MOTOCIKLI

30627_smc_gsxr1000k9_location_hr_thumb-4b77aabf49f61.jpg

3749093529_246c0a8b7c_z.jpg

3742774763_3f5e602651_z.jpg

5349947104_dc9d23fa6c_z.jpg

Nisam neki poznavalac, mada sam vozio par motora, ali iz vise razloga bih predlozio Suzuki. Ukratko, 125ccm prema 50ccm, a japanac je japanac, manje se kvari, odlicno ide. Izmedju ova 2 koje si ti ponudio, ne bih se uopste razmisljao, Suzuki je ozbiljnija masina od ovog drugog.

A da ne pricamo o tome da ce sad i 50 kubika da se registruje!
Mnogo ljudi vozi te skutere od 50 ccm bas iz razloga sto se ne registruju ali kad sam cuo da ce i to da nam urade onda definitivno je bolje voziti 125 ccm jer ce biti slicna registracija. Naravno sve to pod uslovom da imas polozeno za A kategoriju!

Poslednja izmena:
Juce sam i ja prvi put ove godine provozao motorin i saceka me ne lepo iznenadjenje na Misheluku-panduri sa jedno 7 kola i dve marice opkolili zonu i sve proveravaju!
Izgleda da smo im na tapetu i da na nas gledaju kao na kriminalce!
:dontunderstand:

nemam , uglavnom gilera je presla 2000 km , a burgman 20000 , gilera je 2007 a burgman 2005 godiste ... cene su slicne.. pa me to muci... obadva motora su u extra stanju.. ? , koliko ce kostati prenos gilere na ime , a koliko burgmana , takodje i registracije..

Za Gileru nema prenosa jer na bicikle sa pomocnim motorom se ne placa porez a za Burgmana je najbolje da vidis u nekoj agenciji.
Ako se vozas iskljucivo po gradu onda Gilera sasvim ispunjava tvoje potrebe ali ako ponekad pozelis da izadjes van grada onda tih 125 itekako znaci jer taj motor moze da ide preko 100 km/h.

Danas sam provozao ZX-10r. Prvi put sam seo na tako jak motor. Utisci su još sveži, ali mogu samo da konstatujem da je bolesno jako... Skoro svako pipanje gasa je dovodilo do proklizavanja, akad uhvati... Bruka!
Pre ovoga najjače što sam vozio od motora je neka Honda od 500-600ccm pre dosta godina i ovo je bio apsolutni šok.

Ludilo. Preterano je, granica je tu odavno pređena...

Danas u retrovizoru vidim jednog na Yamahi R1, a on oće između pa neće. I sve tako.
Ali nije to poenta. Lik je na kacigi imao kameru. Valjda se spremio da divlja na otvorenom.
Biće da je previše gledao one sa YouTube-a :lol:

Stoner na polu na otvaranju sezone

Vozač Repsol Honde Kejsi Stoner naći će se na pol poziciji u kraljevskoj klasi na trci za Veliku nagradu Katara, kojom startuje ovogodišnji Moto GŠ šampionat.

Stoner je do najbolje startne pozicije pred debi u Repsol Hondi došao krugom na stazi „Losail“ od 1:54.137 minuta, dve desetinke ispred timskog kolege Danija Pedrose.

Aktuelni šampion Horhe Lorenco na Jamahi će u odbranu titule krenuti sa treće pozicije na startu trke na stazi „Losail, u nedelju od 20 časova po srednjeevropskom vremenu.

Posle dominacije na sva tri slobodna treninga u Dohi, Stoner je isto učinio i tokom kvalifikacija, a vrlo blizu njega sve vreme je bio Pedrosa, pa njihove startne pozicije nijednog trenutka nisu dovedene u pitanje. Iza njih se Lorenco je izašao kao pobednik iz duela za treće mesto sa timskim kolegom Benom Spizom i vozačem San Karlo Honde Gresini Marko Simončeli.

Simončeli je na kraju došao do četvrte pozicije, ispred Spiza, Hektora Barbere na Aspar Dukatiju, trećeg vozača Repsol Honde Andree Dovicioza i debitanta Kala Kračloua na privatnoj Jamahi ekipe Teh 3. Devetostruki svetski šampion Valentino Rosi će svoju prvu trku u redovima Dukatija započeti sa devete pozicije, dok će deseti na startu biti njegov bivši timski kolega, a sada vozač Jamahe Teh 3 Kolin Edvards.

Na trci se neće naći jedini vozač Suzukija u ovogodišnjem šampionatu Španac Alvaro Bautista, koji je u padu tokom treninga u petak doživeo prelom butne kosti leve noge. Bautistu će od druge trke sezone, Velike nagrade Španije, koja se na stazi „Heres“ vozi 3. aprila, zameniti Amerikanac Džon Hopkins.

Rezultati kvalifikacija za Veliku nagradu Katara:
1. Kejsi Stoner (Australija) Repsol Honda 1:54.137
2. Dani Pedrosa (Španija) Repsol Honda + 0.205
3. Horhe Lorenco (Španija) Jamaha + 0.810
4. Marko Simončeli (Italija) San Karlo Honda Gresini + 0.851
5. Ben Spiz (SAD) Jamaha + 0.958
6. Hektor Barbera (Španija) Aspar Dukati + 1.086
7. Andrea Doviciozo (Italija) Repsol Honda + 1.092
8. Kal Kračlou (Velika Britanija) Jamaha Teh 3 + 1.441
9. Valentino Rosi (Italija) Dukati + 1.500
10. Kolin Edvards (SAD) Jamaha Teh 3 + 1.510
11. Randi de Punije (Francuska) Pramak Dukati + 1.519
12. Hiroši Aojama (Japan) San Karlo Honda Gresini + 1.587
13. Niki Hejden (SAD) Dukati + 1.744
14. Loris Kapirosi (Italija) Pramak Dukati + 2.186
15. Karel Abraham (Češka) Kardion AB Dukati + 2.528
16. Toni Elias (Španija) LCR Honda + 3.855
nije vozio:
Alvaro Bautista (Španija) Rizla Suzuki

Sa pol pozicije u kategoriji Moto2 startovaće Nemac Štefan Bradl, ispred Marka Markeza iz Španije, prošlogodišnjeg šampiona u klasi do 125 kubika, i Švajcarca Tomasa Lutija. Trka u toj kategoriji startuje u nedelju od 18.15 časova po našem vremenu.

U klasi do 125 kubika, na pol poziciji će se na startu trke, od 17 časova, naći Španac Nikolas Terol, a pored njega u prvom redu će biti i Sandro Korteze iz Nemačke, kao i još dvojica španskih motociklista Efren Vaskez i Serhio Gadea.

Izvor B92

Stoner na pol poziciji

motogp%20stoner.jpg

Ako ovaj čovek nastavi da vozi ovako, verovatno će svi naslovi i izveštaji sa MOTO GP takmičenja ove sezone počinjati sa Stoner ovo, Stoner ono...

Sezona još nije ni počela pošteno a već mogu da kažem da njegova pol pozicija pred trku uopšte nije iznenađenje. Ipak, moramo da odamo priznanje i Deniju Pedrozi koji je namučio Stonera jer su se njihova najbolja vremena smenjivala nekoliko puta, sve dok Stoner nije postavio 1m54.137s što je za 0.205s bilo brže od Pedrozinog najboljeg vremena.

Dve Honde će biti na poziciji jedan i dva a sa treće će startovati aktuelni šampion Horhe Lorneco na Jamahi uz zaostatak u botbi za pol poziciju od 0.810s.

Četvrti Marko Simončeli sa Gresini Hondom je kasnio 0.851s a peti Ben Spiz 0.958s takođe na Jamahi. Hektor Barbera se plasirao na šestu poziciju sa Aspar Dukatijem i zaostatkom od 1.086s dok se treći vozač Honde Andrea Doviciozo plasirao tek na sedmo mesto.

Osmi Kal Kručlov je dosta popravio svoju formu od petka kada je postizao prilično očajna vremena za razliku od Valentina Rosija koji je deveti i koji je jednako loš kao i na zimskim testovima.

Zaostatak od 1,5 sekunde u odnosu na Stonera je prilično veliki i ne daje mnogo izgleda Rosiju da se bori za neku visoku poziciju sem ako ne popadaju svi ispred njega. Deseti na startu će biti Kolin Edvards a potom slede Rendi de Punije, Hiroši Aojama, i klupski kolega Valentina Rosija Niki Hejden koji je još razočaraniji stanjem i brzinom Dukatija od svog kolege italijana.

Sa četrnaeste pozicije startuje Loris Kapirosi dok će sa poslednja dva mesta krenuti Karel Abraham i Toni Elias. Ako želite na nekoga da se kladite, mislim da vam ovog puta posao neće biti mnogo težak..

Trka na stazi Lozail počinje večeras u 20 časova po našem vremenu.

Preuzeto sa : Supersport.rs

Cecilija ajd pitaj muza sta ce da kaze za Yamahu Drag Star 650 2004 godiste jer je dobijam u zamenu za mog B-Kinga kog prodajem jer je zestok a u stvari imam jos jedan pa koji pre prodam.Nisam imao nikad copera a ovaj je kao nov jer je presao 5900 km i nadogradjen sa svim mogucim dodacima tipa bisage,niklovani nosaci, ukrasni delovi,zadnji naslon i td.
Jedan mi rece da nista ne valja ta Yamaha i da samo hoce Suzuki a zasad sam i ja veran Suzukiju ali ajd da probam jos nesto.:)

Cecilija ajd pitaj muza sta ce da kaze za Yamahu Drag Star 650 2004 godiste jer je dobijam u zamenu za mog B-Kinga kog prodajem jer je zestok a u stvari imam jos jedan pa koji pre prodam.Nisam imao nikad copera a ovaj je kao nov jer je presao 5900 km i nadogradjen sa svim mogucim dodacima tipa bisage,niklovani nosaci, ukrasni delovi,zadnji naslon i td.
Jedan mi rece da nista ne valja ta Yamaha i da samo hoce Suzuki a zasad sam i ja veran Suzukiju ali ajd da probam jos nesto.:)

Pitah ga i dobih odgovor okruglo pa na ćoše :lol:

Ima četiri motora u toj klasi: Yamaha dragstar 650, Kawaski vulcan 750, Honda shadow 750 i Suzuki Marauder 800.

Po kubikaži je Yamaha najslabiji, a što se tiče kvaliteta izrade svi su tu negde isti.

Njegova preporuka je da pogledaš sva četiri motora "uživo" (npr. da pogledaš preko oglasa i odeš da ih vidš)
i da bar sedneš na svaki model, a ukoliko ti vlasnici dozvole i da ih malo provozaš.
Jer odabir motora je u suštini stvar subjektivnog osećaja, počev od vizuelnog doživljaja pa do recimo ponašanja motora u vožnji.
Sasvim je drugačiji npr. način upravljanja kruzerom ( jer čoper je bitno izmenjen motor u odnosu na standardni fabrički model,
tako što se prepravljaju ram i viljuške i celokupna geometrija je pomerena) u odnosu na sportske motore.

A dragstar 650 je ustvari naslednik Viraga 535 ili 750, već kako ga ko doživljava, da li kao pojačanu verziju 535-ice ili oslabljeni 750.
Moj muž je imao oba pomenuta Viraga i kaže da je 750 bio daleko bolji od dragstara 650.

E da i na kraju konca između ona gore pomenuta četiri motora iz ove klase, on bi se odlučio za Kawasaki Vulcan... Zato što je po izgledu i performansama po njemu najbliži harley-u.

NAdam se da sam ti bila bar od neke pomoći i da te nisam načisto zbunila :)

Hvala na odgovoru. Zbunjen? Nisam jer me ,pravo da ti kazem,ne interesuju ti motori zbog slabosti ali rekoh ajd da probam i ja jedan takav.
Moj GSX600F mi je ponekad slab sa 80ks a ide 215 km/h a mogu da zamislim kako je na Drag Staru za kog sam vlasnik kaze da moze maksimalno 150.
Znam da je poenta takvog motora uzivanje u voznji ali ja uzivam i kad jurim.:)

Back