Možda jesam najgora majka na svetu ali.......

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Zivim u Beogradu. Za zivota sam izasao jedno 5 milijardi puta po raznim beogradskim klubovima i kafanama. U poslednjih 10-15 godina kontrola je dosta jaca. U vecinu klubova ne mozes da udjes ni sa 18 godina, a kamoli 15. Negde ti traze da imas 23 godine.
Prosle godine u Beton hali biili na veceri u drustvu pa se onako opustili i ostali u tom lokalu na terasi i gledamo oko ponoci gungulu ispred susednog lokala, klub sa nekada u socijalizmu cenjenim imenom Komitet ( zapamtio sam, jer je dobra fora za ta neka davna vremena - gde ides? Idem u Komitet). Klinke srednja skola, 15-16-maksimalno 17 u redu cekaju da ih pusti obezbedjenje, jbt kakva cika kada ih celavci iz obezbedjenja puste po 4-5 u isto vreme, kao da su dobile premiju na loto-u. Bas smo komentarisali kako je to nenormalno da maloletna lica pustaju u takav nocni lokal gde se alkohol zvanicno toci. A onda se setimo da smo ipak u Srbiji (napomena: vec skoro 2 decenije zivim na nekom drugom mestu), gde se zakon savija zesce nego svetlost u prolazu oko crne rupe.

U Češkoj radim već 6 godina, par puta sam i menjao drugara kao obezbeđenje pa znam to sve iz 1 ruke.

U Srbiji mi niko nikada nije proveravao da li sam punoletan niti sam video da to iko radi.
Od 15 godine sam kupovao pivo od 2L u gradu na trafici kako bi se kolektivno opijali u parku ili na svirkama.
U manjim mestima se to nije promenilo, ne znam kako je Beograd tako da sve što sam napisao stoji kao 100% tačno.
Na stranu što mi je brat kuvar pa sam vise puta video inspektore kako idu da jedu i piju dzabe u kafanama gde je radio.
Meni se desilo pre 5-6 godina da me ispred zgrade u Zemunu zaustave dva klinca ( 12-13 god) i pocnu "Chiko, chiko, jel idete u kladu, jel mozete da uplatite i nas tiket?". Nisam isao u kladionicu, samo mi je bio parkiran automobil ispred nje, klince sam izignorisao, ni reci im nisam rekao ali sam zapamtio da sam ostao zadivljen "Pa, ybt, ovi u kladionicama postuju zakon, ne pustaju maloletnike da se klade. Bar neko u ovoj zemlji postuje zakon.".
A setih se, mene je cale kao klinca od 8-9 godina slao na obliznji kiosk Lutrije da uplatim sportsku prognozu, sve sa tiketima i kintom u ruci a da nisam imao pojma sta je to, ovo je ipak bio pomak u odnosu na moje vreme.

I jedna , po meni, veoma bitna stvar:oni kojima roditelji nisu dozvoljavali da izlaze, imali su one fore spavam kod ortaka, ortakinja, koliko puta su slagali da su kod mene , jer je mene mama postala da izadjem, pa kod mene šminka sve full , a za mamu u tatu smerne princeze . Da ne spominjem koliko njih je kralo novac od roditelja , čuvala džeparac i bili gladni preko nedelje da bi imali za izlazak. I dan danas njihovi roditelji ne bi verovali ni slike da im pokažem. Radije bih pustila decu , a da znam gde su sta su i sa kim, nego da lupam zabrane i da me lazu i skitaju, pa ako im se nešto desi da nema ko da mi javi
Pa to stoji ali nema veze s temom.
Jedno su normalni izlasci a drugo separei i flaše viskija sa 15.

I jedna , po meni, veoma bitna stvar:oni kojima roditelji nisu dozvoljavali da izlaze, imali su one fore spavam kod ortaka, ortakinja, koliko puta su slagali da su kod mene , jer je mene mama postala da izadjem, pa kod mene šminka sve full , a za mamu u tatu smerne princeze . Da ne spominjem koliko njih je kralo novac od roditelja , čuvala džeparac i bili gladni preko nedelje da bi imali za izlazak. I dan danas njihovi roditelji ne bi verovali ni slike da im pokažem. Radije bih pustila decu , a da znam gde su sta su i sa kim, nego da lupam zabrane i da me lazu i skitaju, pa ako im se nešto desi da nema ko da mi javi
I mi smo u srednjo skoli, 1.razred, poceli da pijemo pivo na Starom Slepu u Zemunu (tad nije bilo piva u plasticnoj ambalazi vec samo onog u zidarskim flasama ali nam bilo glupo da stojimo ispred prodavnice ili podruma pica i skljokamo pivo), pustali nas na shlep, cak nam i davali najnormalnije da kupimo i pijemo pivo za stolom. U diskotekama (rokotekama) si mogao naruciti i zestoko pice (tad se pio konjak, vinjak, vekija, shtok i kombinacije bambus, beton itd) cak i sa 15 god, niko ti nije pravio problem ako si imao novca. No, mene i moje drustvo alkohol nije interesovao ni da ispadnemo "vazni" u drustvu ali je bilo nekih koji se jesu leshili i sa 15-16. Pisem o kraju 70-tih, pocetku 80-tih.

Uostalom, trebalo bi roditelji da se zapitaju , jer kupuju deci patike od po 10k , što je meni van pameti, nailazim često na podsmeh što svojoj deci kupujem polovno i što ih ucim da im ne treba nikakav statusni simbol , da bi vredeli, ne idem sa njima na luksuzna mesta, pa se neću začuditi ako budu cirnuli pivce u parku u tinejdzerykim danma , ali ne odgajam ih tako da požele skupo pice u elitnom klubu. S druge strane, mislim da sam ja na exitu bila 2005., imala sam 16 godina ili 2004 ***** li ga. Nisam se vratila kući ni pijana , ni drogirana, ali jesam imala upalu mišića, jer je Carl Cox pokidao tu noć, tako da se neću čuditi ako mi budu tražili karte za exit ili love fest :D

Pa, ti si zensko, nisam ni ja naručivala flašu viskija , ali jesmo sedeli po separeima sa po par pića onako klosarski , kao i svi klinci. Počeli smo da pijemo viski , kad smo više zarađivali, ali to ne znači da nismo skitali. Na more sam sa društvom išla sa 16 godina, nisam sa mamom pod ruku. I svi preživeli, jer nismo bili retardirani , nego ono, normalni, otkud znam.
A jesi li se najavila roditeljima da ćeš popiti neku - ko ovaj klinac iz priče koji je verovatno tražio pare?
Nisi.
Sigurno bi ti se baš obradovali ideji. :D

Pa, ti si zensko, nisam ni ja naručivala flašu viskija , ali jesmo sedeli po separeima sa po par pića onako klosarski , kao i svi klinci. Počeli smo da pijemo viski , kad smo više zarađivali, ali to ne znači da nismo skitali. Na more sam sa društvom išla sa 16 godina, nisam sa mamom pod ruku. I svi preživeli, jer nismo bili retardirani , nego ono, normalni, otkud znam.
U Americi ti to ne bi videla,nego tek postanes punoletna

Back