jolanda18
Početnik
- Poruka
- 23
ima li neko pametno objasnjenje za sledecu situaciju? u septembru sam bila u hrvatskoj i na kraju dobila racun za taj mesec (postpejd) od 42.000,00din.!!! bila sam sokirana al ko velim pa dobro pricala jesam u romingu i jesam i zvala i primala pozive. mnogo jeste ali nisam znala da to toliko moze da izadje. sada sam u decembru bila takodje u hrvatskoj od 26og dec. u januaru stize racun od 31.200,00 din. ponovo sokirana ali ovog puta sasvim opravdano jer znam da sam samo par puta na kratko nazvala i cestitala novu godinu u srbiji. setim se da mogu da izlistam listing i imam sta da vidim: pocev od 26og dec. kako sam usla na teritoriju hrvatske pocinje nocna mora. naime u listingu stoji na svakih 31min (tačno!) gps prenos podataka od 0kB cena 78.08 din bez poreza i na to jos 18% a na to jos 10%. dakle ukupno 101.35 din mi je skidano sa racuna ni krivoj ni duznoj i to svih dana i dok sam spavala i dok sam setala i dok je tel bio prazan. da napomenem one poruke od domacih operatera u hr tipa " dobro dosli ...." sam bacala u smece i nisam otvarala. uredno sam dobijala poruke od mts svaki put nakon takvih poruka da se prenos podataka u romingu ne tarifira kao u nacionalnoj mrezi. ja ni ne znam iskreno receno da to koristim i nikad nisam surfovala netom preko mob. napominjem da je svaki put registrovano 0kB. ne samo to kad god sam posla poruku u srbiju oni su je tarifirali po nekoliko puta. imam u memoriji sve poruke koje sam poslala sa tacnim vremenom i na listingu sam proverila recimo ako sam posla sms u 11:04:16 oni su je registovali i naplatili i tada i jos u 11:04:17 pa u 11:04:18 pa onda u 11:04:19 i u 11:04:20. dakle na svaku sekundu. pomislila sam da je to zato jer je poruka duga pa onda su je cepkali. ali ne konkretno to je bila sms od jedne recenice a neke sms od po 4-5 recenica su tarifirali kao samo jednu poruku. ocajna otisla sam u mts i tamo dozivela horor i verujete tesko mi je da o tome i pisem jer je toliko bezobrastine nemara neznanja i osionosti na jednom mestu da ja to ni u ovoj zemlji srbiji nisam jos dozivela a jesam svasta dozivela. elem radi se o ekspozituri u pancevu. dakle nisam obila objasnjenje jos uvek ali racun necu platiti. samo me jako zanima njihovo obrazlozenje moje reklamacije. korisnik sam vec preko 10god iste mreze i istog broja . poslednjih god imam utisak da me potkradaju ali lenjost mi nije dala da to ispitam. pravila sam paralelu kad sam bila u romingu sa osobom koja ima isto postpejjd u telenor mrezi cija je tarifa poslovna jer je frmin broj i svaki put bila zapanjena jer su moji računi bili mnogo visi od racuna tog broja a ja sam daleko manje pricala i vodila racuna o potrosnji dok ova druga osoba nije se obazirala na duzinu i broj razgovora jer je firma placala racun i pozivi su bili poslovne prirode.
ima li neko slicno iskustvo
ima li neko slicno iskustvo