Bože blagi koliko su užasni. Što su stariji to su gori. Ja prosto ne mogu da kapiram kako neko nije svestan da nešto treba da prestane da radi. Pored toga što su im semantički pesme površne i loše, i tehnički zaostaju daleeko, tipa ne samo da se nisu odmakli od svojih početaka, nego su i nazadovali. Likovi su zaglavljeni u vremenskoj kapsuli, a što je još gore, publika je takođe, zato im i šljaka ovo.
Škabo je po tom pitanju posebno zloglasan, čovek repuje već petnaest godina a nije nijednom promenio flow. Bukvalno svaka pesma mu je na isti način odrepovana, da ne pričam o načinu pisanja tekstova koji isto nije promenio, plus uvek iste teme o njegovom psu, ženi, vaspitanju, porodičnim vrednostima, štetnosti drogiranja i slično.
Mene inače kako sam stariji mnogo počinju da smaraju politički obojene pesme bilo koje vrste, sem ako nisu nihilistički obojene ko što radi KMFDM recimo, znači neka brutala i pozivanje na uništenje i ubijanje svega i svakoga. Ovi što kao kritikuju sistem i popravljaju svet su mi se smučili, em se to nikad neće desiti em to nema veze s vezom, kad se setim koliko sam nekad gotivio Marčelova trabunjanja o pobuni protiv proseka, o tome kako nas sistem grize i sličnim sranjima, a sad kad sam sazreo ne mogu da verujem šta sam ja slušao i na šta se ložio. A to što se Marčelo nije pomerio sa te tačke evo već skoro petnaest godina više govori o njemu, čovek je ostao na istim infantilnim stavovima koje je imao sa 19, 20 godina. Nije ni čudo što ga samo deca slušaju, ja kad sam bio na njegovom koncertu nisam video osobu stariju od 16 godina, bio sam najstariji tamo, osetio sam se kao deda.
Da ne pričam o Sarsu, Dubiozi Kolektiv i sličnim pojavama, to je tek bolno za gledati i slušati. Ili recimo onaj Moral Kombat što peva "da te ne bih lemo, nemoj biti emo", brate to su kao neki matori metalci, klasični debili što vode obične živote i lože se na metal, i misle da su nešto bolji od tih emosa koje pljuju u pesmi. A kad sam im video publiku koja to peva sa njima, znači oni najgori buržuji i mamini i tatini sinovi što misle da su posebni ako pljuju emose, dodju na koncert i lože se nešto. Mislim ne volim ni ja emose, ali ovi nisu ništa bolji, a misle da jesu. Isto je i sa onima koji pljuju Džastina Bibera, svaki budak koji želi da bude poseban u očima drugih i superioran opljuje tog Bibera.
Većina ljudi su jad i beda, nema to veze sa Biberima i emosima. U ovoj zemlji pogotovu, znači kad čujem nekog da mi priča o pogubnosti rijalitija, o Biberu i emosima odmah znam sa kim imam posla.