Musko-zensko prijateljstvo

pa ja ne znam sta bih rekla na ovu temu..

imala sam puno drugova..i imam ih jos..

ja imala drugarski odnos prema njima, a onda kako su se okolnosti poklapale otkrivala da nam je odnos zaista prijateljski iskren, ali sa njihovom zadnjom namerom..ako shvatate o cemu pricam..:cool:

pre neki dan, drug sa kojim sam delila prostor ispod satora nedavno..spavala - vreca do vrece (i jesam naslutila neku bioenergiju na onom mestu:mrgreen:, al sam mislila da mi se ucinilo samo) mi je na moj komentar u vezi prekida net konekcija(a bili na chatu) direktno odgovorio da je on konektovan stalno, a da sam ja ta koja se necka..:eek:

a sjajno smo pokaceni mentalno..identican smisao za humor..kad god mi je trebala pomoc, nisam ni morala da pitam - vec je bio tu..ma pored njega mi je relax potpuni..

i nije uopste neprivlacan..daleko od toga..ribe ga spopadaju..
al mislim..drug je drug..

i kad malo izanalizirah svoju drugarsku musku okolinu..cini mi se da bi se svi moji drugovi sa mnom druzili i malo drugacije, jos bliskije..samo kad ne bih ja drzala odnos na ovakvoj drug-drug distanci..i stalno ih vracala korak nazad kad predju granicu..

a mozda im to samo mars u necemu ne da mira,,ko zna..:mrgreen:

rezime - moj je utisak, da drugove imam iskrene, ali da ne bi imali nista protiv da budemo jos bliskiji drugovi..:flert: ako razumete o cemu pisem..

e a onda nastavak..

ovih dana mi taj isti drug kaze da je upoznao devojku koja je ista ja..( verujem u to da svako od nas ima svog `dvojnika`)..
i da je `prepustio` svom dobrom drugu recima - ja vec imam svoju dive ..

juce kad mi je na chatu to ponovo spomenuo iskoristim priliku da mu postavim skakljivo pitanje..da li mi se ucinilo ili sam stvarno osetila onu bioenergiju, na onom mestu..:rumenko:

jesi - odgovorio mi je ..i zasuo me bujicom..
da sam mu zaista prijatelj, i to dobar, najbolji..ali da ne zna do kada cemo moci da budemo prijatelji..

e j.b.g..

Poslednja izmena:
Ovaj mali iz teme latinoamericke me podseti..jel tvrdite da postoji musko-zensko prijateljstvo ali ono gde su bas bas bliski, cesto se cuju, vidjaju, imaju potrebu jedan za drugim a da apsolutno nista ne postoji u "romanticnom smislu" ni sa jedne ni sa druge strane?
ZNaci ne racunam ono poznanik, koleginica, ili od momka drugar pa smo dobri..nego bas bas bliski kao prijatelji, a bez sexualne privlacnosti sa obe strane?

Ja sam imala takvog prijatelja, takodje mislila da ne postoji tu nista vise od prijateljstva. I posle oko tri godine druzenja - jedno pijano vece zavrsismo zajedno. Mislila sam da je to samo bio sex za jedno vece al evo vec tri meseca smo u nekoj nedefinisanoj prici i mnogo je cudno. Pomislim nekad da je bolje da se nista nije ni desilo, jer je nas odnos sad potpuno promenjen, al s druge strane ne bi imali to sto sada imamo... ma nem pojma haos, mnogo cudan osecaj!
A inace to sto sad imamo nije javno (ustvari nekad i jeste) ozenjen i tako to...

Ovaj mali iz teme latinoamericke me podseti..jel tvrdite da postoji musko-zensko prijateljstvo ali ono gde su bas bas bliski, cesto se cuju, vidjaju, imaju potrebu jedan za drugim a da apsolutno nista ne postoji u "romanticnom smislu" ni sa jedne ni sa druge strane?
ZNaci ne racunam ono poznanik, koleginica, ili od momka drugar pa smo dobri..nego bas bas bliski kao prijatelji, a bez sexualne privlacnosti sa obe strane?

Tesko. Uvek je jedan taj koji oseca privlacnost prema onom drugom.

Medjutim, itekako je moguce ako je prijateljstvo povrsno, ad-hoc, ali se konstantno odrzava, i to su najzabavnija i najradosnija prijateljstva.;)

Moja dobra drugarica iskusno tvrdi da taj fenomen-m/z prijateljstvo u svom integralnom obliku ne postoji, nego "tu uvek neko negog hoce ili nece da kara".
Ko je prijatelj i ima prijatelje, zna sta takav odnos podrazumeva i normalno je da je lisen bilo kakvog oblika privlacnosti.
U protivnom je sve kvazi-odnos, po principu "daces mi kad tad".

Ne znam za iskustva drugih ,ali ja ne verujem u musko-zensko prijateljstvo.nekako nije prirodno.......

Ja sam oduvek imala drugove, imam i sad, i bolji su nego zensko drustvo, a najbolju drugaricu nemam, imam druga!
Cak je coEk i ozenjen i ima decu i sa svima njima sam dobra, ali je on jedina osoba u koga imam bezgranicno poverenja i kome mogu da kazem i svoja najtajnija razmisljanja!
Mislim da je to sve stvar karaktera!

Ma moguce je, meni je najbolja drugarica bivsa devojka :)

A ozbiljno, stvarno je moguce.

A uostalom, kad si sa nekim u ozbiljnoj vezi, valjda sa njim treba da budes ne samo i prijatelj, nego NAJBOLJI prijatelj.

Racuna li se to pod prijateljstvo ?

Citam,i shvatam da se i ja uklapam u sve to,tj.i moja prica je u fazonu da smo se druzili neko vreme i sad se evo...zabavljamo,ako bi se tako moglo reci. I to je "polu-javno"...uz dodatak da nije ozenjen...:)
Mislim,lepo je...ne zelim da prestane. Ali je cinjenica da je sve nekako cudno i da se mora uloziti dosta truda da se odrzi.
Ipak,verujem da m-z prijateljstvo postoji...u nekom obliku:)

Znaci ne racunam ono poznanik, koleginica, ili od momka drugar pa smo dobri..nego bas bas bliski kao prijatelji, a bez sexualne privlacnosti sa obe strane?

Ne tvrdimo, imamo, doživeli smo, traje nam... :D

Naravno, moj najbolji prijatelj je musko, a ujedno i jedini muski prijatelj. xDD
I to je bas ono iskreno prijateljstvo, bez necega izmedju...znamo se od vrtica :)
I uopste, suprotan pol,momci, mnogo su bolji prijatelji od devojaka, privrzeniji..

Poslednja izmena:
Postoji ako je nikad ne pozelis ili ako si je nekad zeleo.

Ne znam, covece, ja ne kapiram ljude koji imaju fobiju od suprotnog pola. Ne kapiram da je nekom seksualni nagon ispred svega. I onda kao "necu da se druzim sa suprotnim polom, jer hocu sve da ih pojebem". Koliko treba da si rob, koliko treba da si ogranicen? Pa imam milion zajednickih interesovanja koje mogu da delim sa suprotnim polom, vise nego sa zenskim...ono, roknula bih se, da me silom odvoje od mojih muskih prijatelja. :neutral:

:ok: Sustina.

Mislim da odgovor na temu zavisi od toga koliko ljudi imaju duha i samim tim u kojoj su meri sposobni za interesovanja izvan onih koja diktiraju bioloski nagoni, da bi onda bili u prilici da ih podele s osobom suprotnog pola. Toliko toga postoji izvan seksualne sfere, da mi je smesno da kod nekih ljudi uopste postoje ovakve dileme, uz razrade taktika kako u takvim situacijama prevazici polni nagon.

Ljudi svakako nisu genitalije, vec mnogo vise od toga.
Nazalost, nisu svi sposobno da u drugom coveku najpre vide ljudsko bice, pa tek onda pol.

Ma moguce je, meni je najbolja drugarica bivsa devojka :)

A ozbiljno, stvarno je moguce.

A uostalom, kad si sa nekim u ozbiljnoj vezi, valjda sa njim treba da budes ne samo i prijatelj, nego NAJBOLJI prijatelj.

Racuna li se to pod prijateljstvo ?

To pokazuje da ne postoji stroga granica na relaciji seksualno-aseksualno, i da su stvari daleko komleksnije, pa je zbog toga potreba za rigidnim klasifikovanjem jednog odnosa krajnje besmislena i nehumana.

Bila tema.
Meni su najbolja drugarstva sa ženama sa kojima sam se kresnuo. Obavili smo to, znamo kako je, nemamo više tajni, nema one žensko-muške tenzije i možemo na miru da se družimo.

A moze i tako... :lol:

pa ovako.. imala sam drugove, bliske prijatelje.. akcenat na 'imala' :(

Bez obzira na prijateljstvo u smislu musko/musko, zensko/zensko ili zensko/musko, ne treba se nikome peti na glavu i svaki dan zivkati. Time ometamo socijalni razvoj te osobe da se krece i upoznaje nove ljude. A da li moze normalno prijateljstvo da postoji? Apsolutno, imam dosta devojaka koje su mi prijateljice- drugarice , no sex, no romansa i tako ce i biti. Cak i bivse veze sa kojima ostanes prijatelj. Da apsolutno.

Postoji i nije bas tako retko. Zavisi od zrelosti ljudi, psihicke i fizicke.

Back