Muvanje i druženje

• Začetnik teme Začetnik teme Paula
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Imam problem sa tim što neće sa mnom da se druže :(

Naime, čim dam do znanja da nisam zainteresovana za sex ili vezu, odmah prestanu da se javljaju. To razumem donekle, ali da li to znači da sam nezanimljiva kao osoba? Da se sa mnom ne može lepo popiti neko piće bez ikakvih očekivanja.

Juče me se setio jedan, upoznali se na nekim planinarenjima, lepo smo se družili u većem društvu, zezali, i kaže e davno se nismo videli jesi li za malo druženja, piće. Meni prija da izađem, da se odmorim posle rada, a bilo mi je zabavno sa njim, kažem ajmo volela bih ! I on napisa "tako te volim. Uvek sam se palio na tebe". :(

Znači, prvo što sam napisala jeste jaooooooo, nisam baš zainteresovana za to, on napisa "bićeš".
Šta mi sad preostaje? Ako odem misliće da sam pristala na muvanje, a meni nije do toga.

Kako žena da se druži sa nekim, ako kažeš da nisi zainetersovan prestane da se javlja, možda treba ćutati gde stojiš, pomalo flertovati, i ne izjašnjavati se? Mislim, jel to način da imaš muške poznanike, da bi se malo družili, zezali, svako ode svojoj kući, da ne kažeš na čemu stojiš, praviš se nemušt? I ovo je N-ti put ista situacija.

Koji je vaš savet?
Smatram da je u redu sa nekim popiti neko pice bez ocekivanja za seks.....lepo je sa nekim popiti pice........međutimi danas je tempo zivota takav da mnogi nemaju vremena za normalno druzenje......jednostavno takvo je vreme

Ljudi, ja napisah da baš ne verujem u ta neka prijateljstva.
Za mene je reč prijatelj nešto što se odnosi na nekog na koga možeš da se osloniš, to mi je ozbiljnije.

Lepo sam u temi napisala za povremena druženja, izlaske, znači nemam nameru da ozbiljno prijateljujem. Niti to tražim.
Nego povremeno bih volela da izađem sa različitim ljudima, a obično se to svede na to da li ti se sviđam, da li mi se sviđaš i ako neko neće onda se nikad više i ne vidimo.

Pa je moje pitanje bilo savet kako da se to ne desi, da postoje neki ljudi sa kojima se možeš videti ponekad bez rasprava o tome. Jendostavno, izađeš da ti bude prijatno.

Naime, čim dam do znanja da nisam zainteresovana za sex ili vezu, odmah prestanu da se javljaju. To razumem donekle, ali da li to znači da sam nezanimljiva kao osoba?
Ne nužno, rekao bih da većina neprijateljski doživljava bilo kakvo odbijanje.
Tj. retkost je da je druženje moguće u takvim situacijama.
Juče me se setio jedan, upoznali se na nekim planinarenjima, lepo smo se družili u većem društvu, zezali, i kaže e davno se nismo videli jesi li za malo druženja, piće. Meni prija da izađem, da se odmorim posle rada, a bilo mi je zabavno sa njim, kažem ajmo volela bih ! I on napisa "tako te volim. Uvek sam se palio na tebe". :(
Znači, prvo što sam napisala jeste jaooooooo, nisam baš zainteresovana za to, on napisa "bićeš".
Šta mi sad preostaje? Ako odem misliće da sam pristala na muvanje, a meni nije do toga.
Ili otkažeš (logičnije mi je nešto) ili ga odebeš?
Kako žena da se druži sa nekim, ako kažeš da nisi zainetersovan prestane da se javlja, možda treba ćutati gde stojiš, pomalo flertovati, i ne izjašnjavati se? Mislim, jel to način da imaš muške poznanike, da bi se malo družili, zezali, svako ode svojoj kući, da ne kažeš na čemu stojiš, praviš se nemušt? I ovo je N-ti put ista situacija.

Koji je vaš savet?
Pa pozoveš onog ko ti prija za druženje?

Šta znam sa drugaricama imam taj neki reciprocitet sa viđanjima i druženjima, tipa održavamo taj neki online kontakt, a dogovaramo se za viđanja uživo na osnovu naših mogućnosti.

Za mene je reč prijatelj nešto što se odnosi na nekog na koga možeš da se osloniš, to mi je ozbiljnije.

Lepo sam u temi napisala za povremena druženja, izlaske, znači nemam nameru da ozbiljno prijateljujem. Niti to tražim.
Nego povremeno bih volela da izađem sa različitim ljudima, a obično se to svede na to da li ti se sviđam, da li mi se sviđaš i ako neko neće onda se nikad više i ne vidimo.

Pa je moje pitanje bilo savet kako da se to ne desi, da postoje neki ljudi sa kojima se možeš videti ponekad bez rasprava o tome. Jendostavno, izađeš da ti bude prijatno.

E, a šta ako se tebi neko svidi? Šta onda radiš, trpiš ili kažeš? Jednaka pravila moraju da važe za sve. Možda se ljudi ne javljaju od straha da ih ne zaskočiš.

E, a šta ako se tebi neko svidi? Šta onda radiš, trpiš ili kažeš? Jednaka pravila moraju da važe za sve. Možda se ljudi ne javljaju od straha da ih ne zaskočiš.

Šta je problem reći... :)
Meni prijaju otvoreni ljudi... Pored nekih koji muljaju, ne znam na čemu sam, ne osećam se prijatno. Znači, možemo se mi lepo izrazgovarati. Imati simpatiju nije ništa loše. Ali i pored toga što nema konkrentog benefita, ne vidim šta je problem ponekad sa nekim izaći, ispričati se.
E sad, ako se neko baš primi, nije onda više prijatno.

Meni prijaju otvoreni ljudi... Pored nekih koji muljaju, ne znam na čemu sam, ne osećam se prijatno. Znači, možemo se mi lepo izrazgovarati. Imati simpatiju nije ništa loše. Ali i pored toga što nema konkrentog benefita, ne vidim šta je problem ponekad sa nekim izaći, ispričati se.
E sad, ako se neko baš primi, nije onda više lepo.

Jasno, nego sam se setio onoga da često žene pod "ne želim da me muvaju", ustvari zapravo misle na "želim da me muvaju, ali samo oni koji mi se sviđaju, ostali samo za druženje". I onda je u tom kontekstu dosta teško poklopiti konckice. Zato i jeste malo izazovno nači to što si htela, ali da postoji, fakat postoji.

Po meni je ključ provaliti nečiju nameru druženja. Ako je to muvanje, a muvanje ne želimo (od te osobe ili inače), onda zaobići. Samo je problem što ljudi nisu dovoljno iskreni, ni muški ni ženski, pa niko neće otvoriti karte odma. Nego tako šetate, ti razmišljaš o suncu i cveću a on planira prvi potez za muvanje, zabole ga za sunce i cveće ;)

O kojim temama? O cemu bi se pricalo na takvom razgovoru?

mislim da je ovde jasno sta se desava, nazalost ukalupila si sebe tako da te muskarci posmatraju kao "seksualni objekat" vise nego kao osobu, posebno je ocigledno zato sto ti se desava na mestima i sa ljudima za koje nikad ne bi nikad rekla.
Savet nemam, ko sam ja da delim savete bilo kome, mozda jedino da u startu postavis odredjene barijere.

Ako nesto znaci, ja mislim da si kul lik kao osoba

Ma dajjj 🙂
Pa zezamo se, pričamo politika, posao, šta nam se dešava, slušamo muziku, gledamo ljude, popijemo nešto, odmoriš se od posla i aktivnosti naravno, to može ako ti je neko prijatan, ako se osećaš opušteno
Paaa sada...
Mahom izbegavam da pričam sa prijateljima o politici, poslu i nekim prethodnim dešavanjima, iz nekog mog iskustva to ubija priču.
Uglavnom kada pričamo bude u fazonu šta se kod nad dešava i šta planiramo

Tesko ces to naci u kasnijim godinama.

Ne nemoguce, ali tesko.

Obicno je to sto si pomenula, vezano za svidjanje, ili ako nekom trebas za nesto, tipa treba mu pozajmica, ili da mu zavrsis nesto preko veze, ili mu treba neka treca pomoc.

To je lakse mozda naci po nekim grupama gde se srecu ljudi sa slicnim zivotnim interesovanjima npr. Ali ovako u svakodnevnom zivotu- tesko.

Ja i kada se primim, to jeste vidljivo....ali nisam navalentan......tako da me koleginice na poslu obozavaju zbog toga

Pa kako da se odmorim od posla ako pricam o poslu i politici i sta mi se desava u zivotu?
Ili jos gore da slusam drugu stranu sta joj se desava na poslu, u zivotu i koji su joj politicki stavovi. Mislim to je koliko sam razumeo neko opusteno neobavezujuce druzenje, sto ukljucuje i to da ne zelim previse da se upustam u zivot te druge strane. S muskarcima kada sednem i vidim da ce celo vece da se svede na politiku, cupkam i smisljam opravdanje da idem.
Sto bih? To je i razlika izmadju drugara i prijatelja. Sa drugarima obicno imam neku zajednicku stvar zbog koje visimo. Neko interesantno drustvo, tu je zezanje, ima cica pica, uzbudljivo je. A ne ovo da sednem s nekom zenskom osobom sa aseksualnim namerama i pricam o njenom zivotu i plus da se foliram kako mi je to zanimljivo i i ispunjujuce. Wotafak? Mislis da sam lud?

sad još nešto razmišljam...
valjda muškarci imaju taj stav da zauzeta žena ne treba da ima muške drugare, pa ako pristanemo na piće, to znači da zapravo nismo zauzete ili da jesmo, ali smo spremne na prevaru
nemoj genenraliuovati, svaki muskarac je drugaciji, vas problem je sto ne znazi otvoreno da pticate, vec samo nesto nagadjate. Pa ako zi je drug ili prijatelj valjda pticate otvoreno o svemu.
Sto je problem reci, ja sam zauzeta? Ali zelim da budemo prijatelji? npr jasno mu stavis do znanje da neces intimu, e sad ako mu odg odg, ako ne koga briga

Imam problem sa tim što neće sa mnom da se druže :(

Naime, čim dam do znanja da nisam zainteresovana za sex ili vezu, odmah prestanu da se javljaju. To razumem donekle, ali da li to znači da sam nezanimljiva kao osoba? Da se sa mnom ne može lepo popiti neko piće bez ikakvih očekivanja.

Koji je vaš savet?
Ја не бих ишао на тај састанак и то дружење. Немам појма било шта о теби, тако да је ово на прву руку.

Он вероватно има искуства са другим женама које користе исте изговоре и образложења, тако да на такав резон можеш да захвалиш другим женама. То је на нивоу секса на првом састанку, слања или захтевања да се пошаљу наге слике и слично. Ако није било жена које су то радиле, не би ико то и тражио. Култура се исто променила тако да утицај технологије и медија исто делује на психу.

По ономе што ја видим, као што си ушла да планинариш, и освојиш планину, тако и он хоће да планинари по теби :). Сад, ти знаш да ли је он довољно зрео да прихвати твоје не, и прими то знању, или не, или ће то само бити још један повод за игру.

Ја не знам како изгледаш, али по ономе што читам, изгледа да привлачиш мушкарце, што није лоше наравно, само је питање да ли је у питању привлачење специфичног калибра?

Samo cu reci da ja verujem u musko zenska druzenja (drugarski), i prijateljstva, prijatelj je ipak vise od drugara.
Dobra drugarica/prijateljica je kao sestra, i sa njima mozes da se otvoris o stvarima sa kojima ne mozes sa muskim drustvom itd.

E sad iskustva su vise losa nego dobra, i meni kao muskarcu, ne razumem kako ljudi ne mogu da racionalisu i stave prijateljstvo iznad emocija. I pri tom mislim da je gore kad se zaljubi u tebe, nego kad samo hoce da te odvede u krevet, kao recimo u ovom slucaju vas doticni.

Lakse je odbiti za krevet, nego biti u situaciji u kojima ne znas kako da se postavis

Back