Dragoljub69
Buduća legenda
- Poruka
- 26.820
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Vidimo se momci u realu-tamo ste pored mene nevidljivi obićno i takvi mi ne trebaju-drkađija pun grad,a prava ekipa
slišnih rezona mojim...Nešto mi nije mnogo ni žao vas nekolicine-vaš izbor...
- - - - - - - - - -
Odoh na reku...Par drugara su već tamo-valja okvasiti durboke...
Moj utilitarni stav je zdrav pristup filozofiji!
Vremenom i najgluplji mozak prokljuvi da je tih iracionalnih filozofskih hipoteza daleko više od ljudskih
potreba za njima,baš kao što postoji i mnogo bogova koji su "jedini" ispravni i kojih su religije jedino
spas za ljude.Za riščane je Đizuz spas,za muslije Muhamed,za hinduse Krišna itd...Monade,večno vraćanje istog,
samsara,bog kao priroda,istorijski razvoj razuma,kategorički moralni imperativ (a poklasmo sve životinje i biljke!),
transcedencija duše,naučne istine (još najkorisnije,ali i najštetnije često!),ontološke zavrzlame s psihićkim devijacijama itd,itd...
I "moj" put oboženja ljudske civilizacije je,Razvojni put Bore Šnajdera,nezasluženo ordenje ljudima i sebi,spomenik živom ,
hvalospev idiotu...Jer...
....Moj utilitarni stav je zdrav pristup filozofiji!
Vremenom i najgluplji mozak prokljuvi da je tih iracionalnih filozofskih hipoteza daleko više od ljudskih
potreba za njima,baš kao što postoji i mnogo bogova koji su "jedini" ispravni i kojih su religije jedino
spas za ljude.Za riščane je Đizuz spas,za muslije Muhamed,za hinduse Krišna itd...Monade,večno vraćanje istog,
samsara,bog kao priroda,istorijski razvoj razuma,kategorički moralni imperativ (a poklasmo sve životinje i biljke!),
transcedencija duše,naučne istine (još najkorisnije,ali i najštetnije često!),ontološke zavrzlame s psihićkim devijacijama itd,itd...
I "moj" put oboženja ljudske civilizacije je,Razvojni put Bore Šnajdera,nezasluženo ordenje ljudima i sebi,spomenik živom ,
hvalospev idiotu...Jer...

lanine ,reke ,jezera,livade šume nisu "naše"!

Mnogim ljudima kojima ovaj svet dao manje od ocekivanog, iracionalnost je dobra uteha.
Otvara nove vidike, razvija ganglije, tera na razmisljanje o neobicnom i nesvakidasnjem. Za te neobicne i nesvakidasnje stvari smo smislili puno imena, bog, Demijurg, apsolut, onostrano...
Te reci nikako ne priblizavaju sustinu, i u tome jeste lepota traganja.
Covek koji se usudi da trazi u iracionalnom dobija novi smisao. Ego vise nema osecaj beskorisnosti i nedostatka svrhe. On prestaje da bude "cenjeni potrosac" i postaje istinski tragac. Nagual.
Ali stvari komplikuje to sto taj nagual zaista pocne da pronalazi neocekivane stvari na neocekivanim mestima. Da li nalazi stvari koje oduvek tu postoje, ili ih je on svojim traganjem stvorio, necemo nikada saznati.
Pronaci sebi svrhu je slaba hrana za ego. Stvoriti sebi svrhu je cilj.
Mnogim ljudima kojima ovaj svet dao manje od ocekivanog, iracionalnost je dobra uteha.
Očaran sam "običnim": stvarima ,dešavanjima,mojim saznavanjima,predelima,izlascima i zalascima sunca...Ne treba mi da izmišljam
ništa što već ne postoji-i ovo je za hiljade života mnogo...
Suština, put i apsolut (postojanje) nisu isto.
Ako dva put u ovom životnom iskustvu u kontiniumu jednog razuma i tijela dokučiš suštinu, ona će uvijek biti različita jer suština jednog iskustva jeste u njegovoj namjeri. Kad pronađeš suštinu pronašao si namjeru i smisao tog iskustva. Put nije suština. Put je manifestacija suštine. Put je priroda iskustava i naravno da put uvijek vodi iz jednog u drugo iskustvo i omogućava nam da manifestujemo namjere koje do tad nisu manifestovane. To, samo po sebi stvara doživljaj da se mijenjamo.
Za razliku od puta i suštine neke stvari ili iskustva, naše Biće je nepromjenjivo. Ono je postojanje koje je uvijek isto u bilo kojoj stvari, u bilo kojem stvorenju. Ono je apsolutno prisutno u svakoj pojavi. Ono je apsolut. Reći da je nešto apsolut nije bez razloga.

Kad god sam mislio da sam dostigao svoju suštinu, uvek se pojavljivao neki novi put, sasvim nalik prethodnom, ka nekoj novoj i boljoj a ipak mojoj suštini.
Taj put, uspon, ta lestvica, izgleda nema kraja.
Otvaranje tih novih suština volim da zovem nove inkarnacije. I zaista, ja nisam isti onaj iz prethodne, nego neko bolji.
- - - - - - - - - -
"Ja sam onaj koji ponavlja..."
o mestu,po poziciji,po onom šta nosimo,po borama,po ...svačemu,ali samo ličimo i deduciramo se na siluboga...
Ovo si ,naravno,sasvim kompetentno,je l...![]()
Ko zeli vise nego sto zasluzuje, dobija vise nego sto mu treba.
Vise nego sto moze da ponese.
Visak je teret.
Zivot nije sustina, zivot je put. iako stremi ka sustini, nikada je ne dostize.
...valjda.

U pustinji nema razlicitosti.
Razlicitost razlikuje pustinju od sume.
Zato je pustinja mrtva.

Možda je taj put koji stremi ka suštini uzaludan, jer život jeste suština...Ko zeli vise nego sto zasluzuje, dobija vise nego sto mu treba.
Vise nego sto moze da ponese.
Visak je teret.
Život nije suština, život je put. iako stremi ka suštini, nikada je ne dostiže
...valjda.