Koristite zastareli pregledač. Možda neće pravilno prikazivati ove ili druge veb strane. Trebalo bi da ga nadogradite ili koristite alternativni pregledač.
"Čitanje i pisanje je jedna vrsta terapije: ponekad se pitam kako se izvlače iz neprilika oni koji ne čitaju, ne pišu, koji ne slikaju, koji ne komponiraju muziku, kako uspjevaju da izbjegnu ludilo, melankoliju, paničan strah kojima je izložena ljudska priroda."
"Водите дневник среће, никада не критикујте друге, освешћујте ствари и околности. Примера ради, мобилни нам може отежавати живот ако не освестимо његово коришћење. Или, вртимо се стално у лошим мислима, а треба да их усмеримо ка позитивном, ка лепом. Ако смо прочитали лепу књигу или упознали дивне људе требало би да то забележимо и да тиме покренемо пажњу на лепе догађаје. То јако добро делује. Чак и непозната особа може да подстиче наш развој и да нам повећа ниво среће."
Cilj književnosti je da pomogne čoveku da razume sebe samog, da povrati njegovu veru u sebe i da razvije u njemu težnju ka istini, da se bori sa prostaklukom u ljudima, da ume da pronađe dobro u njima, da izaziva u njihovim dušama stid, bes, hrabrost, da učini sve da ljudi postanu plemeniti i snažni i da mogu da produhove svoj život svetim duhom lepote...
Maksim Gorki
"Страх нас у суштини подстиче на развој. Све што радимо у почетку из страха има свој узлазни ток и током учења страх постаје све мањи. Патолошки страхови нису исти као и обични, свакодневни страхови и, будући да су тврдокорнији, приступамо им упорније."
Upravo sam izasla iz duge veze,
sto ce reci, tesim se tobom.
Sto ce reci, jedno od nas dvoje ce
povrediti ono drugo, a ti mi se vec
previse dopadas da bih to bila ja.
“Takav je život da čovek često mora da se stidi onoga što je najlepše u njemu i da upravo to skriva od sveta, pa i od onih koji su mu najbliži.”
Ivo Andrić