Manastirka
Buduća legenda
- Poruka
- 31.352
To je to!al meni niko ne vjeruje pa ko vas hebe sve

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
To je to!al meni niko ne vjeruje pa ko vas hebe sve
Zaljubila sam se u jednog muskog Ovna, ja sam zena Skorpija. Jel ovo kombinacija osudjena na propast? Nista dobro ne citam
Odavno me neko nije tako ocarao svojom muzevnoscu, mana mu je sto uvek voli da bude u pravu, i on sve zna najbolje, u sve se razume, ali kad su njegova osecanja u pitanju razume se kao marica u krivi
Prvo je pao na dupe, pa se usrao, toliko da je morao da pobegne
Sta raditi?
Nađeš nekog ko ne beži i ne "menjaš mu pelene"!Zaljubila sam se u jednog muskog Ovna, ja sam zena Skorpija. Jel ovo kombinacija osudjena na propast? Nista dobro ne citam
Odavno me neko nije tako ocarao svojom muzevnoscu, mana mu je sto uvek voli da bude u pravu, i on sve zna najbolje, u sve se razume, ali kad su njegova osecanja u pitanju razume se kao marica u krivi
Sta raditi?
Nije ni prvi ni poslednji koji bezi od SkorpijeNađeš nekog ko ne beži i ne "menjaš mu pelene"!
P.S.Sad ti nama reci,...čime si ga "isprepadala"?![]()
Nije to brate,...nalivam se i ja kafom, pa zaspim za pet minuta. Imaju Ovnovi(i žene i muškarci) neki nepresušni izvor energije. Imaju ga i škorpije,...oni k'o da, spavaju sa jednim budnim okom.To su energični znaci, ...to je taj Mars u vama(akcija, pokret, energičnost...),ostali su mlitavi( koji nemaju agresivnog vladara tipa bikovi(oni su k'o usporeni snimak i blaži su(to je Venera) ,jarčevi su spori (Saturnova energija, ali magnetski jaka)...itd.
propas.Zaljubila sam se u jednog muskog Ovna, ja sam zena Skorpija. Jel ovo kombinacija osudjena na propast? Nista dobro ne citam
Sta raditi?
najveci, jedini i odabrani, boziji sin, hrist, bio je u znaku ovna jer ovan simbolise nov pocetak a ano domini znaci samo jedno, posle njega.... i tu se slazu skoro svi astrolozi... a zasto je razapet i ko ga je razapinjao moze se videti ko ume da gleda, pa cak i na ovom forumu...Ovan kao prvi znak je " beba " horskopa, novorodjence koje vidi samo svoje potrebe, koje ce nesvjesno u problem jer nije svjesno posljedica , ljubomorno na svaki vid paznje prema drugim bebama, posesivno, ali nevino, posteno, iskreno, direktno, trazi ono sta hoce i kad nauci da govori kaze ono sta zaista misli, ne zna da laze.Tokom odrastanja ta beba uvidi da je medju ljudima mnogo zla, proracunatosti, neiskrenosti i to je pokrene kao odraslog covjeka da se bori za istinu, pravdu, da kao vojnik, policajac itd izvrsava one zakone koje odredi Strijelac ili Jarac , kao zakonodavac i sudija.
Sto?propas.
begaj od njega
ako si skorpija trci kolko te noge nose
.Mnogi svjetski razapeti bogoljudi imali su svoj tradicionalni rođendan 25. decembra. To je zato što su stari narodi prepoznali da se Sunce svake godine spušta sve do 21. ili 22. decembra , zimskog solsticija( u fazi Strijelca dan se krati do maximuma, Sunce kao izvor zivota naizgled " umire), kada se na tri dana prestaje gibati prema jugu te se zatim ponovno počinje kretati prema sjeveru. Tijekom tog razdoblja, proglasili su drevni narodi, »Božje sunce« na tri dana »umire« a (zatim) biva »ponovno rođeno« 25. decembra . Ljudi iz davnina prilično su dobro shvatili da bi bili u velikoj nevolji da se Sunce ne zaustavi i ne počne kretati u suprotnom smjeru. Stoga su brojne različite kulture rođendan »sunca Božjeg« slavile 25. Decembra.ZAto se Bozici i Nova Godina slave u Decembru , jer se Sunce radja u znaku Jarca, a ne u aprilu i u znaku Ovna.najveci, jedini i odabrani, boziji sin, hrist, bio je u znaku ovna jer ovan simbolise nov pocetak a ano domini znaci samo jedno, posle njega.... i tu se slazu skoro svi astrolozi... a zasto je razapet i ko ga je razapinjao moze se videti ko ume da gleda, pa cak i na ovom forumu...
kod boldovanog sam ukocio i dalje nisam citao..Mnogi svjetski razapeti bogoljudi imali su svoj tradicionalni rođendan 25. decembra. To je zato što su stari narodi prepoznali da se Sunce svake godine spušta sve do 21. ili 22. decembra , zimskog solsticija( u fazi Strijelca dan se krati do maximuma, Sunce kao izvor zivota naizgled " umire), kada se na tri dana prestaje gibati prema jugu te se zatim ponovno počinje kretati prema sjeveru. Tijekom tog razdoblja, proglasili su drevni narodi, »Božje sunce« na tri dana »umire« a (zatim) biva »ponovno rođeno« 25. decembra . Ljudi iz davnina prilično su dobro shvatili da bi bili u velikoj nevolji da se Sunce ne zaustavi i ne počne kretati u suprotnom smjeru. Stoga su brojne različite kulture rođendan »sunca Božjeg« slavile 25. Decembra.ZAto se Bozici i Nova Godina slave u Decembru , jer se Sunce radja u znaku Jarca, a ne u aprilu i u znaku Ovna.
Isus Krist nije istorijska osoba već zbir legendi, heroja, bogova i polubogova. U istoriji je puno mitova koji donose istu priču kao i Novi Zavjet, samo s različitim imenima i narodnostima likova. Legenda o Isusu gotovo je jednaka priči o Krišni koja potiče iz otprilike 1400. godine prije Krista. Isto se može reći i za mit o Horusu koji je gotovo identičan priči o Isusu.Priča o Isusu sastoji se od elemenata iz mitova o drugim božanstvima iz širokog zemljopisnog područja, kao što su mnogi spasitelji svijeta i Božji sinovi, od kojih je većina starija od kršćanskog mita, i od kojih je većina raspeta ili pogubljena.
Evo par od bar trideset od njih. Adad u Asiriji,
Adonis, Apolon i Heraklo (»Herkul«) i Zeus u Grčkoj,Alkidej u Tebi, Atis u Frigiji, Baal u Feniciji, Bali u Afganistanu, Beddru u Japanu, Buddha u Indiji, Krit u Kaldeji, Hesus kod Druida,
Horus, Oziris i Serapis, čiji je dugokosi i bradati izgled preuzet za lik Krista, itd.
Znaci Isus nije stvarni " lik" nego fikcija", i simbolizira Sunce.Ime »Krist« potječe od hindske riječi »Kris« (kao u Krišna), koja označava Sunce. Nadalje, budući da su Horusa zvali »Iusa/Iao/Iesu« »KRST«, a Krišnu »Jezeus« stoljećima prije nego što je sličnim imenom nazvan bilo koji židovski lik, možemo sa sigurnošću pretpostaviti da je Isus Krist tek ponavljanje, između ostalih, Horusa i Krišne.
KRIŠNA U INDIJI I ISUS
Krišna i Isus dijele više od sto sličnosti, a čak preko tristo ako se uračunaju različita nekanonska evanđelja. Osim sličnosti imena, Krišnu je rodila djevica Devaki (»Božanstvena«); njegov otac bio je tesar; njegovom rođenju prisustvovali su anđeli, mudraci i pastiri te je bio darivan zlatom, tamjanom i mirhom; progonio ga je tiranin koji je naredio pokolj tisuća novorođene djece; bio je kraljevskog podrijetla; kršten je na rijeci Gangi; radio je čuda; uskrsavao je mrtve i iscjeljivao gubavce, gluhe i slijepe; poučavajući ljude o milosrđu i ljubavi koristio je parabole; »živio je siromašno i volio siromašne«; doživio je preobraženje pred svojim učenicima; prema nekim legendama, umro je na drvetu odnosno bio razapet između dvojice lopova; ustao je iz mrtvih i uzašao na nebo; naziva ga se »pastirskim bogom« i »bogom svih bogova«; smatrali su ga »Iskupiteljem, prvorođencem, nositeljem grijeha, osloboditeljem i univerzalnom riječi«; bio je druga osoba u Trojstvu i proglasio se »uskrsnućem« i »putem do Oca«; smatrali su ga »početkom, sredinom i krajem« (»Alfa i Omega«), kao i da je sveznajuć, sveprisutan i svemoćan; njegovi učenici dodijelili su mu naslov »Jezeus«, što znači »čisti duh«;Krišna se trebao vratiti i boriti sa »Princem zla« koji će opustošiti zemlju.
U pripovijesti o »Lazaru«, mumiji koju je Isus uskrisio iz mrtvih, kršćanski prepisivači nisu bitno promijenili ime – »El-Azar« je bilo ime egipatskog mrtvaca kojeg je Horus podigao iz mrtvih 1000 godina prije židovske verzije. Ta priča je alegorija za Sunce koje se vraća iz mrtvila. Horusov glavni neprijatelj – izvorno Horusovo drugo lice ili »mračni« aspekt – bio je Set odnosno »Sata«, od čega potječe »Sotona«. Horus se borio sa Setom na isti način kao što se Isus bori sa Sotonom, četrdeset dana u divljini. Taj mit predstavlja trijumf svjetla nad tamom, odnosno povratak Sunca kako bi prekinulo teror noći. I doista, to što kršćani vjerske dužnosti obavljaju nedjeljom (nedjelja na eng. = Sun-day – dan Sunca; op. prev.) možda odaje pravo podrijetlo njihova boga i bogočovjeka. Drevnim narodima Sunce je bilo tako važno da su napisali »Sunčevu knjigu« odnosno »Helio Bibliju«, odakle je nastao izraz »Holy Bible«.
Ni postojanje 12 patrijarha i 12 učenika ne bi bila slučajnost, jer postoji dvanaest astroloških znakova i mjeseci. Poput Herkulovih 12 zadaća i 12 Horusovih »pomagača«, Isusovih 12 učenika simbol su za znakove Zodijaka i ne predstavljaju stvarne osobe koje su sudjelovale u drami smještenoj oko tridesete godine kršćanske ere.
Krscani na sedmicnu molitvu odlaze Nedeljom,a Englezi Nedelju nazivaju Sun-Day ili ti ( dan Sunca), bas kao sto je subota Satur-day, dan Saturna, sto znaci da su krscani kroz Isusa zadrzali samo paganske obicaje slavljenja Bogova Sunca.
Ovan je pretemperamentan i sirov znak, ratnik zodijaka, da bi mogao da bude vrhovni lider bilo cega.Beba horoskopa, novorodjence, mijenja interesovanja kao carape.
Pa lakse je zivjeti kada se manje zna, i kada se slijepo prihvata iskljucivo odjek tradicije, koja nam od malih nogu, nepitajuci nas namece ovu ili onu religijsku dogmu, koja nas vodi u predrasude prema svemu drugacijem, sto je zapravo susta suprotnost vjere kao apstraktnog pojma, koja bi nas trebala natjerati da sirimo svoju svijest, da tragamo za smislenosti zivota, da jacamo svoj duh, a ne da tonemo u dogmaticnu religijsku iskljucivost.kod boldovanog sam ukocio i dalje nisam citao.
sorry.
Aha, vjerovatno bi najbolje bilo da se vratimo u plemensko feudalne vrijednosti iz najdalje 12 mracnog srednjeg vijeka, i da nam lazljiva i manipulativna crkva moze paliti na lomaci sve one " napredne" umove, ciji stavovi zasnovani na istini, matematici, fizici itd su se kosili sa njihovim manipulacijama=evo i tebi jedan stari moj post na ovu temu da me razumes ako mozes. pisano mnogo pre korone..ali sta vredi
nauka... slag na tortu... sta je nauka korisno uradila i doprinela svetu? nije nasla lek za rak, dr imunologije paster se prevrce u grobu kad vidi danas da nema vakcina za bolesti koje su kobajagi izumrle, antraks salju preko koverata u pentagon a on se sa njim izborio jedne noci dok je bio polubudan i pio zeleni caj... cirkus, kakav je to doprinos .. veliki astrofizicari koji kada se desi neka nova pojava na nebu za koju ne znaju, kao ove poslednjih godina sa suncem gde nema vise protuberanci jasno i glasno kazu da ne razumeju sta se to sa kosmosom desava... jaki naucnici a sve imena pa ako ne razumeju nek ucute.
ser njutn-skorpija, iako je bio genije svog vremena bio je pripadnik najcrnjeg tajnog drustva koje je postojalo na zemlji od njenog postanka... sionskog priorata koje je zavilo planetu svojim projektima kao sto je i ovaj projekat ujedinjenje evrope sa najcrnjim mrakom koji ce tek treba da usledi.... zanimljivo da je u prioratu bio i ovan da vinci ali gde nikad ne bi mogao biti mikelandjelo... njutn koji je osporavao sveto trojstvo na sve moguce nacine a ko to osporava znamo na kom je duhovnom nivou i pod cijom je kontrolom....pa se neki pitaju zasto nas srbe i sve slovene britsi ne podnose i najradije bi nas istrebili....ne podnose bolje i duhovnije ljude od sebe jer po njima svi su na planeti idioti samo su oni najpametniji... levaci uzgred ni njutn nije imao decu i vecina mudraca iz priorata su redom skoro svi bili homoseksualci sto nije nimalo slucajno znajuci u kom vremenu danas zivimo.... od boga su muskarac i zena a ne m/m ili z/z....
bal ne bira nacine da preuzme ljudsku dusu, svi veliki umetnici su kroz svoja dela crtali kako se to desava i kroz sta prolazi covek koji ne zeli da izgubi deo sebe zarad neke lazne drustvene koristi. malo je ovnova potpalo i predalo se ko sto rekoh, kopola naprimer nije hteo zarad svog filozofskog dela apokalipsa da menja koncept poslednje scene, vec je zalozio sve materijalno sto je imao da bi film zaziveo u formi koju je zamislio... a u toj sceni je ideolog najgoreg zla upravo brando.... nijedan se nije prodao, ovan+ ovan.. daju cistu filozofiju jer danas je film filozofija i predikcija onoga sta ce da usledi.... jer kakav bi ovan bio kardinalni znak kad bi se predavao koristoljublju kao sto to voli bas jarac koji se u kardinalne ugurao prek necije debele veze.
danas ako posmatramo egzaktne nauke, nema nista novo, sve sto je ikada i pronadjeno danas je prepusteno sumnjivim trzistima pa se nauka infiltrirala u vojnu industriju i naucnici postaju zajedno sa biolozima i dnk inzenjerima savremeni mengelei... farmacutska industrija danas ne moze da se nosi sa virusima koje je paster lokalizovao... zene u najboljim bolnicama umiru na porodjajima... evo ti fina paster vest od pre neki mesec...iz paster instituta u parizu nestalo dve hiljade uzoraka sars virusa... sta mislis zasto? e ako je to taj napredak, onda sam ja nazadan i bicu uvek samo i jedino to.
Mora da nemas mnogo " vatre" u kartiMeni oni deluju i izgledaju k'o teške paljevine i sirovine! Previše za moj istančani ukus.
P.S. Žene su sasvim neka druga priča!