Mudre misli, izreke i citati

• Začetnik teme Začetnik teme proka
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
17352413_1805735839452958_73934503772688815_n.jpg

Kаd čitаte dobre pisce, dogаđаju vаm se ponekаd neverovаtne stvаri — odjednom osetite dа tаj kogа čitаte govori o nečemu što tinjа zаpreteno negde u vаmа, i vi nа zаčuđujući nаčin sаznаte dа niste sami, dа je još nekog mučilo to što muči vаs; dа niste ostаvljeni, i dа je jednom još nekog bolelo to što vаs sаd boli i zbog čegа se vi sаdа rаspinjete.
Ivo Andrić

Ali neka da nebo da budem malo spokojan! Malo spokojstva, veliki bože, malo odmora; samo to, ne tražim sreću.
Sreća je ogrtač crvene boje kome je postava od poderotina;
kad hoćemo da se njome ogrnemo, sve raznese vetar,
i mi ostajemo zapleteni u te hladne rite, za koje smo mislili da su tako tople.
G. Flober

Poslednja izmena:
“Kad jedno određeno stanje počne da vas muči, da postaje neizdržljivo, nemojte stajati u mestu, jer bolje neće biti, još manje pomišljajte na bežanje natrag, jer se od toga pobeći ne može. Da biste se spasli, idite napred, terajte do vrhunca, do apsurda. Idite do kraja dok ne dotaknete dno, dok vam se ne ogadi. U tome je lek. Preterati znači isplivati na površinu, osloboditi se. To važi za sve: za rad, za nerad, za poročne navike kojih se stidite, a kojima robujete, za život čula, za muku duha.”

Ivo Andrić

Nisam ja za ovo izvještačeno vrijeme. Meni su za sreću potrebne sitnice. Oči koje me gledaju zaljubljeno, zagrljaj u kojem poželim provesti vječnost. Da mi zadrhti srce u nečijoj blizini, da me stomak zaboli od smijeha. Meni su za sreću potrebne sitnice. Skupe sitnice koje se ne mogu kupiti novcem.

Meša Selimović

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back