bar malo i obilo halapljivom Jay Z-iju o glavu kad ga je Eminem toliko zasenio na traci da se ljudi i danas sprdaju sa tim. Inače gadi mi se Jay i ona njegova drolja Bijonse, drkao sam na nju kad sam bio dosta mladji jer je stvarno bila ekstra riba, sad mi oboje idu na ****** sa uplitanjem u sve i svašta, izigravaju neku elitu, druže se s Obamom, Bijonse pljuje po Kim Kardashian, a muž joj je bivši diler droge i pravi onaj crnja iz geta koji sad izigrava neki ******.

Evo ko nije slušao ovaj genijalni album, Death is Certain:

Samo kad čujem onaj klavir na početku, kad krene Regardless i kad kaže: "My arms are heavy, knees weak, palms are sweaty, niggas wanna see me gone already..."

''His palms are sweaty, knees weak, arms are heavy
There's vomit on his sweater already, mom's spaghetti'' EMINEM - "Lose Yourself"

podsetilo me je na ovo..

nvm.. carry on. ja ne znam ništa o toj muzici

Danas je šest godina od smrti Eyedea-e... govorimo šta hoćemo o reperima, al što se andergraunda tiče, Eyedea zaista zauzima posebno mesto

Meni je što se undergrounda uopšte tiče Slug iz Atmosphere na vrhu. Tu negde su i Vinnie Paz, Ill Bill, mada ne volim čitav taj konspirativni trip i političku priču, ali mimo toga su kraljevi... Svakako da mrtve legende zauzimaju posebno mesto, Eyedea, Viro the Virus... nikad prežaljeni, nikad zaboravljeni!
Evo je moja omiljena od Eyedee, ne znam ni sam koliko sam puta ovo zavrteo:

"One day this shit will kill me, but I guess that it's okay..."

Poslednja izmena:
Ovaj Tech N9ne je tehnički sjajan reper, ali brate mili lik ceo život repuje brzo, gde je tu umetnost? Zvuči kao robot i još misli da je faca.

Ma ne slušam tech nine-a, bzvz mi je. Mac Lethal mi je sjajan na ranijim albumima.. Ovaj novi je, po mom mišljenju, jednoličan. A ovde mi se zapravo dopadaju matrica i refren.

Tech se previše loži na tu brzinu, a Tonedeff bi ga oduvao u svakom smislu.

Lirički je genijalno, ali brate imam neki osećaj da će da usere ovaj album... ova pesma poručuje baš to, previše je otišao u sferu loženja na tehniku i osvajanje respekta drugih repera... tu se gubi ono osnovno što Eminem jeste, nema više suštine, imam osećaj kao da sad gleda da bude upeglan tehnički, lik bukvalno postaje kao onaj debil Tech N9ne... nije ni čudo što je skoro snimio pesmu sa njim, tačno se vidi da degradacija nažalost. Nadajmo se najboljem, ali ovo uprkos liričkoj genijalnosti ne obećava.

- - - - - - - - - -

A i ovo što pljuje Trampa nije okej, baš od njega sam očekivao da skapira Trampa na pravi način.

Kako si ti doživeo Trampa Sukhoi?

Tramp je čovek koji ima ogromno bogatstvo i sam je finansirao svoju kampanju, što znači da ne zavisi od velikih korporacija i establišmenta, koji upravljaju odlukama svih drugih američkih političara, prosto jer ih drže u šaci finansiranjem kampanja i drugim stvarima. Drugo čovek je car, recimo moji omiljeni svetski političari su Vladimir Žirinovski i Žan Mari Le Pen, a njega su već poredili sa Žirinovskim. Tramp je kao i Žirivnoski na strani običnog naroda, demagog je i govori šta misli, nema dlake na jeziku. Uz to mi se dopada njegov narodni stil, lišen političke korektnosti, blizak običnom čoveku, radničkoj klasi u Americi, što je ono što jako cenim jer ja najviše volim takve ljude, običan narod i radnike. Zato njega i ne vole drugi političari, glumci, muzičari, biznismeni i ostala takozvana "elita", kao ni srednja klasa jer ga se plaši. Treće lik je jako zanimljiva pojava u svetu politike, prosto nikad nije dosadno gledati ga šta god da radi, za razliku od raznoraznih upeglanih Obama, Klintonovih, Bajdena, Al Gorova, Romnija i ostalih on je nešto drugačije, nezavisan, ekstravagantan, okrenut običnom narodu, pravi narodni vodja, kao Žirinovski ili Berluskoni recimo. Treće čovek se izvinio Srbima za bombardovanje.

Klintonova je zmija, ona ima trag nebrojenih leševa iza sebe, radovala se javno kad je Gadafi silovan i zaklan, sklona je lažima, radi za establišment i što je najgore mrzi Srbe i sve vezano za Srbe, što je negde i logično obzirom da joj je muž bio predsednik kad je bombardovana Srbija. Za razliku od Trampa koji hoće dobre odnosne sa Rusijom i smirivanje tenzija, ona je ratnohušački nastrojena i neka moja procena je da je ona najizvesniji kandidat za pokretanje trećeg svetskog rata. Uz to je i bolesna, ima moždane poremećaje, jedva stoji, gubi se, znači takvoj osobi ne bih dao da mi pričuva kera a kamoli da vodi najmoćniju zemlju na svetu.

Ono što je meni kod Eminema zasmetalo je što on pljuje po svemu onom zbog čega je Tramp sjajan, a ja sam baš od Eminema očekivao da prepozna Trampovu vrednost, pošto je Eminem baš potekao iz tog white trash okruženja koje najviše i podržava Trampa. A on bukvalno govori da Tramp nije dobar je ima svoj novac, jer ne mora da odgovara nikome pa ni velikim korporacijama itd, pritom uopšte ne kapirajući da je u interesu tih najmoćnijih korporacija i familija koje vladaju iz senke da izazovu što više ratova po svetu, kako bi se otimala nafta i okupirale zemlje, što znači više mrtvih američkih mladića i devojaka koji bivaju poslati da se bore za interes bogataša po Iraku, Afganistanu, Siriji, Libiji i gde sve ne...

Poštujem to što si izneo o Trampu, iako se generalno ne slažem da je on bolji kandidat, odnosno, da budem preciznija NE ZNAM da li je bolji, pošto su ljudi primorani da biraju buklvano između Turd Sandwich i Giant Douche.

Moram samo da ti kažem da se Tramp nikada nije izvinio Srbiji za bombarovanje, njegov štab je to i demantovao, a tu izmišljotinu možeš uostalom proveriti i sam. Taj intervju iz ''Nedeljnika'' je potpuna izmišljotina jednog velikog prevaranta. Evo jednog zanimlivog linka o autoru tog navodnog intervjua sa Trumpom, ovde npr. on priča o filmu koji će snimiti o Nikoli Tesli, kako će u filmu glumiti Kristijan Bejl i tako još neke veoma poznate ličnosti, i gde ga Adanja Polak naravno uništava..

Sukhoi, pogrešno tumačiš Eminema, on nikada nije u svojim pesmama podržavao nekog političkog kandidata, i sve se uglavnom svodi na njihovo prozivanje. A Klintonova je već bila na meti (HIllary Clinton tried to slap me, and called me a pervert, i ripped her fu'ckin toncils out and fed her sherbet-biatch!), prirodno je da Tramp dođe na metu. On može i da glasa za Trampa ili da ga gotivi, to je nebitno, kroz čitavu svoju karijeru napadao je ljude koji zaslužuju i koji ne zaslužuju, ne znam što se uzrujavaš i doživljavaš ozbiljno njegove pesme. Pritom ton pesme nije kao kod Mosh npr koja je bila ozbiljnija, i koja je napadala Buša argumentovano.

Sukhoi, pogrešno tumačiš Eminema, on nikada nije u svojim pesmama podržavao nekog političkog kandidata, i sve se uglavnom svodi na njihovo prozivanje. A Klintonova je već bila na meti (HIllary Clinton tried to slap me, and called me a pervert, i ripped her fu'ckin toncils out and fed her sherbet-biatch!), prirodno je da Tramp dođe na metu. On može i da glasa za Trampa ili da ga gotivi, to je nebitno, kroz čitavu svoju karijeru napadao je ljude koji zaslužuju i koji ne zaslužuju, ne znam što se uzrujavaš i doživljavaš ozbiljno njegove pesme. Pritom ton pesme nije kao kod Mosh npr koja je bila ozbiljnija, i koja je napadala Buša argumentovano.

Itekako je važno, jer je poenta u političkom momentu u kom je to izgovorio. Ovo za Hilari nikako nije isto jer je to repovao u Role Model pesmi na početku karijere, i to na zajebantskoj liniji, a sada u ovom političkom momentu on kritikuje Trampa baš sa aspekta njegovih najvećih vrlina koje kritikuje kao mane, pesma se indikativno zove Campaign Speech, i on se tri meseca pred izbore jasno i nedvosmisleno svrstava na stranu Hilari i poručuje za koga će glasati.

Poštujem to što si izneo o Trampu, iako se generalno ne slažem da je on bolji kandidat, odnosno, da budem preciznija NE ZNAM da li je bolji, pošto su ljudi primorani da biraju buklvano između Turd Sandwich i Giant Douche.

Moram samo da ti kažem da se Tramp nikada nije izvinio Srbiji za bombarovanje, njegov štab je to i demantovao, a tu izmišljotinu možeš uostalom proveriti i sam. Taj intervju iz ''Nedeljnika'' je potpuna izmišljotina jednog velikog prevaranta. Evo jednog zanimlivog linka o autoru tog navodnog intervjua sa Trumpom, ovde npr. on priča o filmu koji će snimiti o Nikoli Tesli, kako će u filmu glumiti Kristijan Bejl i tako još neke veoma poznate ličnosti, i gde ga Adanja Polak naravno uništava..

Jbg nisam znao za tog šarlatana, ali nevezano za to sve ostalo vezano za Trampa itekako stoji, drugo bolji je samim tim što je na drugoj strani ringa Hilari Klinton čiji nas je muž bombardovao i ubijao nam decu, ko god da je protiv Hilari ja bih navijao za njega, pošto od nje gore ne postoji trenutno.

Back