мудрост

hakime,
Svi dobijamo onoliko koliko zaslužujemo. Čak i kada mislimo da dobijamo previše ili pak da ne dobijamo dovoljno i tad dobijamo baš onoliko koliko zaslužujemo. Kad dobiješ više nego što ti treba, baš toliko i zaslužuješ; više nego što ti treba. :)

Život i postojanje (Biće) su sinonimi.
Put je životno iskustvo.
Čudno mi je da tvrdnju o sposobnostima i mogućnostima našeg Bića zasnivaš na nemogućnosti.
Ne postoji nešto što je našem Biću nemoguće. Stvorenjima (čovjeku i drugim), koja nisu bića već njegovi izrazi, nije sve moguće. To je nešto drugo.
Biće je apsolut. Život je apsolut. Put je Život, apsolut, koji sebe doživljava u kretanju... u kreaciji sopstvenih iskustava. Zato ih i zovemo životnim iskustvima.
Ne možeš reći da doživljavaš smrtna iskustva, jer smrt nikada nećeš doživjeti...

Ne možeš da shvatiš po kom procesu se dešava kvantna pozicija,ne možeš da shvatiš broj e,Izmiče ti i zlatni presek,ne možeš zamisliti
kvantnu neodređenost-ni Ajnštajn nije razumeo problem s Šredingerovom mačkom,ne možeš da shvatiš i imaginarni broj kvadratnog korena iz -4,
ne možeš da shvatiš singularitet,paradoks blizanaca itd,itd...
Naporan si s tom tvojom bukvalistikom apsolutizma...To ti je prevaziđeno ihaj...

Ne možeš da shvatiš po kom procesu se dešava kvantna pozicija,ne možeš da shvatiš broj e,Izmiče ti i zlatni presek,ne možeš zamisliti
kvantnu neodređenost-ni Ajnštajn nije razumeo problem s Šredingerovom mačkom,ne možeš da shvatiš i imaginarni broj kvadratnog korena iz -4,
Naporan si s tom tvojom bukvalistikom apsolutizma...To ti je prevaziđeno ihaj...

Opet ti... ništa što si naveo nije od tebe, sve si pročitao i naučio.
Šta si umislio, da si stvarno tako inteligentan a svi mi tako glupi?
Je s' ti siguran da se ne javljaš iz Laze?

Reći da je apsolut prevaziđen...
Taj ego je prolupao... samo kad bi mogao da ga vidiš... koprca se, uvija se, izvija se al' iz svoje kože ne može... nije mi te žao.
Baš kao što sam hakimu rekao: svako zaslužuje ono što dobija... pa i ludilo. Nema slučajnosti.

Pustinja nije mrtva, naprotiv, samo je različita.
A nekada je bila dno okeana, možda prašuma , ledena pustinja?

Kao što ti nisi onaj od juče, već neko drugi. :)

Da.
Ono što mi vidimo kao pustinju možda vrvi od života koji mi ne prepoznajemo.
Ne razumemo svet u svoj razčičitosti. Merimo ga u odnosu na sebe iako sebe najmanje poznajemo.
Šta ćemo sa tolikim neznanjem i nerazumevanjem? Najbolje je ništa.
Trebalo bi da se bavimo samo onime u čemu smo dobri - da volimo. Od nas sasvim dovoljno.

Možda nas nedostatak ljubavi gura u nauku? :think:

A ti si razumio???

Meni je sasvim jasno da ta zatvorena kutija predstavlja naš posdsvjesni razum koji je fabrika mogućnosti. Dok se realnost odvija na površini, dakle dok svjesnim razumom manifesujemo jednu od bezbroj mogućnosti stvorenih u pod-svjesnom razumu, nove mogućnosti se stavraju upravo na račun doživljavaja onog što se manifestuje.

Tako dok taj 'slavni' Shrodinger koristi jadnu mačku za masturbaciju svog razuma, on polazi od pretpostavke koja u sebi prvo MORA da ima živu mačku.
Dakle, taj genijalni um je postavio živu mačku u nutar kutije sa mehanizmom koji oslobađa radioaktivne čestice uperene ka tom stvorenju sa vrijednošću života u njemu. Znajući da radiokativnost ubija, tj, razara energetsko polje stvorenja te da život bez ujedinjenog energetskog polja ne može da opstane u tom polju on masturbira svoj razum i zamisli, ostavlja nam dvije podjedako validne mogućnost: da je mačka živa ili mrtva unutar te zatvorene kutije.

Šta to govori?
To ne gvori o stvarnom stanju mačke u toj kutiji već o posmatračevoj nemogućnosti sazananja istine o mačkinom istinskom stanju unutar zatvorene kutije..
Te 'superpozicije' ne postoje u mačkinoj realnosti već su to mogućnosti koje su stvorene u podsvjesnom razumu posmatrača, onoga kjoji vrši taj suludi eksperiment, a te mogućnosti su podjednako validne (za njega) sve dok se kutija ne otvori a stvarno stanje ne vidi i osvjedoči.

Kad se kutija otvori onda više ne možemo tvrditi da je mačka i živa i mrtva u isto vrijeme jer će realnost tog momenta da bude osvjedočena. Osvjedočiti, znači uistinu izabrati jednu mogućnost, jednu poziciju stvorenu u svom podsvjesnom razumu.

Od čega zavisi kakva pozicija će postati stvarnost?
Od čega zavisi da li će mačka biti živa ili mrtva?

Zavisi od ispoljavanja uslova unutar zatvorene kutije. A pošto su uslovi već postavljeni da se prema mački otpuštaju radioaktivne čestice onda je vjerovatnoća da će mačka biti mrrtva. Međutmi, postoji druga vjerovatnoća, da taj mehanizam neće raditi, mi to gledajući kutiju spolja ne možemo znati, jer ne znamo šta se unutar kutije uistinu dešava. Dakle, moguće je iz nekog razloga da će, kad se kutija otvori mačka i dalje biti živa.

To nije tako teško za shvatiti.

Čudna mi čuda postaviti živu mačku u automatizovani ambijent koji ima mogućnost da naruši život tog stvorenja pa onda masturbirati ideju o superpozicijama... zar s tim već niste stvorili preduslove svojim 'superpozicijama'???

Ali hadje, svi vi koji se kunete u Shrodingerovu inteligenciju, postavite mrtvu mačku u tu kutiju, i prema njoj otpuštajte bilo kakve čestice, pa mi recite da li je mačka u kutiji još uvijek i živa i mrtva u tim superpozicijama. Postoji li ikakava mogućnost da kada otvorite kutiju pronađete živu mačku???

Superpozicije ne postoje nigdje drugdje do u podsvjesnom razumu posmatrača.

На друштвеним мрежама је често „уврштавање” других животања или бића / предмета уместо мачке у експеримент, те исмијавање саме парадоксичности и ироничности експеримента несхватљивог обичном човеку. Iz Wiki
A tvoja konstatacija:"Superpozicije ne postoje nigdje drugdje do u podsvjesnom razumu posmatrača." je teški kretenizam!
Ne da nemaš pojma o kvantnoj fizici,nego si nedovoljno inteligentan da shvatiš eksperiment...
Naravno,uz to si svetlosnu godinu daleko od shvatanja kvantne dekoherencije,te potrebe ukidanja pojma "vreme" u fizici!

На друштвеним мрежама је често „уврштавање” других животања или бића / предмета уместо мачке у експеримент, те исмијавање саме парадоксичности и ироничности експеримента несхватљивог обичном човеку. Iz Wiki
A tvoja konstatacija:"Superpozicije ne postoje nigdje drugdje do u podsvjesnom razumu posmatrača." je teški kretenizam!
Ne da nemaš pojma o kvantnoj fizici,nego si nedovoljno inteligentan da shvatiš eksperiment...
Naravno,uz to si svetlosnu godinu daleko od shvatanja kvantne dekoherencije,te potrebe ukidanja pojma "vreme" u fizici!

Čovječe... da tako kažem... fizika i sve fizičko postoji samo u tvom razumu.. kao i u razumima drugih stvorenja sličnih tebi. Stoga, bio si na pravom putu kad si rekao da svi postojimo u drugačijim svijetovima... svaki u svom... mada očito i ne znaš zašto si tako rekao. Svijet je projekcija tvog razuma koju svojom voljom i pažnjom osvješćuješ, 'stvari po sebi' percipiraš, opažaš, intelektom ih obrađuješ a čulima ih projektuješ u sopstvenu percepciju u njenu 'materijalnu vrijednost'. Materijalna vrijednost je u tvojim čulima. Eto, ostavi samo intelekt a izostavi čula, shvatit' ćeš da nikakva fizika niti materijalnost više ne djeluje, jer su ostali samo obrasci s kojima tvoj intelekt barata u tom razumu. Tvoj razum je istinska dimenzija. Fizičke osobine osviješćenih 'stvari po sebi' u toj dimenziji daju ti čula. Ona prevode informacije koje 'stvar po sebi odašilja', tačnije, čula su zadužena da projektuju percepciju tih u razumu prisutnih informacija..

Taj eksperiment je validan... kao što je validno i iskustvo svih destrukcija u našoj realnosti.
Većina eksperimenata su samo umne mastrurbacije. Shrodingerova kutija sa mačkom je očiti primjer.

Da li ti misliš da postoji čestica (po sebi) onakva kakvom je ti vidiš???
Znaš li šta u opšte znači vidjeti?
Šta znači percipirati?
Kako se stvara materijana realnost?

Šta ti 'znaš' o tome?... Reci nam.

Evo, tebi poznavaocu kvantne fizike postavljam veoma jednostavno pitanje.
Ovaj put ti ponavljam, zahtijevam odgovor (hahahaha) :

Postavi mrtvu mačku u tu Schrodringerovu kutiju, i prema njoj otpuštaj bilo kakve čestice (volja ti), pa mi reci da li je mačka u kutiji još uvijek i živa i mrtva u tim superpozicijama. Postoji li ikakava mogućnost da kada otvoriš kutiju pronađeš živu mačku u njoj???

твар-материја је светлост.
човек-нагони и чула- иде до лопте-сфере.
мудрост није духовност

Каква квантна физика. Научни метод нема приступ оваквим питањима о слободи воље. То је предмет филозофије која указује на непосредно искуство а не на епрувете и реторте.

Неслобода или слобода воље не може се емпиријски доказивати нити оспоравати.

А колико си ти то питање слободе воље у филозофији разумео видимо из примера, како ти кажеш, микро радњи у којима смо по теби слободни.
Није тачно. Немамо слободу воље у деловању ни на микро, ни на макро плану.
Без мотива не можеш померити мали прст. А када наиђе одгворајући мотив померићеш прст нужно и никакве слободе у томе немаш.

Slobode volje nema u delovanju individue (u empirijskom karakteru kako bi rekao Kant) Medjutim, ima je u sustini (u inteligibilnom karakteru).

U tom smislu je svaki pojedinac odgovoran. Ne zbog onoga sto radi, vec zbog onoga sto jeste.

Svako je dakle odgovoran za ono sto jeste, jer ono sto cini nuzno proistice iz onog sto jeste, i u tom smislu je odgovoran ..bez obzira na nuznost cinjenja.

А ту је заправо интересантно да се приликом позивања на одговорност, и уопште осећања одгворним за своја дела, људи позивају на нешто метафизичко иако тога нису ни свесни.

тис у праву колко и он, сас твоју тачку незнања.
обојица сте задрти, он зна и да засмеје.
мудрац је нормалан, то је најређе.

Poslednja izmena:
Ponavljam pitanje za Dragoljuba-kvantnog fizičara (slobodno okreni telefon, konsultuj i ostale svoje drugare-naučnike i Wikipediu):

Postavi mrtvu mačku u tu Schrodringerovu kutiju, i prema njoj otpuštaj bilo kakve čestice (volja ti), pa mi reci da li je mačka u kutiji još uvijek i živa i mrtva u tim superpozicijama. Postoji li ikakava mogućnost da kada otvoriš kutiju pronađeš živu mačku u njoj???

Ovo kao Ciceronove Intimne ispovesti :D

Hajde odgovori mi na pitanje. Do sad si skakao mi na vrat na svaku moju ostavljenu poruku. Pitanje je jasno kao dan, te ako si toliko pametan kao što prosipaš ovuda da jesi odgovori.

Rekao si da sam ti dosadan sa apsolutom... evo, sad ti dajem priliku da pričaš i nečemu što tebe intetesuje... o "kvantnim superpozicijama".

Pričaj, hoću odgovor... ili misliš da se izvučeš bez odgovora, ti, koji si ko korov uz svaku i svačiji poruku.

Ponavljam pitanje za Dragoljuba-kvantnog fizičara (slobodno okreni telefon, konsultuj i ostale svoje drugare-naučnike i Wikipediu):

Konju jedan,mrtva mačka nije mačka,već crkotina,mačka je dok je živa!:hahaha:
A crkotina je taj tvoj APSOLUT!:rotf:
Pazi:Šredingerov eksperiment je umni,ne i praktićan i po svemu genijalan,proizvod genijalnog uma i ljudi s nižim od IQ 120 taj kvantni
eksperiment uma ne kapiraju! Posebno ne razumeju dekoherenciju,dejstvo neodređenosti.
Inače je princip neodređenosti krucijalni princip u kvantnoj fizici.

Pazi:Šredingerov eksperiment je umni,ne i praktićan i po svemu genijalan,proizvod genijalnog uma i ljudi s nižim od IQ 120 taj kvantni
eksperiment uma ne kapiraju! Posebno ne razumeju dekoherenciju,dejstvo neodređenosti.

Kad ti nisi konj odgovori mi na pitanje.

Ti ne shvataš da Schrodringerov eksperiment podrazumijeva njegov idiotizam, jer si isti.
Samo idiot može postaviti živo stvorenje u zatvorenu kutiju, bombardovati ga radioaktivnim česticama (pri tom znajući da radiacija uništava ćelije i stoga i razara organizam koji održava životnost stvorenja, dakle ubija ga) a onda sjesti i stvarati 'superpozicije' u toj svojoj idiotskoj glavi, zamišljajući da je mačka u isto vrijeme 'moguće' i živa i mrtva...

Nije ni čudo da je čovječanstvo dospjelo gdje je, kad se ludaci i manijaci postavljaju na pedistol 'genija'.

Taj eksperiment nije pokazao ništa drugo do manijaštvo nesvjesnog uma, kako onog koji ga izvodio tako i onih koji mu aplaudiraju.

Opet te pitam:

Lako je zamisliti te dvije tako genijalne 'superpozicije' da će živa mačka moguće crknuti ili pak nekim čudom biti živa u tako suludim okolnostima, al' hajde zamisli iste 'superpozicije' kad je mačka već mrtva, zašto ti je to nemoguće?
Zašto?
Zato, jadniče, što si već pošao od pretpostavke da je mačka već mrtva. To znanje o mrtvom tijelu mačke je u tvom razumu, od njega polaziš kao od kao pretpostavke koju ne možeš prevazići, promijeniti... čemu onda ta kvantna fizika i vaš 'genijalni intelekt' služi ako i u ovom slučaju, kao u ranijem, mačka u zatvorenoj kutiji ne može da bude ni kojim čudom zamišljena 'u superpozicij' živog stvorenja???

Zato što je ta ideja i eksperiment nemoguć a prethodni je ništa drugo tvorevina suludog intelekta, intelekta koji ne raspolaže sa dovoljno informacija koje mogu da ga načine svjesnim Bićem. Ako postoje idioti, onda je ta teorija najbliže što se može reći da je priozvod uma idiota (oprosti apsolute što te nazvah idiotom).

Poslednja izmena:

Otkud ti znaš da li je u kutiji živa ili mrtva mačka?

Zar Shchridringerove kvantne superpozicije ne govore da je moguće da je i živa i mrtva?

A ako jedna od tih superpozicija kaže da je mačka mrtva... zar to isto tako ne kaže da to više nije mačka već crkotina?

Šta onda taj eksperiment po tebi treba da dokaže?

Ja ti opet kažem da su te 'superpozicije' postojeće samo u tvom pod-svjesnom razumu. Podsvjesni razum ti je fabrika mogućnosti a te mogućnosti za tebe kreira na osnovu onoga što pri tom osvješćavaš svojim svjesnim razumom (tvoj eksperiment i tvoju radoznalost). Stoga, te pozicije ne govore o stvarnom stanju mačke u zatvorenoj kutiji već govore o tvojoj nemoći da saznaš istinu o tom stvarnom stanju. Zato se u nedostatku znanja o stvarnom stanju u tvom podsvjesnom razumu i javljaju 'superpozicije' kojima jedino i možeš da objasniš svoje neznanje. Iz ne znanja o stvarnom stanju unutar kutije u svom razumu stvaraš mogućnost da je mačka živa a iz istog neznanja stvaraš i drugu moguću varijantu. Normalno je da će jedna od tih varijanti biti osvjedočena kad otvoriš tu kutiju. Genijalno. Nema šta.

Da.
Ono što mi vidimo kao pustinju možda vrvi od života koji mi ne prepoznajemo.
Ne razumemo svet u svoj razčičitosti. Merimo ga u odnosu na sebe iako sebe najmanje poznajemo.
Šta ćemo sa tolikim neznanjem i nerazumevanjem? Najbolje je ništa.
Trebalo bi da se bavimo samo onime u čemu smo dobri - da volimo. Od nas sasvim dovoljno.

Možda nas nedostatak ljubavi gura u nauku? :think:

Nedostatak ljubavi tera nas u pohlepu svake vrste,
pa i u pohlepu za znanjem. :)

Sam si bio na Sorboni ili sa Vecom?

Nedostatak ljubavi tera nas u pohlepu svake vrste,
pa i u pohlepu za znanjem. :)

Znanje je priroda postojanja kojom postojanje potvrđuje sebe. Znanje je ono što nazivamo duh. Bez znanja-o-sebi ne bi bilo doživljaja, ne bismo se doživljavali onim-što-jesmo ili pak čim postajemo.
Pohlepa nije osobina postojanja već osobna ega (Ja), izolovanog od cjelovitosti manifestujućeg Jastva, koje u izolaciji individualizovane volje, a iz prenaglašenog fokusa na nagon samoodržanja, stvara potrebu da sebi prikupi 'viškove', zalihe koje mu nisu potrebne a kojima umišlja da može podmiti sudbinu prolaznosti i entropije.

Back