Mudre misli, izreke i citati

• Začetnik teme Začetnik teme proka
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Život je vječna melankolija. To je, čini mi se, posljednji šapat tvoga učenja. Jesi li ikad upoznao vjernijeg učenika od mene? Iako je sudbina odredila da se ugasim drugdje, upravo ću pod tobom umrijeti. Moj će posljednji pogled biti upućen tebi. A ti ćeš mi odgovoriti, barjače svih sutona, dahom mi blažeći kraj.

Emil Sioran

citat-9.jpg

Najvećem broju ljudi život je isuviše jak. I zbog toga ne mogu da ga podnesu bez narkotika. Iskapiti ga čistog veoma je teško. Od njega se postaje melanholik, ili se podivlja i posrće. Samo ga najsnažniji podnose bez bilo kakvog krivotvorenja, sa svim njegovim mirisima, samo najsnažniji umeju da trezveno čisto žive opojnost koja izvire iz života.

Bela Hamvaš

Što se bliže držimo sigurnosti, u bilo kojoj formi, to nam život više dolazi i gura nas.
Što se više bojimo i ograđujemo, veća je naša patnja, jer život neće da nas ostavi na miru.
Mi želimo da budemo sigurni, ali nam život kaže da ne možemo biti, i tako naša borba počinje.
Mi tražimo sigurnost u društvu, u tradiciji, u našim odnosima sa našim roditeljima, sa ženama i muževima, ali život uvijek ruši zidove naše sigurnosti.

~Jiddu Krishnamurti

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back