Možda jesam najgora majka na svetu ali.......

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Slažem se sa majkom i podržavam je u ovoj njenoj odluci..uz jedno.. baš me briga za prava dece

Ne vidim sto bi ga pustila, on je jos uvek dete.

Mislim, bas je dete, nije momak...za jedno godinu, dve dana bice momak...petnaest godina je prvi gimnazije, tacno bih pala u nesvest da mi sin zatrazi dopust da loce viski iza ponoci u nekom separeu.

Jos da mu isti platim...ha!

Gde ti živiš prijatelju? Kad bi inspekcija to tako revnosno kontrolisala onda cele ove priče ne bi ni bilo.

Zivim u Beogradu. Za zivota sam izasao jedno 5 milijardi puta po raznim beogradskim klubovima i kafanama. U poslednjih 10-15 godina kontrola je dosta jaca. U vecinu klubova ne mozes da udjes ni sa 18 godina, a kamoli 15. Negde ti traze da imas 23 godine.

Mislim da se to resava ranije.

Ako mu u kuci neguje kulturu srparea i viskija (kultura ovog uzasa sto se danas naziva muzikom), naravno da ce da se bori sa 15-togodisnjakom koji hoce da zivi tu kulturu.

Ako mu u kuci neguje rock i metal kulturu, nece ni imati tih problema.
Okej, trosice malo vise para na knjige i muzicke instrumente, ali sta ima lose u tome 🤷

Sa recenim sam do koske saglasna...iako ce me lego i knjige dovesti do bankrotstva.

Dodje mi dete iz skole i kaze drzali su im cas odeljenske zajednice zbog muzike. E, rekoh neki turbo folk, sta moze da bude, kad ono...

U odeljenju vec gledaju neke tik tokove, sta li, nekog Desingericu (ako se tako zove). To je tip koji mrtav pijan skine carapu i slije decaku golom do pasa od nekih petnaest godina alkohol direktno u grlo niz nogu dok ostali padaju u trans, a taj zahvalno guta!

Onda skine tu istu patiku i udara polugolog klinca po glavi istom.

Pitam ja dete sta je ono radilo na odeljenskoj, kaze crtao sam dinosauruse. A sta misli o tom Desingerici...kaze "mama, to je naprosto glupo".

E, rekoh da znas.

Cak nije ni problematicno u stilu Morisona, komplikovan i pametan dzanki...ovo je zaista naprosto glupo.

Moji starci su bili stvarno liberalni kao malo koji, posramili bi neke današnje "moderne roditelje", ali da sam s 15 godina tražio pare za separe u noćnom klubu gdje bi s društvom ispijao whisky... ne kažem da bi mi u tim godinama zavalili šamarčinu da bi se okretao oko svoje osi, ali bi požalio dan kada sam pitao.
Uostalom, ni mrtav se tako nešto ne bi usudio ni pitati.
Stvarno mi je bilo dozvoljeno puno, ali je postojala vrlo jasno zacrtana granica do koje sam mogao ići.
Bila su druga vremena.Ako si starija generacija u to vrijeme nije bilo ni interneta,rijetko ko je imo telefon,a ni klubova nije bilo ko danas.
Ljudi su imali daleko manje nego danas i bili su zadovoljniji.Što čovjeku više daš,to je nezadovoljniji.

Zivim u Beogradu. Za zivota sam izasao jedno 5 milijardi puta po raznim beogradskim klubovima i kafanama. U poslednjih 10-15 godina kontrola je dosta jaca. U vecinu klubova ne mozes da udjes ni sa 18 godina, a kamoli 15. Negde ti traze da imas 23 godine.
Što s 23 ? U čemu je razlika između 18 i 23 ?
Zelen si ko grana i s 18 i s 23.

Nema ništa gore nego kada se sin drži mami za suknju. 15 godina, pa dijete! Pitaj rome kada su se ženili? Sa 15 i djete imali, i ne samo romi, već koje kuda po selima je bilo normalno da se djevojčice udaju od 15-18. Nemojte sada da me napadate, jer daleko od toga da to nisu djeca i da to odobravam.
Danas je sve drugačije. Život je brz, jeftin, nepredvidiv i dr. Gledala sam drugarice koje su imale sinove tog uzrasta kako drže čašu u ruci i nalijevaju ga da proguta tabletu, pomažu im da se obuku, prate i dočekuju iz srednje škole, mama će, tata će.... I? Kakvi su ,,ispali,,? Pa debilni.
U moje vrijeme jaz generacije između nas i roditelja je bio zaista veliki. Dva svijeta. Nisu nas pretjerano štitili. Družili smo se svi redom, i romi i ,,propalice,, i djeca sudije i čistaćice, djeca lopova i policajaca.
Prvo pijanstvo je bilo sasvim normalna pojava u tom dobu. Naravno da loše podneseš i da ti se zgadi. Isto i cigarete. Roditelji nisu imali pojma o tome. Nismo im se povjeravali, nisu ni puno ispitivali i sve se dobro završilo. Lijepo djetinjstvo, mnogo uspomena, pretežno lijepih, doživotnih prijateljstava, prepričavanih nestašluka, prvih i ostalih ljubavi...
Jedno kvalitetno djetinjstvo, jedna nezvanična škola života, koju niko od nas ne bi mijenjao za ovo sada ,,drugarstvo sa roditeljima,, Roditelji nisu drugovi i ne treba da budu. Oni su ono što se voli, poštuje i pazi da se ne povrijedi. Oni su autoritet, koga se bojiš i bez izgovorene riječi, a opet ti ostavljaju slobodu da upoznaš i živiš život.

Инспекција ради у 12 сати ноћу, и чим их она позове има да оду на лице места?

Komunalna policija.

U Češkoj obezbeđenje na vratima ne pušta maloletne ili imaju drugačije narukvice kako im osoblje ne bi greškom dalo alkohol.
U prodavnicama nema duvana ni alkohola ako ne pokažeš dokumenta a planiraju to da uvedu i za energetska pića.
Kazne su toliko velike da se vlasnicima ne isplati igranje sa zakonom.

Šteta što i u Srbiji nije tako.

Majka je u pravu.

Nema ništa gore nego kada se sin drži mami za suknju. 15 godina, pa dijete! Pitaj rome kada su se ženili? Sa 15 i djete imali, i ne samo romi, već koje kuda po selima je bilo normalno da se djevojčice udaju od 15-18. Nemojte sada da me napadate, jer daleko od toga da to nisu djeca i da to odobravam.
Danas je sve drugačije. Život je brz, jeftin, nepredvidiv i dr. Gledala sam drugarice koje su imale sinove tog uzrasta kako drže čašu u ruci i nalijevaju ga da proguta tabletu, pomažu im da se obuku, prate i dočekuju iz srednje škole, mama će, tata će.... I? Kakvi su ,,ispali,,? Pa debilni.
U moje vrijeme jaz generacije između nas i roditelja je bio zaista veliki. Dva svijeta. Nisu nas pretjerano štitili. Družili smo se svi redom, i romi i ,,propalice,, i djeca sudije i čistaćice, djeca lopova i policajaca.
Prvo pijanstvo je bilo sasvim normalna pojava u tom dobu. Naravno da loše podneseš i da ti se zgadi. Isto i cigarete. Roditelji nisu imali pojma o tome. Nismo im se povjeravali, nisu ni puno ispitivali i sve se dobro završilo. Lijepo djetinjstvo, mnogo uspomena, pretežno lijepih, doživotnih prijateljstava, prepričavanih nestašluka, prvih i ostalih ljubavi...
Jedno kvalitetno djetinjstvo, jedna nezvanična škola života, koju niko od nas ne bi mijenjao za ovo sada ,,drugarstvo sa roditeljima,, Roditelji nisu drugovi i ne treba da budu. Oni su ono što se voli, poštuje i pazi da se ne povrijedi. Oni su autoritet, koga se bojiš i bez izgovorene riječi, a opet ti ostavljaju slobodu da upoznaš i živiš život.
Dobro nisu svi iz Zenice ko ti,pa da prave djecu s 15.

Ulaz maloletnim licima u takve klubove i sluzenje alkohola je zabranjeno. Ako ode, nek zove inspekciju tom klubu.
Дође инспекција месец дана касније, и онда сазнају да клуб припада неком СНС мафијашу, и има да изађу напоље.

Нисам скорије био на Златибору и Тари, али ми неко рече да има брдо објеката што су саграђени, ван прописа о изградњи и ван права да се граде ти уопште.

Полиција и инспекција раде само када нису у питању сарадници власти и мафијаши.

Komunalna policija.

U Češkoj obezbeđenje na vratima ne pušta maloletne ili imaju drugačije narukvice kako im osoblje ne bi greškom dalo alkohol.
U prodavnicama nema duvana ni alkohola ako ne pokažeš dokumenta a planiraju to da uvedu i za energetska pića.
Kazne su toliko velike da se vlasnicima ne isplati igranje sa zakonom.

Šteta što i u Srbiji nije tako.

Majka je u pravu.
Kako nije tako u Srbiji?

Ovo ti je neki izmisljeni post koji skupa lajkove i interakciju.

Ne veruj svemu sto procitas na netu.

Back