Ne možeš da shvatiš po kom procesu se dešava kvantna pozicija,ne možeš da shvatiš broj e,Izmiče ti i zlatni presek,ne možeš zamisliti
kvantnu neodređenost-ni Ajnštajn nije razumeo problem s Šredingerovom mačkom,ne možeš da shvatiš i imaginarni broj kvadratnog korena iz -4,
ne možeš da shvatiš singularitet,paradoks blizanaca itd,itd...
A ti si razumio???
Meni je sasvim jasno da ta zatvorena kutija predstavlja naš posdsvjesni razum koji je fabrika mogućnosti. Dok se realnost odvija na površini, dakle dok svjesnim razumom manifesujemo jednu od bezbroj mogućnosti stvorenih u pod-svjesnom razumu, nove mogućnosti se stavraju upravo na račun doživljavaja onog što se manifestuje.
Tako dok taj 'slavni' Shrodinger koristi jadnu mačku za masturbaciju svog razuma, on polazi od pretpostavke koja u sebi prvo MORA da ima
živu mačku.
Dakle, taj genijalni um je postavio
živu mačku u nutar kutije sa mehanizmom koji oslobađa radioaktivne čestice uperene ka tom stvorenju sa vrijednošću života u njemu. Znajući da radiokativnost ubija, tj, razara energetsko polje stvorenja te da život bez ujedinjenog energetskog polja ne može da opstane u tom polju on masturbira svoj razum i zamisli, ostavlja nam dvije podjedako validne mogućnost: da je mačka živa ili mrtva unutar te zatvorene kutije.
Šta to govori?
To
ne gvori o stvarnom stanju mačke u toj kutiji već o posmatračevoj nemogućnosti sazananja istine o mačkinom istinskom stanju unutar zatvorene kutije..
Te 'superpozicije' ne postoje u mačkinoj realnosti već su to mogućnosti koje su stvorene u podsvjesnom razumu posmatrača, onoga kjoji vrši taj suludi eksperiment, a te mogućnosti su podjednako validne (za njega) sve dok se kutija ne otvori a stvarno stanje ne vidi i osvjedoči.
Kad se kutija otvori onda više ne možemo tvrditi da je mačka i živa i mrtva u isto vrijeme jer će realnost tog momenta da bude osvjedočena. Osvjedočiti, znači uistinu izabrati jednu mogućnost, jednu poziciju stvorenu u svom podsvjesnom razumu.
Od čega zavisi kakva pozicija će postati stvarnost?
Od čega zavisi da li će mačka biti živa ili mrtva?
Zavisi od ispoljavanja uslova unutar zatvorene kutije. A pošto su uslovi već postavljeni da se prema mački otpuštaju radioaktivne čestice onda je vjerovatnoća da će mačka biti mrrtva. Međutmi, postoji druga vjerovatnoća, da taj mehanizam neće raditi, mi to gledajući kutiju spolja ne možemo znati, jer ne znamo šta se unutar kutije uistinu dešava. Dakle, moguće je iz nekog razloga da će, kad se kutija otvori mačka i dalje biti živa.
To nije tako teško za shvatiti.
Čudna mi čuda postaviti živu mačku u automatizovani ambijent koji ima mogućnost da naruši život tog stvorenja pa onda masturbirati ideju o superpozicijama... zar s tim već niste stvorili preduslove svojim 'superpozicijama'???
Ali hadje, svi vi koji se kunete u Shrodingerovu inteligenciju, postavite mrtvu mačku u tu kutiju, i prema njoj otpuštajte bilo kakve čestice, pa mi recite da li je mačka u kutiji još uvijek i živa i mrtva u tim superpozicijama. Postoji li ikakava mogućnost da kada otvorite kutiju pronađete živu mačku???
Superpozicije ne postoje nigdje drugdje do u podsvjesnom razumu posmatrača.