Murano staklo

• Začetnik teme Začetnik teme Lada
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Lavabo%20kao%20umetni%C4%8Dko%20delo%20od%20Murano%20stakla%20660.jpg

Lavabo kao skulptura od Murano stakla

venini_catalogo_oggettistica_in_vetro_di_murano_3.jpg.webp

Tehnike obrade Venini
Obrtnici peći Venini stvaraju jedinstvene komade proizvedene pojedinačno uz korištenje izvornih tehnika staklane Murano.

Između ovih:

Murrine
Jedna od najstarijih ukrasnih tehnika koju su Rimljani već poznavali i koja je pronađena u Muranu početkom osmog desetljeća XIX.

Sastoji se u spajanju staklenih šipki različitih boja oblikovanih prema unaprijed utvrđenom dizajnu koje se zatim zagrijavaju da bi stvorile jednu šipku. Tada se trska reže da bi se dobio niz malih diskova.

Zatim se slože prema unaprijed zadanom dizajnu i zagriju. Obrađuje se i puše dok se ne dobije konačni oblik predmeta.

Pa iskreno, ne liči mi, Murano je baš prepoznatljivo, a i pretraga za 'Murano serveware' mi ne daje rezultat.

Odakle je fotografija?
,,,oćeš mali istorijat tog kompleta čaše,,,epa ovako , kupljeni su na ostrvu Murano blizu Venecije , lično prisustvovao prilikom kupovine mojih roditelja u maloj radnji za posetioce i turiste , e sad godina ranih 70 desetih , ono žuto ako dobro vidiš je pozlata zlatnog 18 karatnog praha ,bila je to mala i ograničena serija , e sad gde se nalazi taj komplet pogledaj gde je smešten pa zini da ti kažem,,,
,,, e sad da ti kažem da ti nisi nikakav poznavalac Murano stakla jer nisi prepoznao onu karakterističnu crvenu boju Murano stakla tog perioda , a nisi ni imao u ruke parče takve radinosti inače bi odmah i neupitno odmah prepoznao autentičnost,,,
,,,dovoljno ili da stavim još nešto od Murano radinosti ,,,
,,,uostalom Murano majstori ne prave samo životinjice i nije samo današnji stil dizajna,,,
,,,samo produži da guglaš , može naučiš još nešto ,,,:ok:

Poslednja izmena:
,,,oćeš mali istorijat tog kompleta čaše,,,epa ovako , kupljeni su na ostrvu Murano blizu Venecije , lično prisustvovao prilikom kupovine mojih roditelja u maloj radnji za posetioce i turiste , e sad godina ranih 70 desetih , ono žuto ako dobro vidiš je pozlata zlatnog 18 karatnog oraha , e sad gde se nalazi taj komplet pogledaj gde je smešten pa zini da ti kažem,,,
,,, e sad da ti kažem da ti nisi nikakav poznavalac Murano stakla jer nisi prepoznao onu karakterističnu crvenu boju Murano stakla tog perioda , a nisi ni imao u ruke parče takve radinosti inače bi odmah i neupitno odmah prepoznao autentičnost,,,
,,,dovoljno ili da stavim još nešto od Murano radinosti ,,,
,,,uostalom Murano majstori ne prave samo životinjice i nije samo današnji stil dizajna,,,
,,,samo produži da guglaš , može naučiš još nešto ,,,:ok:
Dobro, nema potrebe za snishidljvošću, nije mi ličilo na tipičan Murano stil, a ni Gugl pretraga mi nije dala rezultat, pa sam zato pitala :D

Bez brige, ne sviđaju mi se čaše, neću dolaziti da ih tražim :D

Dobro, nema potrebe za snishidljvošću, nije mi ličilo na tipičan Murano stil, a ni Gugl pretraga mi nije dala rezultat, pa sam zato pitala :D

Bez brige, ne sviđaju mi se čaše, neću dolaziti da ih tražim :D
,,,ko je ovde snishodljiv,,, :mrgreen: ,,,
,,,hvala ti što ti se ne sviđaju mirno ću da spavam,,,)))),,,,
,,,nego ajde idemo na frapućino u deSolo , stvarno je super,,,:per:

Necemo se svadjati,bilo je samo pitanjce...a da bismo razmenjivali iskustva,uz muziku Italiano,picence i poneki slikovni primer otvaramo Caffe "Dizajn" Da li se slaazete?Dajte predlog sta sve u jednom Caffe-u moze da se radi...:zurka:

Inače, ako nekoga zanima da kupi nešto od Murano stakla, na Insta stranici nas_stakleni_kutak može naći po nešto, po ok cenama, s obzirom da je Murano staklo skupo.

Nije nikakva reklama, nemam ništa sa tom stranicom, i ja kupujem od njih.

Back