Možda jesam najgora majka na svetu ali.......

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Kako nije tako u Srbiji?

Ovo ti je neki izmisljeni post koji skupa lajkove i interakciju.

Ne veruj svemu sto procitas na netu.

U Češkoj radim već 6 godina, par puta sam i menjao drugara kao obezbeđenje pa znam to sve iz 1 ruke.

U Srbiji mi niko nikada nije proveravao da li sam punoletan niti sam video da to iko radi.
Od 15 godine sam kupovao pivo od 2L u gradu na trafici kako bi se kolektivno opijali u parku ili na svirkama.
U manjim mestima se to nije promenilo, ne znam kako je Beograd tako da sve što sam napisao stoji kao 100% tačno.
Na stranu što mi je brat kuvar pa sam vise puta video inspektore kako idu da jedu i piju dzabe u kafanama gde je radio.

Kako sam ja iznenađena vašim pisanjem na ovu temu?!!! Kakva su to djetinjstva, bez glupiranja?! Svi svirali klavir, bili u horu i trenirali do iznemoglosti?!
Koje siromašne uspomene!
Dobro, ovi što su u prosvjeti, to je posebna sorta, još ako su im i roditelji bili prosvjetari, piši izgubljeno u vremenu.
Djeca se tajno kontrolišu, iza ćoška. Ništa direktno, da se ne izazove revolt. Moraju imati slobodu, naravno ne svu slobodu ovoga svijeta, ali ne treba da žive po uputstvu i nadzoru roditelja. Do 15 godina si ga valjda već odgojio. Pusti ga u život. Daj mu samo do znanja da si tu za njega ako mu zatreba pomoć, savjet, ako...

Cim je to dete spremno da se lesi alkoholom, to je problem tj. vec ima iskustva u tome.
Manje je bitno jel to radi u nekom separeu, garazi, napustenom objektu i sl.
To dete je mozda od rane dobi, naucilo od svojih staratelja da se cirkanje alkohola prestiz i uzivanje …
Pomiješao si cirkanje i prva pijanstva. Većina ostaje samo na tom iskustvu od jednog ili par puta.
Mnogo drugih stvari utiče na to hoće li neko da ide stranputicom ili se samo zadovolji sa malo pokazivanja u društvu.

Ja bih samo da pitam, koliko vas koji komentarišete na temi ima dete približnog uzrasta? Da li pišete lična iskustva sa aspekta roditelja jednog ili više tinejdžera ili samo teoretišete?
Dete (tinejdzer) ce svakako da proba sve to.
Bitno je da zakljuci sta je ispravno sta nije.
Ne mozemo ih pod stakleno zvono.

Kako sam ja iznenađena vašim pisanjem na ovu temu?!!! Kakva su to djetinjstva, bez glupiranja?! Svi svirali klavir, bili u horu i trenirali do iznemoglosti?!
Koje siromašne uspomene!
Dobro, ovi što su u prosvjeti, to je posebna sorta, još ako su im i roditelji bili prosvjetari, piši izgubljeno u vremenu.
Djeca se tajno kontrolišu, iza ćoška. Ništa direktno, da se ne izazove revolt. Moraju imati slobodu, naravno ne svu slobodu ovoga svijeta, ali ne treba da žive po uputstvu i nadzoru roditelja. Do 15 godina si ga valjda već odgojio. Pusti ga u život. Daj mu samo do znanja da si tu za njega ako mu zatreba pomoć, savjet, ako...
E,pa necu da ga pustim da sa 15 narucuje u separeu flasu viskija.Nisam je ni ja narucivala!
To se radi kad ne moras od mame i tate da trazis za dzeparac.
Do tada sok ili kisela voda.😂

Koje siromašne uspomene!

Ma, idi svi sa 15 godina slušali kod kuce betovena i pili kombuhu. Gluposti. Svi wrednjoskolci su skitali oduvek , ne znam ko je iz BG-a , pa pamti Trezor i kan kan svi smo izlazili . Bukvalno svi. Išli smo i na žurke i u klubove , i jeste kupimo flašu pića popijemo po 3 gutljaja i svi smo kao pijani. Do 20te godine te taman prodje ludilo , pa možeš da se posvetis poslu i životu odrasle osobe. Nema ništa jadnije nego pijani matori ljudi po klubovima. Meni je realnije da vidim klince da se provode, nego neizivljene ljude 30+. Jbt , ja radila posle škole sa 16 holding, moji mi vise nisu ni patike kupovali, ovo danas do 18 kao da su debili, imaju pratnju roditelja i devojku kad izvode na piće.

E,pa necu da ga pustim da sa 15 narucuje u separeu flasu viskija.Nisam je ni ja narucivala!
To se radi kad ne moras od mame i tate da trazis za dzeparac.
Do tada sok ili kisela voda.😂
Pa, ti si zensko, nisam ni ja naručivala flašu viskija , ali jesmo sedeli po separeima sa po par pića onako klosarski , kao i svi klinci. Počeli smo da pijemo viski , kad smo više zarađivali, ali to ne znači da nismo skitali. Na more sam sa društvom išla sa 16 godina, nisam sa mamom pod ruku. I svi preživeli, jer nismo bili retardirani , nego ono, normalni, otkud znam.

I jedna , po meni, veoma bitna stvar:oni kojima roditelji nisu dozvoljavali da izlaze, imali su one fore spavam kod ortaka, ortakinja, koliko puta su slagali da su kod mene , jer je mene mama postala da izadjem, pa kod mene šminka sve full , a za mamu u tatu smerne princeze . Da ne spominjem koliko njih je kralo novac od roditelja , čuvala džeparac i bili gladni preko nedelje da bi imali za izlazak. I dan danas njihovi roditelji ne bi verovali ni slike da im pokažem. Radije bih pustila decu , a da znam gde su sta su i sa kim, nego da lupam zabrane i da me lazu i skitaju, pa ako im se nešto desi da nema ko da mi javi

Pa, ti si zensko, nisam ni ja naručivala flašu viskija , ali jesmo sedeli po separeima sa po par pića onako klosarski , kao i svi klinci. Počeli smo da pijemo viski , kad smo više zarađivali, ali to ne znači da nismo skitali. Na more sam sa društvom išla sa 16 godina, nisam sa mamom pod ruku. I svi preživeli, jer nismo bili retardirani , nego ono, normalni, otkud znam.
Od koje godine je taj petnaestogodisnjak poceo da izlazi,kad se vec zasitio sokica i presao na viski?
Sa 12,13?

Od koje godine je taj petnaestogodisnjak poceo da izlazi,kad se vec zasitio sokica i presao na viski?
Sa 12,13?
Ne vjerujem da je "prešao" na whisky, već se na taj način želi pokazati, da zakupljuje separe u klubu za odrasle i tamo društvu naručuje žesticu.
Nije u cijeloj priči ni whisky najgori, već taj kompletan konstrukt, koji je praktički odraz društva u kojem živiš.
Ova priča je socijološko pitanje - maiori ad minus - kakvo je to društvo, čiji se maloljetni izdanak želi "pokazati" na način da poput nekog mufljuza zakupljuje separe i časti društvo whiskyjem, te tako nešto smatra ispravnim i poželjnim ponašanjem?
Evo jedan sasvim drugi pogled na cijelu priču - klinci na ekskurziji spletom okolnosti završe navečer u nekom klubu i tamo se napiju.
Netko bi rekao da je isto, a nije.
Ovo drugo se dogodilo iz hira, spontano, međutim, magarac iz priče planira i najavljuje takvo ponašanje, misleći da će na taj naćin ispasti frajer, a ispada budala.
Ali OK, opet kažem, daleko je veći problem što to njemu nije samom palo napamet, već ga je današnje društvo formiralo u taj oblik.

Roditelji koji su proveli djecu kroz pubertet i “preživeli i ostali normalni” znaju kolika opasnost prijeti od pogrešnog drustva, samo kažem, jer se taj alkohol može konzumirati i pored dunava, nekog jezera ili bilo gde!

Treba povesti računa o “drugovima”

Inače mene zanima u kojoj to državi 15 godisnjaci mogu ući u klub, pa čekirati separe i još naručiti flašu viskija

❓

I jedna , po meni, veoma bitna stvar:oni kojima roditelji nisu dozvoljavali da izlaze, imali su one fore spavam kod ortaka, ortakinja, koliko puta su slagali da su kod mene , jer je mene mama postala da izadjem, pa kod mene šminka sve full , a za mamu u tatu smerne princeze . Da ne spominjem koliko njih je kralo novac od roditelja , čuvala džeparac i bili gladni preko nedelje da bi imali za izlazak. I dan danas njihovi roditelji ne bi verovali ni slike da im pokažem. Radije bih pustila decu , a da znam gde su sta su i sa kim, nego da lupam zabrane i da me lazu i skitaju, pa ako im se nešto desi da nema ko da mi javi
Farke kad izlaze s gajbe pa presvlacenje u dopicnjak

Back