Musko-zensko prijateljstvo

Meni samo nije jasno zasto bi zene drzale prijatelje u friend zoni? Zar se ljubavna veza ne zasniva na prijateljstvu, sa dodatkom fizickog odnosa? Imate prijatelja s kojim se cujete/vidjate na svaka dva-tri dana, s kojim vam je potpuno zabavno i prijatno. Zasto to ne bi preraslo u nesto vise? Ne kaze se dzaba nesto vise :D

Ovaj mali iz teme latinoamericke me podseti..jel tvrdite da postoji musko-zensko prijateljstvo ali ono gde su bas bas bliski, cesto se cuju, vidjaju, imaju potrebu jedan za drugim a da apsolutno nista ne postoji u "romanticnom smislu" ni sa jedne ni sa druge strane?
ZNaci ne racunam ono poznanik, koleginica, ili od momka drugar pa smo dobri..nego bas bas bliski kao prijatelji, a bez sexualne privlacnosti sa obe strane?

Tesko, retko, ustvari mislim da u malo kasnijim godinama uopste ne postoji. Svakim danom se ova moja filozofija potvrdjuje.

Ja tvrdim da postoji i imam ih.
I zasto prijateljstvo nije pravo ako se muskarac cak i lozi na prijateljicu ili bi imao seks sa njom, a ona je toga svesna?
Sta su to, lazna prijateljstva?
Losiji sam covek, izneverio bi je, ne bih joj se nasao ako je strefi neki problem u zivotu ili sta, izgubila bi poverenje?
Samo zato sto bih se ***** sa njom?

I zasto prijateljstvo nije pravo ako se muskarac cak i lozi na prijateljicu ili bi imao seks sa njom, a ona je toga svesna?
Losiji sam covek, izneverio bi je, ne bih joj se nasao ako je strefi neki problem u zivotu ili sta, izgubila bi poverenje?

Posteniji je to odnos i iskreniji to sto ti kazes..., ali ono sto je bitno - to onda i nije cisto prijateljstvo vec nesto vise...

Nesto vise je samo ako se nesto vise i desi. Ja stvarno tako mislim.
Prijateljstvo su dela, a ne misli.
Ja mogu da mislim da bih izlizao i opsluzio sve moje drugarice, ali to nikad necu uraditi.
A od mene nece imati ni frku ni problem, cak stavise, mogu samo da se ponose sto im je neko kao ja prijatelj.

Pa bas i nije prijateljstvo ako stalno mislis kako bi ih lizao i opsluzivao :lol:
Mislim, ne vredi bezati od toga sto jesmo, i to se moze tu i tamo pojaviti, ali ako se javlja stalno i intenzivno, onda izvini, prijateljica ti se svidja kao zena a ne kao covek, i postaju malo upitni tvoji motivi i same osnove za takvo prijateljstvo

Pa bas i nije prijateljstvo ako stalno mislis kako bi ih lizao i opsluzivao :lol:
Mislim, ne vredi bezati od toga sto jesmo, i to se moze tu i tamo pojaviti, ali ako se javlja stalno i intenzivno, onda izvini, prijateljica ti se svidja kao zena a ne kao covek, i postaju malo upitni tvoji motivi i same osnove za takvo prijateljstvo

Ali zasto ne bi bilo prijateljstvo, cak i da joj priznas to?
Mada svaka odrasla i normalna zena to sama zna.
Samo ne treba da dozvolis da tvoj Dart Veder pobedi tvog Skajvokera :lol:
Salim se, ali razumes sta hocu da kazem...

Nisi ti los prijatelj, ali zar tako nesto nije generator frustracije - konstantno zelis nesto sto ne mozes da dobijes...

Sto se mene tice, mogu ja da budem odlican prijatelj zenama, ali ako me ona seksualno privlaci, nikad necu da joj budem pravi prijatelj. Ponasacu se kao da sam pravi prijatelj, ali prosto necu da dozvolim sebi da je volim onoliko koliko volim muske prijatelje niti cu da joj pricam svoje najintimnije stvari, i uvek cu da trazim priliku za seks. U suprotnom, ako dozvolim sebi da je toliko zavolim kao prijatelja, a uz to me i seksualno privlaci, nastaje "zaljubljenost", a to je u tom slucaju fatalno. Da bih bio prijatelj sa zenom, ne smem da je posmatram kao prijatelja, nego kao ongoing project takoreci, osobu koju "muvam" duze vreme... Sto ne znaci da necu da joj budem odlican prijatelj

To je sve velika steta, jer mi je druzenje sa zenama plezir. Bas volim kad upoznam neku zanimljivu zenu koja mi nije privlacna

Meni samo nije jasno zasto bi zene drzale prijatelje u friend zoni? Zar se ljubavna veza ne zasniva na prijateljstvu, sa dodatkom fizickog odnosa? Imate prijatelja s kojim se cujete/vidjate na svaka dva-tri dana, s kojim vam je potpuno zabavno i prijatno. Zasto to ne bi preraslo u nesto vise? Ne kaze se dzaba nesto vise :D
Zato što među nama nije bilo hemije, bar ne uzajamne. Prijatelj je neko ko ti odgovara po brojnim pitanjima koja se ne odnose sa sexualnu privlačnost. Da tu ima nečega, makar i radoznalosti, neko bi već probao makar da vidi kako to izgleda.

Ja lično mislim da muško-ženska prijateljstva ne postoje. A i ako postoje uglavnom taj muškarac i ta žena što su najbolji prijatelji dugo vremena završe zajedno na kraju. :D To govorim na osnovu iskustava mojih i mojih bližnjih, što ne znači da je to tako i nikako dugačije. Možda negdje i postoje muško ženska prijateljstva, ali ja se sa tim srela nisam. Znam da svaki moj muški "prijatelj" na svakoj žurci dosad, ako bih imalo popila, on bi pokušao da me smuva da završimo zajedno... , a prijatelji to ne rade.

Ovaj mali iz teme latinoamericke me podseti..jel tvrdite da postoji musko-zensko prijateljstvo ali ono gde su bas bas bliski, cesto se cuju, vidjaju, imaju potrebu jedan za drugim a da apsolutno nista ne postoji u "romanticnom smislu" ni sa jedne ni sa druge strane?
ZNaci ne racunam ono poznanik, koleginica, ili od momka drugar pa smo dobri..nego bas bas bliski kao prijatelji, a bez sexualne privlacnosti sa obe strane?

Postoji, i objektivno to i jeste opis jedino moguceg oblika prijateljstva, kada nema seksualne privlacnosti, i ne samo seksualne vec kad nema onog 'neceg', kada nije prisutno ono 'nesto', nesto sto pravi razliku izmedju prijateljskog i ljubavnog. Licno, sva moja prijateljstva sa osobama zenekog pola su takva ili slicna. Kad kazem slicna mislim na to da su neka bas bliska a neka ono poznanicka, ali solidna. Tako da i iskustveno mogu reci da je to sasvim moguce. I treba ceniti takva prijateljstva. Mada, moze i to da zasiti, narocito ako je to najcesci ili skoro jedini oblik musko zenskog odnosa. Ne znam, ja sam se licno malo i zasitio takvih poznanickih, prijateljskih, bratsko-sestrinskih musko zenskih odnosa. I kada azmisljam o kvalitetnom musko zenskom odnosu, prizeljkujem nesto drugo, neki sasvim drugaciji musko-zenski odnos.:mrgreen: Imam sasvim doovoljno poznanica i prijateljica koje me gledaju kao brata..:mrgreen: Kao sto rekoh, sve je to lepo, ljudski, treba negovati, ceniti, postovati...samo...nekako...ume da smori. Ako je to jedini oblik musko zenske relacije, ume da smori.:dosadno: Cak do tog stepena, da vise ne deluje kao kompliment npr kada se kaze ono 'volim te kao najdrazeg prijatelja'. Moze to da postane vrlo irititajuca recenica.:dash::mrgreen: Jer, i zene i muskarci percepiraju jedni druge pre svega kao seksualna bica, u kontekstu potencijalnog ljubavnog odnosa, veze. I na neki nacin samopouzdanje u musko zenskim relaciama se i gradi na tome kako nas dozivljava suprotni pol , i kako mi dozivljavamo suprotni pol. Musko zensko prijateljstvo ipak nije nesto sto je primarno u ljudskim instiktima. Dragoceno i lepo jeste, ali nije primarno. Istini za volju, prednost prijateljskog odnosa nad ljubavnim je taj sto prijateljski odnos duze, temeljnije traje, opusteniji je(moze bez vecih problema da traje i ceo zivot), manje je naporan, manje zahtevan(postoji veca tolerancija na ljudske mane, na nedostatke itd). Dakle, u musko zenskom prijateljskom odnosu je izrazito manja 'opasnost', manje izrazena mogucnost da ce ljudi jednog dana postati potpuni stranci.

Poslednja izmena:

Tesko je tu podvuci crtu i oznaciti granicu izmedju ljubavi i prijateljstva, jer kvalitetna ljbavna veza ima i te kako jak temelj zasnovan na prijateljstvu,
romantika, sex, zaljubljenost, ljubav ... sve su to razlicite kategorije kompleksnih ljudskih odnosa, a koje cemo sastojke ljudskih odnosa uzeti i upakovati u jednu kategoriju i nazvati je prijateljstvo, - to je individualno, zar ne, :)
a ako neko zeli druzenje bez romantike, bez sexa, - nek proba, sve je za ljude :)

Eto postoji...ja imam druga i obozavamo se,bukvalno ga gledam kao drugaricu i nikada mi nije palo na pamet da gledam nesto preko toga,A stigurna sam da nije ni njem.Uzivamo u druzenju i tako je vec godinama :D

Njemu nije palo jedino ako si ruzna kao grob. Mozda samo dobro krije ;)

Muskarci imaju jednu po njih nezgodnu osobinu, a to je da se zaljubljuju u drugarice. U koje god drustvo da sam otiso, zaljubio sam se u neku "posebnu" ;)

Потпуно исто размишљам.
А пошто жене сто пута боље читају говор тела, онда им вероватно и одговара ако примете да мушки пријатељ их гледа као сексулано биће.
Моја најбоља пријатељица то зна, али ми смо остали на томе, дакле нисмо прешли на дела иако смо спавали кревет до кревета и делили много тога из интиме. Дакле поверење је огромно.

Мени је теже да разумем мушко-женско пријатељство, где нема неке привлачности. Жене много више цене мушке пријатеље, јер ту нема типичне женске сујете, лажи, љубоморе, зависти, али чак и ако жена има савршену пријатељицу, та пријатељица има женски мозак који је оптерећен неким механизмима које ми не поседујемо.
То жене знају, бар неке знају и зато воле мушке пријатеље.

Потпуно исто размишљам.
А пошто жене сто пута боље читају говор тела, онда им вероватно и одговара ако примете да мушки пријатељ их гледа као сексулано биће.
Моја најбоља пријатељица то зна, али ми смо остали на томе, дакле нисмо прешли на дела иако смо спавали кревет до кревета и делили много тога из интиме. Дакле поверење је огромно.

Мени је теже да разумем мушко-женско пријатељство, где нема неке привлачности. Жене много више цене мушке пријатеље, јер ту нема типичне женске сујете, лажи, љубоморе, зависти, али чак и ако жена има савршену пријатељицу, та пријатељица има женски мозак који је оптерећен неким механизмима које ми не поседујемо.
То жене знају, бар неке знају и зато воле мушке пријатеље.

valjda je i to klucna stvar, ti si joj bolja drugarica od najbolje drugarice, pa nece od milijarde mukaraca da pokvari ono sto ima kod tebe jer se u vezi mnoge stvari pokvare sto ljudi imaju pre ozbiljne veze.

Back