Мухамед и Исус - Поређење

Ислам је религија...Није националност...Шта си ти по националности...
Не може неко бити муслиман по националности, то не постоји нити ће постојати.
Дакле шта си ти прво да ја тебе питам?

Ja sam Bosnjak musliman. Musliman je onaj koji izgovori sehadet.

Da nije Pavle otjerao Petra na Bliski Istok mozda danas krscani ne bi vjerovali u Isusa kao Bozjeg Sina. Nego Pavle dojucerasnji dusmanin krscana je otjerao Petra da siri krscanstvo medju jevrejima a on je stao da siri svoje uvjerenje medju europskim paganima. Zato su krscani dobili novog osnivaca krscanstva a to je Pavle koji nije nikada vidio Isusa a kamoli da ga upozna.

Da nije Pavle otjerao Petra na Bliski Istok mozda danas krscani ne bi vjerovali u Isusa kao Bozjeg Sina. Nego Pavle dojucerasnji dusmanin krscana je otjerao Petra da siri krscanstvo medju jevrejima a on je stao da siri svoje uvjerenje medju europskim paganima. Zato su krscani dobili novog osnivaca krscanstva a to je Pavle koji nije nikada vidio Isusa a kamoli da ga upozna.

Нико од хришћана не одсеца главе као ви.

Ja sam Bosnjak musliman. Musliman je onaj koji izgovori sehadet.

А преци Бошњака су били шта по вери и којој групацији народа припадају?

Da nije Pavle otjerao Petra na Bliski Istok mozda danas krscani ne bi vjerovali u Isusa kao Bozjeg Sina.
Nego Pavle dojucerasnji dusmanin krscana je otjerao Petra da siri krscanstvo medju jevrejima a on je stao da siri svoje uvjerenje medju europskim paganima. Zato su krscani dobili novog osnivaca krscanstva a to je Pavle koji nije nikada vidio Isusa a kamoli da ga upozna.

Ако је све то тачно приложи...Дај и ми да видими просветли нас, шта је то Петар учио а шта Павле.
Где су њихове разлике?
Дакле по твојој глупо неболози којуј те уче муџахедини у Босни, Само људи у Европи који су слушали Павла су пагана, а они који су слушали остале апостоле нису?!

Дакле Јермени су по теби праве вере...ајде онда брзо у Јерменску цркву да се исповедаш.
Да се извинеш за Туркса клања у тој земљи..

Апостол Павле је био Савле који је прогонио Хришћане, и гледај чида и њему Исус опрости јер се покајао..
Покај се и ти, опростиће ти веруј ми.

Poslednja izmena od moderatora:
Petar se drzao obicaja i zakona iz starog zavjeta a Pavle je to odbacivao. On je rekao Petru da ostane medju obrezanima i da siri vjeru obrezanima a on ce siriti vjeru neobrezanima.

Ваууууууу...
И значи они који су слушали Петра они су прави шришћани...

Цитирај нам где су разлике у Петровом и Павловом учењу...
Где је та суштина кој их одваја...

Da li je Muhamed spavao s mrtvom tetkom Fatimom ?

Ovde se radi o Muhamedovoj tetki Fatimi koja je bila majka od Alije.Da nebi pomislili da se radi o Muhamedovoj kcerki Fatimi koja je umrla 6 mjeseci nakon Muhameda.

Narrated by Ibn Abbas:

"The Messenger of Allah took off his shirt and put it on Umm Ali, and slept with her in her grave."

"Allahov poslanik skinuo je kosulju s sebe i stavio je na Umm Ali, i zatim spavao [Id'tajat
(اضطجع -leci s nekim imati sex] s njom u grobu."Al-Hindi v. 13, p. 274 i Al-Asbahani v.1, p.488.

"I (Muhammad) put on her my shirt that she may wear the clothes of heaven, and I SLEPT with her in her coffin (grave) that I may lessen the pressure of the grave. She was the best of Allah’s creatures to me after Abu Talib"…
The prophet was referring to Fatima , the mother of Ali.Kanz Al Umal" Hadith 34424

Pripovjeda Ibn Abbas:"Ја [Muhamed], stavio sam moju kosulju na nju da bude obucena na nebu.
Zatim, sam spavao[imati sex] s njom u kaburu [grobu], da joj olaksam muku u grobu.Onaj je bila najbolje Allahovo stvorenje za mene posle Abu Talib."Poslanik spominje Fatimu majku od Alije.
Kanz Al Umal" Hadith 34424

"Do not re-wash the deceased after having a sexual intercourse with (them)"
"Do not put any limit on the intercourse with a dead woman" Al Sharwani v. 1 p. 263

"Ne kupajte ponovo umrlu osobu nakon sto imate sex s njima.Nestavljajte nikakva ogranicenja na sex s umrlom zenom."
Al Sharwani v. 1 p. 263

Arapski ucenjak Demetrius objasnjava:"Arapska rijec za spavat je "Id'tajat," doslovno znaci leci s ciljem da imas seksualni odnos.
Muhamed je to ucinio s ciljem da ona postane nakon odnosa kao jedna od njegovi zena, i na taj nacin bi dobila povlasten odnos kao, "majka vjernika."Zato sto Muslimani vjeruju da osobe ce biti mucene u grobu do Sudnjeg Dana.Da joj olaksa patnje u grobu jer Muhamed je vjerovao u mucenje u kaburu.Zato je imao sex s mrtvom osobom.

Ovaj izvjestaj je takode spomenuo Jalal ul-Din Al-Suyuti u svom djelu Al-Jami Al-Saghir"

Reference: Sahih al-Bukhari 1285

حَدَّثَنَا عَبْدُ اللَّهِ بْنُ مُحَمَّدٍ، حَدَّثَنَا أَبُو عَامِرٍ، حَدَّثَنَا فُلَيْحُ بْنُ سُلَيْمَانَ، عَنْ هِلاَلِ بْنِ عَلِيٍّ، عَنْ أَنَسِ بْنِ مَالِكٍ ـ رضى الله عنه ـ قَالَ شَهِدْنَا بِنْتًا لِرَسُولِ اللَّهِ صلى الله عليه وسلم قَالَ وَرَسُولُ اللَّهِ صلى الله عليه وسلم جَالِسٌ عَلَى الْقَبْرِ ـ قَالَ فَرَأَيْتُ عَيْنَيْهِ تَدْمَعَانِ قَالَ ـ فَقَالَ " هَلْ مِنْكُمْ رَجُلٌ لَمْ يُقَارِفِ اللَّيْلَةَ ". فَقَالَ أَبُو طَلْحَةَ أَنَا. قَالَ " فَانْزِلْ ". قَالَ فَنَزَلَ فِي قَبْرِهَا.

Narrated Anas bin Malik: We were (in the funeral procession) of one of the daughters of the Prophet and he was sitting by the side of the grave. I saw his eyes shedding tears. He said, "Is there anyone among you who did not have sexual relations with his wife last night?" Abu Talha replied in the affirmative. And so the Prophet told him to get down in the grave. And so he got down in her grave.
Sahih Bukhari Book #23, Hadith #374)

Pripovjeda Anas bin Malik:
Mi smo bili u prisutni na ukopu jedne od poslanikove kceri.Poslanik je sjedio na strani od kabrua.Ja sam video kako su njegove oci bili ispunjene suzama.On rece,
"Da li ima itko od vas ovde koji sinoc nije imao seksualni odnos s svojom zenom ?"Abu Talha odgovori pozetivno.
Zatim poslanik rece njemu da side u kabrur [grob].On je sisao u grob.

Sta je svrha Muhamedovog pitanja, "Da li ima itko od vas ovde koji sinoc nije imao seksualni odnos s svojom zenom ? Odgovor je jasan kao bijeli dan.Trazio je osobu koja treba sici u grob da ima posmrtni odnos s njegovom kcerkom.U vrijeme Muhameda to je bilo nesto normalno.Muslimani se stide ovih skriveni hadisa.Medutim, to je realnost sto je Muhamed pocinio

Poslednja izmena:
Ваууууууу...
И значи они који су слушали Петра они су прави шришћани...

Ајде сада изглупирај се до краја и покажи нам како један просечан муџахедин као ти размишља...
Цитирај нам где су разлике у Петровом и Павловом учењу...
Где је та суштина кој их одваја...

Pavle vas je zaveo vas krscane i zato licite na mnogobozce. Kako moze Bog imati sina? To je samo puka masta Pavla koji vas je zaveo i koji je napisao razne poslanice. Petar nikada nije rekao da je Isus Bozji sin. A nakon priznanja krscanstva od strane Rima sljedbenici Pavla su se zestoko obracunavali protiv onih koji su vjerovali da Isus nije Bog.

Pavle vas je zaveo vas krscane i zato licite na mnogobozce. Kako moze Bog imati sina? To je samo puka masta Pavla koji vas je zaveo i koji je napisao razne poslanice. Petar nikada nije rekao da je Isus Bozji sin. A nakon priznanja krscanstva od strane Rima sljedbenici Pavla su se zestoko obracunavali protiv onih koji su vjerovali da Isus nije Bog.

Nije tebi lako...

(Jovan 6:38; 8:23).
(Jovan 1:49)
(Luka 3:38)
(Otkrivenje 4:11)
(Mihej 5:2)

Svi govore da je Isus Bozji sin...Ne samo apostol Pavle.
Jos jednom si pokazao da si neuk i da izmisljas i lazes...

odgovori za Muhameda i izvore koji lepo kazu da je spavao sa mrtvom tetkom na grobu.

Nije tebi lako...

(Jovan 1:49)
(Luka 3:38)
(Otkrivenje 4:11)
(Mihej 5:2)

Svi govore da je Isus Bozji sin...Ne samo apostol Pavle.
Jos jednom si pokazao da si neuk i da izmisljas i lazes...

Ponovo si dokazao da vi mudzahedini u bosni nemate ni 2grama mozga..

odgovori za Muhameda i izvore koji lepo kazu da je spavao sa mrtvom tetkom na grobu.

Reci mi Sandanski zasto u Matejinom, Lukinom, Markovom evandjelju se ne spominje sin Bozji osim u Ivanovom evandjelju. I ko su zzapravo Matej, Luka, Marko i IIvan? Kakva je to sveta knjiga koja je nastala 70 godina nakon Isusa.

Reci mi Sandanski zasto u Matejinom, Lukinom, Markovom evandjelju se ne spominje sin Bozji osim u Ivanovom evandjelju.
I ko su zzapravo Matej, Luka, Marko i IIvan? Kakva je to sveta knjiga koja je nastala 70 godina nakon Isusa.

Већ сам ти одговорио да се спомиње...горе погледај...

Хајде прво се одлучи, пошто си лагао да је само Павле причао да је ИСУС син божји, и пошто су твоје лажи разоткривене сада почињеш
неку причу ко су били Апостоли?!

isto kao i Muhamed

Isra[uredi | uredi izvor]
U hadisima se prenosi da je Muhammed s.a.v.s. odmarao u blizini Kabe u Meki, kada mu je došao melek Džibril (Gabriel) i doveo mu krilatu životinju Buraka. Burak je tada odveo na svojim leđima Muhammeda s.a.v.s do “Hrama dalekog” (*). Lokacija ovog Hrama nije navedena u Kur’anu, ali po Hadisima, to je Mesdžid-al-Aqsa u Jerualimu. Tu je Muhammed s.a.v.s predvodio molitvu svim prijašnjim Poslanicima (isra) a zatim uzjahao Buraka ponovo. Miradž[uredi | uredi izvor]
U drugom dijelu putovanja Muhammed s.a.v.s je odveden na putovanje kroz sedam nebesa. Na svakom od njih je pričao i susreo se sa nekim od prijašnjih poslanika kao što su : Ibrahim (Abraham), Musa (Mojsije) i Isa (Isus), a zatim ga je Džibril odveo do božijeg prijestolja (Arš) gdje se Muhammed s.a.v.s susreo sa Allahom.

Nakon što se Muhammed s.a.v.s vratio u Meku i ispričao svoj doživljaj , većina stanovnika Meke mu nije vjerovala, čak i njegovi dotadašnji sljedbenici su se pokolebali i izrazili sumnju. Tada je Ebu Bekr, Muhammedov s.a.v.s prijatelj rekao:”Čudite se da je Muhammed s.a.v.s u jednoj noći otputovao do Mesdžid-Al-Aksa i nazad? Pa ja sam mu povjerovao i više od toga a to je da prima Objavu sa nebesa.”.

Isra[uredi | uredi izvor]
U hadisima se prenosi da je Muhammed s.a.v.s. odmarao u blizini Kabe u Meki, kada mu je došao melek Džibril (Gabriel) i doveo mu krilatu životinju Buraka. Burak je tada odveo na svojim leđima Muhammeda s.a.v.s do “Hrama dalekog” (*). Lokacija ovog Hrama nije navedena u Kur’anu, ali po Hadisima, to je Mesdžid-al-Aqsa u Jerualimu. Tu je Muhammed s.a.v.s predvodio molitvu svim prijašnjim Poslanicima (isra) a zatim uzjahao Buraka ponovo. Miradž[uredi | uredi izvor]
U drugom dijelu putovanja Muhammed s.a.v.s je odveden na putovanje kroz sedam nebesa. Na svakom od njih je pričao i susreo se sa nekim od prijašnjih poslanika kao što su : Ibrahim (Abraham), Musa (Mojsije) i Isa (Isus), a zatim ga je Džibril odveo do božijeg prijestolja (Arš) gdje se Muhammed s.a.v.s susreo sa Allahom.

Nakon što se Muhammed s.a.v.s vratio u Meku i ispričao svoj doživljaj , većina stanovnika Meke mu nije vjerovala, čak i njegovi dotadašnji sljedbenici su se pokolebali i izrazili sumnju. Tada je Ebu Bekr, Muhammedov s.a.v.s prijatelj rekao:”Čudite se da je Muhammed s.a.v.s u jednoj noći otputovao do Mesdžid-Al-Aksa i nazad? Pa ja sam mu povjerovao i više od toga a to je da prima Objavu sa nebesa.”.

A sta kazes za gore navedene izvore, koji su citko napisani da je Muhamed spavao sa mrtvom tetkom na grobu?
Da li to podrzavas kao tvoj prijatelj Abdulah?

kad smo vec kod cudnih stvari u vezi Muhameda...

Jedna Palestinka je imala viziju Muhameda kako place jer muslimani jedu paradajz koji je hriscanske veroispovesti i koji velica krst umesto Boga

ne znas da li da places ili da puknes od smeha

hahahahaha bas smjesno ,i milioni krstjana imaju vizju da je Isus boziji sin hahahahahahahahahahaha provala nad provalama hahahahahahah

Дакле помирио си се са истином ?

Nisam lud pa da povjerujem tvojim lazima. Lazes na ovom forumu kao lud i ne prestajes. Kako moze Muhammed s.a.v.s. spavati sa tetkom kad je odnos sa tetkama zabranjen u Islamu. Kur'an izricito zabranjuje odnos sa tetkama jer su krvno povezani. Daj nemoj lagati ovdje i pricati kojesta.

Kaže Uzvišeni: "Zabranjuju vam se: matere vaše, i kćeri vaše, i sestre vaše i sestre očeva vaših, i sestre matera vaših i bratične vaše, i sestrične vaše, i pomajke vaše koje su vas dojile, i sestre vaše po mlijeku, i majke žena vaših, i pastorke vaše koje se nalaze pod okriljem od žena vaših s kojima ste imali bračne odnose, - ali ako vi s njima niste imali bračne odnose, onda vam nije grijeh -, i žene vaših rođenih sinova, i da sastavite dvije sestre, - što je bilo, bilo je, Allah zaista prašta i samilostan je, -,
I udate žene, osim onih koje zarobite; to su vam Allahovi propisi, - a ostale su vam dozvoljene. Ako želite da im vjenčane darove date i da se njima oženite, a ne da blud činite. A ženama vašim s kojima ste imali bračne odnose podajte vjenčane darove njihove kao što je propisano. I nije vam grehota ako se, poslije određenog vjenčanog dara, s njima nagodite. Allah zaista sva zna i mudar je". (En-Nisa' 23-24)

Poslednja izmena:
Kakvu glupost odvaljuju Sandanski i RickRoss. Oni zele ukaljati cast Muhammedu s.a.v.s. a on je najboji covjek na planeti koji je ikada zivio. Muhammed s.a.v.s. je oduvijek bio za Islam i da se Islam siri na Sha'am i na zidine Konstantinopolja. To je ideja Muhammeda s.a.v.s. i hvala Allahu ostvaren je san Muhammeda s.a.v.s. da se Islam prosiri i da Konstantinopolj postane muslimanski grad. Muslimani su vjerni Allahu i doci ce vrijeme kad ce na ovoj zemljji samo Islam zivjeti i samo Islam vladati.

Zao mi vas je obojicu sto ste zaglibili duboko u vrijedjanju Islama. Samo zelim da vam kazem da vam zelim sve najgore i Bog vas kaznio zbog vrijedjanja Muhammeda, Kur'ana i sve ostale svetinje. Nadam se da cete obojica (Sandanski i RickRoss) zavrsiti u paklu.

Ko vredja islam?!

Ja sam samo citno i jasno naveo citate gde je Muhamed spavao sa mrtvom tetkom u grobu.

Pripovjeda Ibn Abbas:"Ја [Muhamed], stavio sam moju kosulju na nju da bude obucena na nebu.
Zatim, sam spavao[imati sex] s njom u kaburu [grobu], da joj olaksam muku u grobu.Onaj je bila najbolje Allahovo stvorenje za mene posle Abu Talib."Poslanik spominje Fatimu majku od Alije.

"Ne kupajte ponovo umrlu osobu nakon sto imate sex s njima.Nestavljajte nikakva ogranicenja na sex s umrlom zenom."
Al Sharwani v. 1 p. 263

Mi smo bili u prisutni na ukopu jedne od poslanikove kceri.Poslanik je sjedio na strani od kabrua.Ja sam video kako su njegove oci bili ispunjene suzama.On rece,
"Da li ima itko od vas ovde koji sinoc nije imao seksualni odnos s svojom zenom ?"Abu Talha odgovori pozetivno.

-----

Hoces da kazes da vasi izvori lazu?!

Poslednja izmena:
Ko vredja islam?!

Ja sam samo citno i jasno naveo citate gde je Muhamed spavao sa mrtvom tetkom u grobu.

Al Sharwani v. 1 p. 263

-----

Hoces da kazes da vasi izvori lazu?!

Ovo su opce neistine i gdje ti je link? Nema linka samo puko izmisljanje stvari. O molim ti se Boze Jedini da dostojno kaznis ove ljude na forumu to jest Sandanskog i RickRossa. Velika je stvar kad se neko ogrijesi o vjerniku a Sandanski se grijesi non stop. Bog te kaznio Sandanski i da ti vrati sve na dijete i na citavu porodicu.

Nek si proklet i nek ti pakao bude mjesto prebivalista. Amin.

Poslednja izmena:

Back