mt:s- Pitanja i odgovori

Ne možeš nikad više sa tim istim brojem da se vratiš na pripejd, a pakete možeš da menjas ukoliko se ne vežeš ugovorom za neki paket zbog kupovine telefona. U stvari, možeš i onda da menjaš paket uz neku doplatu ako hoćeš jeftiniji paket.
Ugovorom si vezan za odredjeni paket ako na primer kupiš telefon koji pripada tom paketu po odredjenoj ceni, ili ako tražiš neke olakšice kod plaćanja računa, imaju oni takve neke akcije, a ako ne uzimaš telefon ne moraš biti vezan ugovorom.

Ma vidite da svi pokušavaju na sve načine da ljude navuku na postpejd i nude im razne telefone i prenesi pakete samo da pređu na postpejd jer onda imaju sigurni priliv novca 2 godine od tog klijenta,ja nikada neću uzeti postpejd,ovako sam sigurniji i mirniji,koliko dopunim toliko i potrošim -čist račun duga ljubav

planiram da svoj 1100 konacno zamenim =)
htela sam da uzmem preko handy-ja, tehnomarketa ili tako nekih prodavaca mobilni i uz njega postpaid
e sad....
u mtsu ima akcija da novi korisnici i korisnici koji produzuju ugovor, za novi ugovor na 1god ne placaju pretplatu 3meseca a na 2 god. - 6 meseci
dakle....ako uzmem paket uz telefon kod handy prodavnice, da li dolazi i ova pogodnost mtsa???

Ma vidite da svi pokušavaju na sve načine da ljude navuku na postpejd i nude im razne telefone i prenesi pakete samo da pređu na postpejd jer onda imaju sigurni priliv novca 2 godine od tog klijenta,ja nikada neću uzeti postpejd,ovako sam sigurniji i mirniji,koliko dopunim toliko i potrošim -čist račun duga ljubav

Umzes postpejd bez ugovora. Sve u principu zavisi kako trosis, ako konstantno ti treba tel, ako ga ne koristish onda je dovoljan i pripejd

Jel moze nekako da se zabrani poziv? Recimo imam neki broj koji me uznemirava, i hocu nekako da ga blokiram da vise ne moze da me uznemirava? I ako moze, sta se onda desi kad me pozove taj broj, da li bude zauzeto ili mu kaze nepostojeci broj, ili zvoni a niko se ne javlja ili sta se vec desava?

Jel moze nekako da se zabrani poziv? Recimo imam neki broj koji me uznemirava, i hocu nekako da ga blokiram da vise ne moze da me uznemirava? I ako moze, sta se onda desi kad me pozove taj broj, da li bude zauzeto ili mu kaze nepostojeci broj, ili zvoni a niko se ne javlja ili sta se vec desava?

Prijavi taj broj sto te uznemirava na korisnicki i oni ce ga blokirati.

@Digi Tv
Apsolutno nisi u pravu da GSM kompanije pokusavaju na svaki nacin da "privole" svoje korisnike da izvrse prelasak sa PrePaid na PostPaid tarifni profil. Kako PostPaid tako i PrePaid tarifni profili imaju svoje prednosti. Osnovne prednosti PostPaid-a su nize cene odlaznog saobracaja, veci izbor tarifnih profila, promo paketi,mogucnost biranja pretplatnickog broja...Iz ovoga mozes da zakljucis da je cena odlaznog saobracaja znatno niza nego u PrePaid (sto je korisnicima u sustini i najvaznije). Generalno gledano, Prepaid tarifni profili se uopste ne isplate (po meni oni su idealni za decu i penzionere), iako i on ima svoje prednosti kao sto su ( potpuna kontrola troskova znaci koliko novcanih sredstava uplatis toliko imas kredita za odlazni saobracaj, mogucnost neogranicenog dopunjavanja, primanje dolaznog saobracaja iako ti je kredit istekao, automatsku aktivaciju roaming-a...). Mozda iz ovoga ne mozes nista da zakljucis ali ako bi otisao u bilo koju poslovnicu MTS i kada bi se sistemski proverio tvoj tafirni profil i mesecna potrosnja uvedio bi da za tebe postoji ekonomski isplatljivije i povoljnije resenje prelazak na PostPaid koji bi odgovarao tvojim potrebama.

@Amonijak
MTS nudi dodatne usluge i servise koji omogucavaju Call diverting (preusmeravanje poziva) i Call Barring (zabrana poziva) Ono sto je bitno je da se i jedna i druga usluga aktiviraju preko USSD menija putem odredjenih GSM kodova. Postoje 4 slucajeva preuzmeravanja i 7 slucajeva zabrane ali ne vazi u pojedinacnim slucajevima nego generalno. Posto ti u sustini imas zlonamerne dolazne pozive odredjene osobe, a ne zelis vise da primas pozive od te osobe koja te uznemirava, jedini nacin da se "otarasis" zlonamernih poziva je da odes u MTS poslovnicu i prijavis uzmeniravanje kao sto ti je rekao korisnik "niceboy" samo to ne ide tako jednostavno kako je on rekao, procedura je malo slozenija koja bi dovela do blokade korisnike SIM kartice.

Ma u pitanju je drugarica, koja me uzasno smara, zivka, dosadjuje, ne mogu pet puta na dan da se javljam na njene pozive, imam i ja svoj zivot. A govoriti joj ne vredi, jer ce opet to uciniti... Znaci treba mi nesto, da kad ona zove, da joj bude zauzeto, ili nedostupno, ili da kaze da bira pogresan broj ili tako nesto...

@Amonijak
Ocigledno me nisi razumeo kada sam ti objasvanjavao dodatne usluge u mobilnoj telefoniji, preusmeravanje i zabrane poziva u svim slucajevima vazi iskljucivo i bezuslovno za sve dolazne pozive, a ne pojedinacne slucajeve sto sam ti i napisao. Selektivno odbijanje poziva koje ti trazis su moguce u POTS-u tj fiksnoj telefoniji. Ova usluga pruza korisniku mogucnost da definise listu pretplatnika od kojih ne zeli da prima pozive (najmanje 5 najvise 50 brojeva sto zavisi od tipa centrale - text na kraju pasusa). Medjutim da bi usluga mogla da bude aktivna odabranih 5 ili 50 pretplatnicnih brojeva mogu da budu samo oni koji su na telefonskim centralama koje obezbedjuju potpuno identifikaciju pozivajuceg broja ili da korisnik mobilne telefonije nije aktivirao uslugu CLIR. Aktivacija/deaktivacije se vrsi uz pomoc kodova sto zavisi na kojoj se centrali nalazi pretplatnih koji ima potrebu za ovom uslugom.
Alcatel-ova E10 (pretplatnik moze da definise 5 brojeva i Siemens-ova EWSD 50 brojeva).

E jos jedno pitanje, ja sam postpejd korisnik, evo vec je 23. u mesecu a meni nije stigao racun za prethodni mesec... Ja mogu da proverim i vidim koliko mi je zaduzenje, ali mi nije stigao racun na kucu, racun je trebalo da stigne oko 15.og da bi ga platila do 20.og... Do kad imam fore da ga platim a da me ne iskljuce? Zvanicno do 20.og je trebao biti placen...

E jos jedno pitanje, ja sam postpejd korisnik, evo vec je 23. u mesecu a meni nije stigao racun za prethodni mesec... Ja mogu da proverim i vidim koliko mi je zaduzenje, ali mi nije stigao racun na kucu, racun je trebalo da stigne oko 15.og da bi ga platila do 20.og... Do kad imam fore da ga platim a da me ne iskljuce? Zvanicno do 20.og je trebao biti placen...

@Amonijak
Idemo redom:
Racun za koriscene usluge MTS treba da se plati do 20-tog u tekucem mesecu (to ti je obracun za predhodni mesec). Ja iz licnih/profesionalnih razloga necu citirati nazive sluzbi ali procedura je jasna: 20-tog u mesecu sluzba X sastavlja spisak i salje obavestenje sluzbi Y obavestenje o korisnicima koji nisu izmirili svoje obaveze. Sluzba Y zatim dostavlja obavestenje korisnicima putem SMS da nisu izmirili obaveze za predhodni mesec sa naznacenim rokom. U slucaju da korisnik ne izvrsi uplatu u roku od dva dana(ali nije striktno) korisniku se iskljucuje odlazni saobracaj. Ostatak procedure necu objasnjavati jer ne obuhvata tvoje pitanje.
Svrati u najblizu poslovnicu MTS da ti izdaju kopiju racuna. Jel si ti promenila adresu stanovanja?

Nadam se da ti je sad sve jasno, jer ti je korisnik Kyza dao potpunu definformaciju, jer ako budes cekala do 05. kako te je on "savetovao" u medjuvremenu ce ti biti iskljucen odlazni saobracaj i moraces da platis kroz naredni mesecni racun nadoknadu za ponovno ukljucenje + zateznu kamatu.

Nisam menjala adresu... Koliko kosta ponovno ukljucenje? Uplatila sam racun, sad je samo pitanje kad ce ga proknjiziti zavisno od banke do banke, nadala sam se danas ali nisu... Valjda ce do ponedeljka proci uplata...

Poslacu ti PP
@Kyzo
Prijatelju ja radim u Telekomu i mislim da znam mnogo bolje od tebe kad se korisnicima usled neredovnog izmirenja svojih obaveza (bez obzira da li se radi o preplatnicima mobilne ili fiksne telefonije (ADSL i IPTV) iskljucuje odlazni/dolazni saobracaj ( i u kom periodu je demontiranje iste). I jos nesto posto sam inzenjer, nemoj da shvatis ovo nista licno, gasi se vatra, a odlazni/dolazni saobracaj se iskljucuje. Cisto zbog terminologije.
@Hedonista
Nema potrebe da pozove korisnicki centar

@Kyzo
Pokusavam da smislim algoritam kako da ti odgovorim, a da ti bude jasno: znaci nema potrebe da se raspitujem. Korisnici koji nisu izmirili svoje obaveze juce je iskljucivan odlazni saobracaj. 29 dan u mesecu ne moze nikako biti 5 ili 10 kako si ti napisao. Razumem ja tvoje frustracije, nego kazi ti meni prijatelju kakvo "gorko" iskustvo si imao sa "nama"?

Back