MUŠKI ŠOVINIZAM

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Srce daje samo jednu smernicu..često navodi i na stranputicu..

Bolje je slušati razum...:mrgreen:..jednostavnije je i manje bolno...

"to ne bira razum nego srce.....
Džaba bili konji vrani po livadi razigrani .....
...... kad ja nisam s,onom koju volem ......."

(ne znam gde mi je apostrof na tastaturi :lol:)

Iracionalno je ono što nam opredeljuje u koju osobu ćemo se zaljubiti i voleti. Da, i navodi nas i na stranputicu. Postoje objašnjenja od strane psihologa kako se "branimo". Neko se projektuje, neko pribegava introjekciji, ..... srećni su oni koji sublimiraju :)

Najlakše je pobeći. "Beganova majka nikada ne plače", ali began nije heroj ;)

..sretni su samo oni,- koji misle da su sretni. Sreca ne postoji , ona je kao i kisobran pod koji se sklonimo i odemo a kad opet kisa pocne zaboravimo da smo kisobran koristili i nailazeci na druge kisobrane uvijek pravimo komparaciju a time gubimo vrijeme i krademo trenutni kisobran. Sreca je kao godisnje doba uzmi od nje ili je upotrijebi onoliko koliko moze dati ...ni manje, ni vise...a, sve to u sluzbi Zivota kao viseg zadatka...

"to ne bira razum nego srce.....
Džaba bili konji vrani po livadi razigrani .....
...... kad ja nisam s,onom koju volem ......."

(ne znam gde mi je apostrof na tastaturi :lol:)

Iracionalno je ono što nam opredeljuje u koju osobu ćemo se zaljubiti i voleti. Da, i navodi nas i na stranputicu. Postoje objašnjenja od strane psihologa kako se "branimo". Neko se projektuje, neko pribegava introjekciji, ..... srećni su oni koji sublimiraju :)

Najlakše je pobeći. "Beganova majka nikada ne plače", ali began nije heroj ;)

Lepo je sanjati..draga Nansy...ali, kad se probudiš bokal pun vina više nije na mestu koje si mu namenila u snu..
Mene lično više niko i ništa ne može ubediti da je dobro ono što bira srce...uvek je pogrešno..u bilo kom kontekstu...

Problem u celoj MŽ priči je taj što muškarac skoro nikad ne može pogrešiti ako bira srcem a ne glavom, za razliku od žena..

...srce je slab svjedok Zivotu, tako bi nekako rekao Mračni-efešanin...
MŽ su nesretnici prirode jer nema pravila ili jos prije, nema zakona koji mogu biti validni u iskusenjima i nema brenze koja koci i opominje ali, uspjesno da opominje...
...sta onda ima...ima mogucnost trazenja i cekanja da dodje to sto cekamo...cekanje je isto djelovanje ali onih koji znaju da od gubitaka da uče...Faraonn_i , ne umiju da uče i zato sve sto kaze faraonn Tumnopoteh , ne treba shvatiti ozbiljno...
Sta zna Faraonn o zivotu kad se odvojio od Sunca...sta On sada trazi ili savjetuje...

Dilema oženjenog muškarca je dal da ide u šetnju i da gleda ono što ne može da hebe ili da ostane kod kuće i hebe ono što ne može da gleda.:lol: Pa ti sad izvuci zaključak za tvoje pitanje.:lol:

Qq...
Bolje da ja ne izvlačim zaključak...nagrabusio si automatski...:mrgreen:

U tom tvom slučaju, nama ženama je bolje da pripadamo onoj prvoj grupi žena...:lol:

Poslednja izmena:
Znao sam da ćeš se nasankati na moju provokaciju.:lol::per:
Treba da znaš da pravi muškarac jednako voli i ženu i ljubavnicu, jer ako je oženjen u svojoj ženi ima ljubavnicu a ako nije onda u ljubavnici ima ženu.:lol:;)Ako to nije slučaj onda se kloni takvih muškaraca jer sigurno nisu pravi.;)

Znao sam da ćeš se nasankati na moju provokaciju.:lol::per:
Treba da znaš da pravi muškarac jednako voli i ženu i ljubavnicu, jer ako je oženjen u svojoj ženi ima ljubavnicu a ako nije onda u ljubavnici ima ženu.:lol:;)Ako to nije slučaj onda se kloni takvih muškaraca jer sigurno nisu pravi.;)

Dobro..šta ću kad volim da se sankam...:mrgreen:

Ipak..šta ćemo sa onima koji pored svoje žene imaju ljubavnicu tj. neku drugu ženu..
..a priznaćeš da ni jedan muškarac nije cvećka, pogotovu ako su dugo u braku...
Šta je to što fali...možda osećaj zaljubljenosti, želja, strast, promena?

Poslednja izmena:
Ja bih pre rekao da tu fali muškost a takođe i ženstvenost.

Čekaj..ali to je onda paradoks..za prave muškarce, one koji su oličenje muževnosti u vašem muškom svetu, važe oni koji
imaju ženu, koja u ničemu ne oskudeva tj. "ima sve"
od svog muža a pored nje tj. svoje žene ima sijaset drugih žena koje onda praktično šta?...opslužuje?..
..čemu to, koga muškarac ustvari voli...sebe možda?:think:

Čekaj..ali to je onda paradoks..za prave muškarce, one koji su oličenje muževnosti u vašem muškom svetu, važe oni koji
imaju ženu, koja u ničemu ne oskudeva tj. "ima sve"
od svog muža a pored nje tj. svoje žene ima sijaset drugih žena koje onda praktično šta?...opslužuje?..
..čemu to, koga muškarac ustvari voli...sebe možda?:think:

Volim i ja vas - žene.:lol:

Za prave muškarce žene su zakon.
4221.jpg

Uspavali smo se..?..:)

Jedno pitanje našim muškarcima: dal je istina da muškarci više vole svoje ljubavnice nego venčane žene?..:lol:

...kad bi mu ta ljubavnica postala zena , vise bi volio taj 'muskarac' ljubavnicu2 i tako unedogled unesrecivao bi taj nesrecnik...i unesrecivace...

Faraonn je htio nesto reci ali , 'riječi lete' a zivotarenje ostaje...
- veoma nedidaktično ali , veoma praktično-

...kad bi mu ta ljubavnica postala zena , vise bi volio taj 'muskarac' ljubavnicu2 i tako unedogled unesrecivao bi taj nesrecnik...i unesrecivace...

Faraonn je htio nesto reci ali , 'riječi lete' a zivotarenje ostaje...
- veoma nedidaktično ali , veoma praktično-

Sve bi bilo drugačije da nema ljubavnica...:lol:..tj. bolje da nema venčanih žena...:mrgreen:

ako je aerobik u pitanju,perem sude,brisem prasinu i ostalo po dogovoru

Ma neee..ti sad treba da kažeš kako ne smem nigde da idem dok ne operem veš...treba da kažeš da poštene žene ne idu na aerobik
nego trče uz i niz stepenice tj. iz sobe u sobu, brišu prašinu i usisavaju i tako održavaju lepu liniju...:lol:
I onda se svadjamo jer te ja zatim optužim da si šovinista..:cool:

Ko u pozorištu u kući...sećaš se te serije...:mrgreen:

Ma neee..ti sad treba da kažeš kako ne smem nigde da idem dok ne operem veš...treba da kažeš da poštene žene ne idu na aerobik
nego trče uz i niz stepenice tj. iz sobe u sobu, brišu prašinu i usisavaju i tako održavaju lepu liniju...:lol:
I onda se svadjamo jer te ja zatim optužim da si šovinista..:cool:

Ko u pozorištu u kući...sećaš se te serije...:mrgreen:

pa ako sam čoban,nemora značit da sam toliki čoban ;)

ono boldano prvi put cujem i moja reakcija je :rotf:

houston imamo problem...nisam raspolozen veceras za svađanje,podsjeti nekom drugom prilikom da se posvađamo...cijenim zene koje vode racuna o sebi,a aerobik je plemenita vjestina :D

al aj da ti ne kvarim percepciju presjeka muskih sivih stanica,kratko cu da kazem kako nije lose sa vremena na vrijeme oprat koju musku čarapu,čisto da se dadne fiktivno do znanja muškarcu da je gazda u kući...

e sad ti ide onaj dio predstave kad ti mene optuzis da sam sovinista.....čekam....a dok cekam ide jedna stvar......

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back